Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

Ale powiem Wam, ze bylem u nowej psychoterapeutki no zrobila jakos tak ze wyszedlem od niej zadowolony i troche z takim optymistycznym nastrojem. Moze to dziwne, ze mowia o ludziach którzy sie z nerwicy wyleczyli i przypomniala mi ze to jest rzeczwiscie mozliwe. Poniewaz dwa razy wychodzilem z tej choroby, to stwierdzila ze mam w sobie takie zasoby i mechanizmy wyleczenia sie. Ciekawe czemu teraz nie chca sie uruchomić. Jak długo zyliście bez nerwicy?

Kiedy nie mialem tego przez siedem lat odkad sie pojawila, to bylo po terapii no i pozniej tez mialem wytchnienie okolo 4 lata, chyba po paroxetynie.

-- 15 sty 2014, 22:12 --

Teraz jestem na etapie szukanie nowej terapeuyki, wiec spotykam sie z nowymi. Dzisiejsze spotkanie bylo OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieslawpas, Wolałbym kobietę, ale dzisiaj trochę w nie zwątpiłem. Byłem na zakupach z siostrą i :

ja: te ciastka też bierzesz?

siostra: no wezmę, dobre (chociaż nigdy nie ich nie jadła), zdrowe, bo z sezamem (no to wykombinowała) i tanie..

ja: ile kosztują?

siostra: nie wiem..

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ja znam jednego faceta co jest psychoterapeuta a sam chodzi na terapie do psychologa pare lat i ciągle narzeka , jak ktos sobie nie radzi sam z własnymi emocjami to nie powinien brac sie za leczenie inych , tak uwazam a wiekszosc osób idzie na psychologie czy robi kursy psychoterapii bo sobie w zyciu nie radzi, tylko mi nie piszcie ,ze taka osoba wie lepiej gówno wie, sama sobie nie radzi , nie potrafi a innych chce leczyc to przerazajace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tahela, mam takiego kolege co moze w zyciu najepiej sobie nie radzi ale na pewno bylby z niego bardzo dobry terapeuta. Głównie dlatego, ze jest taki empatyczny, i ze dobrze terapytuzyje. A terapeuci maja chodzić na terapie sa w tak zwanej superwizji. Jak ma superwizje to jest dobry terapeuta. Bo kiepscy takize rzeczy zaniedbuja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba mi przeszlo.... raczej troszke sie uspokoilo. Poczekam jeszcze 2 dni.

Apropos dobrego terapeuty to juz rozmawialismy i nie doszlam do zadnego wniosku. Owszem, terapeuta majåcy za sobå psychiczne zalamania moglby byc dobrym terapeutå ale.... czy dobry i zdolny kryminolog musi byc bylym przestepcå ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, a no jakos sie staram :) Od niedzieli meczy mnie jakies osłabienie, raczej takie psychiczne, bo jak cos trzeba robic to robie, ale jak siedze to czuje taką slabosc w miesniach. Ale oczywiscie wkrecam sobie, ze moze anemie mam albo jakas ciezka chorobe i to od tego :-/ I juz 3 dni w robocie nie bylam :) Ale jutro juz niestety musze isc, wiec przed chwila poszlam na spacer 2,5km :) jakos dalo rade.

A Ty jak tam neon, co za ciastek ześ nakupil? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba mi przeszlo.... raczej troszke sie uspokoilo. Poczekam jeszcze 2 dni.

Apropos dobrego terapeuty to juz rozmawialismy i nie doszlam do zadnego wniosku. Owszem, terapeuta majåcy za sobå psychiczne zalamania moglby byc dobrym terapeutå ale.... czy dobry i zdolny kryminolog musi byc bylym przestepcå ???

nova sory ze bylem dla Ciebie niezbyt miły (ale nie niemiły) widać że sympatyczna kobieta z Ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nova_2013, Cześć, chyba każdy z nas ma w swojej głowie te negatywne mechanizmy, może oni, poprzez wieloletnią terapię którą przechodzą sami, uświadamiają sobie te mechanizmy w sposób bezpieczny i łagodny i w ten sposób mogą uświadamiać je innym.

nerwa, No to zuch dziewczyna jesteś :) ja też lubię czasem się dotlenić długim spacerem. Ciasteczka to moja siostra kupiła, ja tylko zadawałem chyba niepotrzebne pytania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PJT, Jak zdasz, to szacuneczek. Mój brat cioteczny jest na mechatronice w gdańsku i jego mama powiedziała, że troche stresu ma przed sesją, ostatnio na rauszy przyniósł do mieszkania rodziców metalowy słup parkingowy w biało czerwone barwy, chyba wyrwał gdzieś, studenci..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to byl blåd w sztuce :why:

po 2,5 tyg. brania leku lekarz zalecil mi odstawic ze wzgledu na terapie behawioralnå i chcial abym pozbyla sie dzialania serotoniny po to abym odczuwala emocje w sposob naturalny a nie pod dzialaniem wspomagaczy. W piåtek rano bylam u dr wiec juz po poludniu nie wzielam tabletki. Potem cala sobota, niedziela i w poniedzialek po poludniu zadzwonil lekarz i powiedzial, ze jadnak kontynuujemy. No ale ja jeszcze sobie jeden dzien odczekalam i wzielam dopiero wczoraj wieczorem bo juz pojawil sie spadek nastroju i juz nie moglam spac przez 2 noce. Wiec dzis to moja druga tabletka po 4 dniach przerwy. I dzisiaj cos mnå tåpnelo !

Caly dzien plåtam sie po chacie jak rozdrazniony tygrys po klatce. Poobrazalam mase ludzi na forum. Jakas agresja dzisiaj mnie opanowala, bole serca, zawroty glowy , caly czas napiecie miesniowe i to poddenerwowanie. Nie podchodz do mnie dzis bez siekiery.

Jak tak mozna pierdyknåc sobie : dzis przerywamy kuracje aby po 4 dniach palnåc : kontynuujemy ! ????

Zamierzam zameldowac tego idiote ! Juz tak dobrze sie czulam ! Tak sie cieszylam na tå terapie, a tu masz same przeboje od poniedzialku. Wrocilam sie do punktu wyjscia, caly miesiåc poszedl na marne i teraz nie wiem czy ten lek zadziala tak samo na mnie bez ubokow i pozytywnie czy wlasnie dzisiaj pokazal mi na ile go stac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nova_2013, ale wiesz co, mi to samo kazal psychoterapeuta, ktory jest psychiatra. Mniej wiecej to samo powiedizal, co napisalas, ze przed terapia dobrze odstawic leki czasem, jak nie ma tragedii jak sie nie bierze (np. mysli samobojczych). I ja akurat odstawilam i bylo ok. Wiec moze taki mial plan, ale jak zobaczy, ze sie jednak gorzej czujesz, to postanowil poki co wrocic do leków?

-- 15 sty 2014, 22:39 --

PJT, for you! :D

15c69406ca29d5a1f0d0e4a9b44e379f_original.jpg?1389786543

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.