Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Ferdynand k, nie wiem, brak aktywności go wyprowadził z równowagi. A aktywność miała polegać na wyciąganiu tych samych wniosków, co Pan, czyli de facto zgadywaniu, co Pan ma na myśli. Powiedział, że ma jeszcze 3 godziny terapii i nie może mu się udzielać taka negatywna energia i wyszedł z wykładu 10 min. wcześniej :B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ferdynand k, w płucach ostatnio sie uspokoiło.teraz boli trzustka i obszary wokół niej łącznie z żołądkiem.tu niema dostępu do lekarzy.nawet do durnego dermatologa.nie dosyć że trzeba do dermatologa dostać skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu to jeszcze czekać na kilkumiesięczny termin.wyobrazić sobie jaki burdel jest w szpitalach.mamy wojnę domową z jednostkami niewygodnymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Messiah, gdyby tak bylo, wszystko bym juz umiala i cala ta wiedza bylaby kwestia utrwalania:D

cyklopka, bo ta szkoła to nieziemsko pochłaniająca energię instytucja! Zastanawiałam się w sumie nad studiowaniem zaocznie, tylko nie wiem co, jak ,gdzie..

nieboszczyk, "tu" czyli gdzie? przepraszam,ale kompletnie nie jestem w temacie. Ale faktycznie, jesli chodzi o sluzbe zdrowia to jest ciezko...najlepiej jest wtedy, gdy ma sie kase i ona rozwiazuje wszelkie problemy dostania się do lekarzy, co ulatwia proces zdrowienia. Ale coz, takie sa realia, zawsze wkurzam sie ze nie mam na takie sprawy zadnego wplywu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

madeline1111, naczy myślałam, że to będą tylko popołudnia co drugi weekend, a tu niespodzianka, 3 dni w tygodniu i prawie codziennie coś na ocenę. W sumie czuję się jak w dobrym technikum, bo to nie są studia. Łatwo mi z pracą pogodzić, bo nie mam dużo godzin, no i z terapią, i ogólnym tam ogarnianiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, bardzo dziekuje!:) wlasciwie to co piszesz, ma bardzo duzy sens. Znajac mnie tez bym obrala tryb "byle zaliczyc", a przeprowadzac sie do innego miasta tylko po to, zeby sie lenic to bez sensu. Oczywiscie pisze tu o mojej osobie, bo z opowiadan brata slyszalam o wielu ludziach. ktorzy ucza sie zaocznie, sa bardzo pilni i mocno w to wierze. Boje sie jednak tego, na jakim kierunku wyladuje i gdzie.

A co studiujesz?

Jestem w biologiczno-chemicznej klasie i naprawde czynnie przygladam sie temu, jak to jest, jesli chodzi o medycyne. Niewielu podaje jakies sensowne agumenty, gdy pytam dlaczego. Najczesciej to ogranicza sie do tego, ze spelniaja ambicje rodzicow, zwlaszcza lekarzy, a pozniej spotykamy sie w szpitalu z doktorem, ktory totalnie nie wykonuje swojej pracy z pasja, traktujac pacjenta powierzchownie. Jesli chodzi o tych starszych lekarzy, to raczej ich to nie dotyczy, chyba ze sie wypalili po latach ciezkiej pracy, ale mlodzi lekarze coraz czesciej sprawiaja wrazenie naprawde przymuszonych do wykonywania swoich obowiazkow. To przykre. Troche odbieglam od tematu, ale taka mala chwila refleksji mnie dopadla:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie właśnie odradzano medycynę, bo rodzice nie skończyli i mnie straszył, że trzeba kuć.

A tak z innego wątku, ciężko się mieszka z ludźmi, którzy uparcie oglądają TV późnym wieczorem, usypiają, potem się budzą, idą do kuchni/łazienki i się głupio pytają kto zabił i czyja to była żona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, ja wlasnie tez zakladam, ze sie nie dostane ale na stomatologie, medyncyna nie bylaby dla mnie. Ja tez tak z gory zakladam, nie wierze w siebie kompletnie. Tez myslalam o pielegniarstwie, wlasciewie dlugo, ale okropnie boje sie byc odpowiedzialna za czyjes zycie. Twierdze, ze nie jestem na tyle ogarnieta, zeby wziac to na swoje barki. Tchorze po prostu. Jaka specjalizacja Cie interesuje? W jakim miescie studiujesz?

Zgadzam sie, lekarz na lekarza moze liczyc. Moja siostra spedzila 4 miesiace w szpitalu gdy byla w ciazy, wiec nasluchala sie jak to pielegniarka pielegniarke obgaduje. Ale nie mozna miec wplywu na wszystko i wszystkich...szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, ale przecież ani ja ani ty nie jesteśmy na medycynie? 0.0 Czy coś mi umknęło? Teraz już przecież bym i tak nie zaczynała, bo bym ze specjalizacją się do emerytury nie wyrobiła.

Na farmacji mam i anatomię, i farmakologię. Z farmakologii jestem niezła, za anatomią nie przepadam, nie wiem czy że względu na sposób prowadzenia, czy że mam nieprzyjemne odczucia związane z każdą opisywaną częścią. Ostatnio dziwnie się czuję z tym, że mam aortę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi