Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

neon, w tym, że pojechałam do niego wczoraj... i wywiązała się gadka o motorze i spytałam czy w małżeństwie też będzie smigał motorem, a on, że tak... to mu mowie a jak dzieci będą to ja sobie tego nie wyobrażam, a on że przecież w niedziele moze sobie pomykac trochę.. to mu mowie a z dziecmi co wtedy, a on ze no ja będę siedziała z dziecmi, a on bedzie sobie jezdzil motorkiem i relaksowal się... a ja się tak wnerwilam ze ubrałam sie i wyszlam i pojechalam do domu... nie dość że dałam bucowi kupic ten motor i powiedzialam ze będę razem z nim smigac to wychodzi na to, że zawsze motor i marzenie jego (motor) będą ważniejsze niż ja.. niż dzieci... niż rodzina... nie wiem może ze mną jest coś nie tak ? ale ja to tak odebralam jakbym była zbędnym dodatkiem, bo jeszcze była gadka że 30 kwietnia umowilismy sie na powazna rozmowe odnosnie przyszlosci i przypomnialam mu o tym a ten tekst typu o matko armagedon i w komorce sobie date zapisal z zapiską armagedon... to sorry ja mu przeszkadzam na to wygląda..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje przykladowe menu

Śniadania węglowodanowe:

- chleb z pełnego przemiału, który można jeść z chudym twarogiem, dżemem z fruktozą, pomidorami, ogórkami itp.

- musli, w skład którego mogą wejść płatki owsiane, żytnie, pszenne, jęczmienne, z mlekiem chudym 0%, można dodać pokrojone drobniutko suszone śliwki lub morele, posypać cynamonem

Można oczywiscie zjesć i musli i kanapki

Zamiast chleba z pp można zjesć pieczywo Wasa lub Sonko żytnie.

Zaraz po obudzeniu można/trzeba zjeść jeden lub kilka owoców, i po co najmniej 20 min. sniadanie.

Poniedziałek

S: musli/kanapki

O: Ryba zapiekana z pieczarkami (wg przepisu Ewik - post "Posiłki tłuszczowe"), do tego sałatka z pomidorów, lub dowolna surówka

K: Duszone warzywa z ryżem (wg przepisu Ryshioo -"Posiłki węglowodanowe")

Wtorek

O: Kotlety mielone (wg przepisu Niedźwiedziczki - post 'Posiłki tłuszczowe") , mizeria

K:Sałatka z kalafiora (wg przepisu Annmi - "Posiłki tłuszczowe")

roda

O: gyros a'la Alexia - "Posiłki tłuszczowe", mizeria, lub surówka

O: Sałatka z tuńczyka (wg przepisu Annmi - "Posiłki tłuszczowe")

Czwartek

O: zupa szczawiowa z jajkiem, deser - kremówka ala rum lub wanilia (wg przepisu Alexii -Desery faza I)

K: makaron razowy z chudym twarogiem wymieszanym z jogobellą truskawkową

Piątek

O: Cebula zapiekana z jajami (wg przepisu Ewik), do tego surówka , lub ugotowany kalafior posypany serem żółtym

K: CHŁODNIK (wg przepisu Annmi - "Posiłki węglowodanowe")

Sobota

S: Jajecznica z 2-óch jajek z serem żółtym, to tego sałatka z pomidora, ogórka, cebuli, odrobiny majonezu

O: makaron i ultra szybki sos cukiniowy (wg przepisu Pee - "Posiłki węglowodanowe")

K: Zupa jarzynowa (wg przepisu Niedźwiedziczki - "Posiłki węglowodanowe"

Niedziela

S: Sałatka ze słonecznikiem (wg przepisu Jo liny - "Posiłki tłuszczowe")

O: Kurczak z panierce z sezamu i parmezanu (wg przepisu Górochmury - "Posiłki tłuszczowe"), sałatka z fetą ( wg przepisu Alusm "Posiłki tłuszczowe")

K: Soczewica na zimno (wg przepisu Ewik)

PS.

1. do surówek i sałatek nie dodawać owoców

2. jeśli jemy posiłek węglowy to do sosow trzeba uzywac jogurtu 0%, a jak tłuszczowy to można majonezu lub śmietany

Przykłądowo:

śniadanie węglowe- płatki owsiane, żytnie, jęczmienne z mlekiem/ jogurtem 0%, twaróg 0%, dżem na fruktozie (oszczędnie), chleb z mąki pełnego przemiału, ryż, makaron bezjajeczny, surowe warzywa - do wyboru do koloru. Przed takim śniadaniem (30 min.) możesz zjeść owoc. Ten rodzaj śniadania totalnie bez tłuszczu!

śniadanie tłuszczowe - jajka, wędliny, sery, ryby, surowe warzywa (bez gotowanych marchewek, buraków i ziemniaków) - bez wymienionych wyżej, bez ketchupów, musztard itp. zawierających cukier.

Obiad węglowy - ryż, makaron z mąki durum bez jajek, surowe i gotowane warzywa (bez gotowanych marchewek, buraków i ziemniaków, kukurydzy, groszku - patrz tabela IG), sosy na bazie warzyw i jogurtu 0%.

Obiad tłuszczowy - mięsa, sery, ryby, jaja, surowe i gotowane warzywa (bez gotowanych marchewek, buraków i ziemniaków, kukurydzy, groszku - patrz tabela IG), sosy na bazie wywarów z mięsa i śmietany, oleje, oliwki.

Kolacja to lżejsza wersja obiadów. Powinno być 7 posiłków tłuszczowych i 14 węglowodanowych tygodniowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi