Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

cyklopka, :mrgreen: zupkę owocową na bazie bulionowej??? Nieeee! Same owoce na wodzie i dodatki do owoców. :D

A mleko kokosowe, dobry pomysł... następnym razem, bo trza nabyć.

Owszem, są to owoce z rodziny śliw, ale każde ma swoją nazwę i należy je nazywać po imieniu. ;)

Tak samo nie lubię, jak sporo ludzi na fasolę (w ziarnach) mówi groch. Fasola to fasola, a groch to groch. :bezradny:

Ale dyniową już na bulioniku :mhm:

Moja wiedza o roślinach ostatnio trochę wzrosła :great:

Ostatnio się załamałam jak na grupie dla osób robiących repliki kostiumów gimbuski pytały jak się nazywa ta czy inna część stroju. Nieznanymi słowami były "podwiązka" i "peleryna" :hide:

Wrzucam obrazek jeszcze raz, bo się nie wyświetla. Czarownice płci męskiej też występują, ale z brzoskwinią zamiast jabłka 8)

Od tego upału i muzyki z lat 80-tych mi trochę odwala.

Dwie półki są już czyste, z książkami nieśmierdzącymi, a na trzeciej półce wietrzą się te, które uperfumowałam. Wczoraj leków nie wzięłam, może po temu mam takie dziwne pomysły. Ale musi być jakiś sposób. W poniedziałek wezmę się za kolejne półki, bo jutro idę na ślub obcych osób zbierać piniędze na cele dobroczynne :great: Ale ubiorę się jakbym szła na prawdziwy ślub :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

high, zapraszam :D zostalo mi jeszcze tego jedzonka na co najmniej dwie porcje :D:mrgreen:

mirunia, a to musze sobie taka tez zrobic ... pamietam raz jeden jadlam zupe owocowa w szpitalu i byla okropna ale moze dlatego ze bylejaka bo szpitalna? :bezradny:

U mnie tez ani kropelki deszczu , bylam teraz w Lidlu i jest o wiele gorecej niz wczoraj o tej porze. :why::why:

Dzis jeszcze mialam wizyte siostry , wpadla na kawe i posiedziala prawie dwie godziny.

Sigrun, :******** w Kraku to samo , moze lepiej ze pracujesz w takie upaly bo zyc sie nie da doslownie.

cyklopka, jakie ksiazki przywiozlas? :105::105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, To były kropelki, które można było policzyc... ;) Ale jest ciemno i chociaż chłodek się zrobił.

No jak można mówic na fasolę groch? A na morelę śliwka? :shock:

Młody wrócił z regat. Dałam mu kasę, żeby zjadł obiad w Klubie (jest normalna knajpa), dałam mu tylko jedną kanapkę, bo żarcie nie przetrwałoby takiego upału. Pytam się - co sobie kupiłeś do zjedzenia. Odp. - zapiekankę... :hide:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sigrun, ja bym nie ulezala na reczniku czy gdziekolwiek w taka pogode , ja mam uczucie jakby doslownie moj mozg sie prazyl. :hide::hide:

kosmostrada, Kochana jak po tym biovaxie ??? Lepiej cos wloski? Bo jeszcze pomyslalam ze moze Ty masz je przeproteinowane i dlatego sie tak pusza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybciutko nadrabiając :D

Mówiłyście o bólu głowy, mnie wczoraj bolała...

kosmostrada, pomidorki z własnej uprawy najlepsze, całkiem inaczej smakują :P Ja kiedyś miałem takie małe, czarne, były nawet słodkie :D

Czego to ja nie miałem na balkonie :P nawet dynie miałem :mrgreen:

Wolfx, zostajesz? :D

cyklopka, ja tam lubię zapach książek :105:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Lepiej po tym biovaxie, choc staram się nie przesadzac, żeby też nie przyzwyczaic. Ja myślę, że one też tak się puszą od farbowania. Przy każdej wizycie u fryzjerki muszę obcinac. :bezradny:

platek rozy, kalpelutek polecam, ja bym nie wyrobiła bez niego w taką patelnię. Ja jak już pisałam mam w stylu męskim, a Ty chcesz taki z dużym rondem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, to stosuj na przemian biovax z inna lzejsza odzywka , ja stosuje ze trzy , jedna proteinowa , biovax i jedna emolientowa tyle ze proteinowa to tylko raz na czas .

Ja tez chce w meskim stylu taki kapelut w stylu fedora.. Juz nawet mierzylam i mi w takim calkiem ladnie :mrgreen::mrgreen::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, No one są naprawdę twarzowe. Szkoda, że w okolicy nie mieszkasz, bo spory wybór jest na Jarmarku. Ja kupowałam na początku sezonu w h&mie, ale już nie ma przynajmniej u mnie żadnych kapeluszy. Dla nich to koniec sezonu.

acherontia-styx, No leczo trochę roboty wymaga, weź to wszystko pokrój, obsmaż , oskórkuj pomidory. Nie wiem, jak Ty robisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi