Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie jest Acherontia, żeby coś poradzic?

acherontia o godzinie 8.30 smacznie spała, bo dla niej to środek nocy :P

platek rozy, dobrze, że przespałaś noc chociaż bez sensacji :smile:

z lekarzem się skontaktowałaś, po lekach widzę, że pani doktor tak jak ja stawia na wirusówke, a to niestety może pomęczyć 3-4 dni :bezradny: i innego sposobu na to nie ma, bo leczenie tylko i wyłącznie objawowe.

szpitala się nie bój, jak będziesz piła to organizm się od razu nie odwodni.

teoretycznie nawet SOR też w ostateczności można próbować ominąć, ale nie wiem czy zgodzą się w przychodni podać Ci w kroplówce dwuwęglany :bezradny: no i dwuwęglanów nie kupisz na sztuki, tylko od razu całe opakowanie - 10 ampułek :bezradny: a sama kroplówka z nimi też leci dość długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, po co mam wspominać o pysznym jedzeniu, skoro Ty skonsumowałaś dwa sucharki i trochę kanapki. Wrodzona delikatność nie pozwala mi na męczenie bliźniego. ;) Porozmawiamy, gdy znów będziesz mogła sobie używać. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, :******** ja juz zaczelam podejrzewac ze znerwow sie tak rozpadlam ale chyba az takie by to ne bylo? Miewalam biegunki z nerwow ale nie do tego stopnia zebym w kiblu mieszkala.

:hide:

Dramat , dramat , dramat!

Juz dzis wszytsko bede pila , zebym tylko nie musiala do szpitala. I tak mam tam jechac na zabieg i to starczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, spokojnie, do szpitala tak od razu nie przyjmują, trzeba sobie zasłużyć ;)

ja z 10 lat temu już miałam też tak jak Ty, tylko ja do tego wymiotowałam i miałam gorączkę z tym, że mnie trzymało 2 tygodnie i do szpitala mnie nie wzięli, a wtedy byłam dzieckiem, a dzieci szybko biorą do szpitala. Co prawda pogotowie mnie zabrało, ale pediatra na izbie przyjęć mnie odesłała do domu, stwierdziła, że ma epidemie na oddziale takich jak ja, a nawet w gorszym stanie i nie chce mnie kłaść, żeby mi nie dołożyć jeszcze ;)

od tego czasu hulaj dusza, piekła nie ma, nie imają się mnie wirusówki i inne atrakcje w objęciach porcelanowego tronu ;) pomimo, że często mam kontakt z tym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filip133, o, czyżbym dostała zaproszenie? :D

Kupuję zawsze jak jadę ;) ale mapę takiego miasta to chyba tylko na miejscu znajdę...

platek rozy, dla mnie to jest najgorsze w nerwicy, budzisz się rano z gorączką i ni cholere nie da rozgryźć, czy to prawdziwe czy urojone. Mijają dwa dni i wszystko jak ręką odjął...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bonsai, łosie sa pyszne! :105: pod kazda postacia , wedzone , pieczone , gotowane na parze :105::105::105:

mirunia, to tylko ja jestem taka nieudolna?:D

acherontia-styx, wypilam miete, smecte , "elektrolitry" :D i melise , i sikam tylko po tym calym piciu oraz z nerwow boli mnie brzuch.

Pamietram ze jako dziecko mnie polozyli z jakas wirusowka w szpitalu i lezalam ponad tydzien i to sama bo nie iwedzili co mi jest ... jak ja tam beczalam :(w dodatku to izolatka byla taka gdzie nawet moja mama nie mogla przychodzic , mialam 8 lat i bylam przerazona ze umieram bo inni byli w sali wszyscy a ja sama .

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, dla mnie to jest najgorsze w nerwicy, budzisz się rano z gorączką i ni cholere nie da rozgryźć, czy to prawdziwe czy urojone. Mijają dwa dni i wszystko jak ręką odjął...

Aurora88, bo nerwicowcy za bardzo skupiają się na objawach ;) i to niestety nakręca spiralę ;) ja nawet jak coś mi teoretycznie jest, to zlewam to, dopóki mogę chodzić ;) i niestety przez swoje podejście często wychodzę na ignorantkę w kwestii własnego zdrowia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, ja nie mam pojęcia jak jest u Ciebie, ale to mi nie brzmi na nerwicowe, chyba zbyt poważne jest :bezradny:

acherontia-styx, nakręcanie się objawami to jedno, u mnie jest tak, że jak już działam wbrew sobie i robię coś, czego mój mózg ewidentnie nie chce, to wtedy rano się budzę z całym zestawem grypowym - zapchany nos, gorączka, bóle mięśni... ja nie mam żadnych hipochondrycznych zachowań, wręcz przeciwnie. W dodatku choruję baaardzo rzadko i w ciągu ostatnich kilku lat chyba raz zdarzyło mi się "naprawdę", a z 10 razy zdarzyło mi się zachorować na dzień lub dwa :roll: inni tego nie wiedzą na szczęście ale strasznie mnie to wkurza :mrgreen:

filip133, jak już się uporam z lękami przed poznawaniem nowych osób, to może kiedyś... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płatek Róży :mrgreen: no co Ty :P jeszcze by ktoś kupił :lol: i mocniej zniszczył :( Myślę, że silna jesteś i pokonasz wszystko.

Też tak na temat jakiegoś wydarzenia, myślisz co by było gdyby ? Np: kiedyś miałem się spotkać z jedną osobą tzn do niej iść na ławkę a ta osoba sobie poszła, widziałem ją, poszła do tłumu, bo park był przy centrum :P no a ja nie umiałem zagadać z tą osobą w tłumie :mrgreen: potem spotkałem inną osobę i w sumie ciesze się, bo mi o psychoterapii powiedziała, ze nie daleko jest, ale jeszcze się na odwagę nie zebrałem :oops: pomijam ten mały incydent przypałowy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi