Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Po prostu nie ogarniam już czemu zeszłyśmy na ten argument parę postów temu. I cały czas mi się instalują na telefonie aktualizacje aplikacji, których nie używam, mam ochotę rozwalić telefon, poza tym czuję się świetnie.

-- 06 gru 2014, 00:33 --

Po prostu nie ogarniam już czemu zeszłyśmy na ten argument parę postów temu. I cały czas mi się instalują na telefonie aktualizacje aplikacji, których nie używam, mam ochotę rozwalić telefon, poza tym czuję się świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argish, to powiem Ci lepsze. Kiedyś wszedł do nas do dyżurki lekarz, który nie wiem czy zrezygnował z jakiejś dodatkowej pracy czy czego i z tekstem jak on teraz wyżyje za 15 tysięcy miesięcznie. Chciałam go zapytać jak niby ja mam żyć za niecałe 2 tys miesięcznie.

No taki biedny i pokrzywdzony przez los pan doktor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, :shock: w moim przypadku musiała bym zapytać jak ja wyżyje za 1200 miesięcznie :P W ciągu niecałych 2 lat odkąd pracuje (z przerwami) już się tyle chamstwa i debilstwa wśród lekarzy i nie tylko naoglądałam, że niektórym by szczęka opadła jak się domyślasz. Kiedyś po spytaniu lekarza czy mam wykonać... (pewna czynność) czy podać dany lek bo widzę, że pacjent mi siada odpowiedział: rób co chcesz. I założył słuchawki na uszy. Amen. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argish, ja tam z lekarzami raczej zawsze dość dobrze żyłam, chociaż zdarzały się wyjątki przy których ręce opadały. Chociaż jak tak dalej pójdzie i przynajmniej jeśli chodzi o mój zawód dalej będzie taka atmosfera jak jest i taka zazdrość (jakby jeszcze było o co), kopanie dołków jeden pod drugim to daje sobie max 5-7 lat i rzucam to w cholere. Przekwalifikuje się na coś niemedycznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argish, ja też już powoli mam dość, a zwłaszcza po tym jak nie dostałam etatu na jednym oddziale, bo ktoś "życzliwy" naopowiadał czegoś na mój temat. Dobrze, że mam na tyle ludzką i na prawdę w porządku naczelną, że po prostu zaproponowała w zamian inny oddział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argish, no tu akurat masz rację, bo ja sama wybierając studia rozważałam też ratownictwo medyczne, ale wybrałam pielęgniarstwo ze względu na większe możliwości jeśli chodzi pracę. A nie myślałaś o przekwalifikowaniu się? Bo coś chyba kiedyś wspominałaś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argish, nie miałam na myśli konkretnie pielęgniarstwa mówiąc o przekwalifikowaniu się.

Bardziej właśnie mi chodziło o cokolwiek po czym masz u siebie jakieś możliwości ;)

technik farmacji też fajny kierunek, ale w moim regionie totalnie bez perspektyw na pracę. Wiem, że w innych jest pod tym względem podobno lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi