Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

platek rozy, a jaka ksiazke czytasz?

Ja to tez, tak jak kasiątka napisala, postawilabym na Twoim miejscu na terapie. Bo jak po lekach tac ciulowo, to tylko meczarnia.

A te sposoby takie - typu, wychodzenie na sile, mimo lęku itd. Ja wiem, ze to czesto polecaja, wszedzie o tym pisza itd. Ale mi sie wydaje, ze to słąbo dziala wszystko... Ja pamietam jak kiedys postanowilam tak robic, wychdozilam, dzien w dzien - coraz dalej i dalej... a po tygodniu nagle, nie bylam w stanie nawet wyjsc przed blok znowu. Iwtedy pomysallam, ze to wszystko ch.ja warte. Tzn. no lepsze to nic, bo jak sie w ogole nie wychdozi to jeszcze gorzej, ale mi sie nie wydaje, zeby to tak calkowicie moglo pomoc.

I na mnie akurat najlepiej dziala takie rozkminianie emocji (no ale to zalezy od osoby, co kto ma za problem), ale serio na maksa widze poprawe jak tak sobie wewnetrznie w glowie, czesto mysle 'co czuje?' , nie w sensie lęku, tylko takie realne jakies rzeczy. I nie wiem, jak zaczynam takie rzeczy ogarniac to mi sie uspokaja bardzo oddech i taki relaks jakis czuje. I czasem nawet potafilam czuc lęk przed wyjsciem, a cos zrobilam walsnei z emocjami (pozastanawialam sie, albo raz co szafe rozpier...łam :D) i kurde nagle wyszlam po chwili bez zadnego lęku.

I tez czasem chyba wazne, powiedziec sobie STOP, mam wyjebane, i tyle i nie myslec, nie wkrecac sie :)

No ogolnie duzo roznych rzeczy mozna probowac. Chodzi tylko ot o, zeby trafic na cos odpowiedniego dla siebie :-/ to chbya najtrudniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, bierz afobam bo potem masz stale lęk przed lękiem... jak nie chcesz calego to połóweczke i mówie Ci bo robiłam tak jak Ty że niczym się nie wspomagałam ale teraz wiem że czasem warto łyknąć troszke i stale dobrze się czuć bo człowiek zapomina o tym co złe...

-- 27 mar 2014, 11:33 --

platek rozy, do takiego stanu jak moja babcia to Ci daleko uwierz mi ;) nie masz czego się bać:)

-- 27 mar 2014, 11:41 --

dzisiaj bede robic leniwe:) ale nie wiedziałam że tyle przepisów na te kluseczki ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chocovanilla, moze i racja w tym co piszesz ze powinnam sie czasem wspomoc.

A jednak wyszlam. Nie potrafie chyba lezec i konac w domu , wyszlam obeszlam biedre, miesny , piekarnie , papierniczy i jeszcze na spacer poszlam w celu uspokojenia sie. W kazdym mnie lapaly lęki sklepie.Coz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na koniec pogadalam z sasiadka i pobawilam sie z jej psem . Wlasnie wrocilam i ide zjesc zupe.

-- 27 mar 2014, 14:07 --

Aluś, :**************** sie staram.

:o

-- 27 mar 2014, 14:10 --

uklecilam sobie kolczyki o! bede chodzila z lekami ale w kolczykach !!!!!!!!!!!! :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi