Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

neon, Ja wciąż próbuje..

-- 01 gru 2013, 22:18 --

nerwosol-men, właśnie zajęcie..ze znajomymi gorzej..tutaj kazdy zyje wlasnym zyciem.

;)

Im dłużej tkwisz w swojej niszy, tym coraz bardziej obcy, a tym samym groźny bedzie swiat.

Idź, bo tylko tak zostaniesz przyjęty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, U mnie np, w PL to kazdy o sobie wszystko musi wiedziec, tutaj nic nikogo nie obchodzi..w kraju zawsze praca byla , palenie w piecach , noszenie węgla , obiady itp, Tutaj dali mieszkanie od razu w nowym budownictwie..nie znam dobrze drogi do sklepow itp,

Mysle , ze przez to wszystko moja nerwica lękowa tak sie nasilila...zmiana nagla otoczenia i szok.

-- 01 gru 2013, 22:29 --

nerwosol-men, Ja zawsze byłam w pracy w kraju po 12 godzin, później dom, pomoc mamie , ogarniecie wszystkiego, teraz jest spokój i moj mózg oszalal..

Nikt mi nie będzie mówił jak mam żyć bo nikt za mnie nie umrze.

mgxs.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nerwosol-men, tak w kraju ciezko bylo , pozniej , jak zwolnili nas z pracy to juz bieganie po pomoc itp, :roll:

Syn nie mial na nic.. :(

-- 01 gru 2013, 22:35 --

tosia2, Ja bym nie poszła, gdyby nie te duszności..i drżenia, osłabienie.

Nikt mi nie będzie mówił jak mam żyć bo nikt za mnie nie umrze.

mgxs.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nerwosol-men, no i dlatego psychoterapia potrzebna zeby sie nauczyc jak z tymi lękami sobie dawac rade :)

a ja jestem zwolenniczka terapii psychodynamicznej, i tam wlasnie nie chodzi o to, jak sobie dawac rade z lękami, w ogóle tam nie ma skupiania się na lękach, z tego co pamietam. Tam jest ogarnianie problemów, obaw, swojego myslenia itd. I dzięki temu ogarnianiu lęki mijaja same z siebie (bo nie maja sie skad brac - jak wszystkie konflikty wew. są rozwiazane).

Wiec ja teraz, nawet nie chce walczyc z tymi lękami... pamietam jak kiedys na sile wychodzilam na spacery, i codziennie coraz dalej, i dalej. A po tygodniu znowu wrocilam do punktu wyjscia i balam sie wyjsc przed blok. Bo dla mnie to jest takie przyzwyczajanie sie, oswajanie lęku, ale on i tak gdzies tam jest i potem moze wybuchnąc. [co nie znaczy oczywiscie, ze spacery są złe, też są ważne, dają wiekszą pewność itd.]

Ja teraz wierze, ze lęk to jest po prostu emocja jak każda inna (kazdy przezywa lęk, nawet zdrowy), a ze my mamy rozwalony system to mamy nieadekwatne rozne reakcje. I ja nie chce sobie z tym radzic, czekac na nawrot, czy cieszyc sie, ze mam remisje. To jest integralna czesc mnie, ktora sie wymnela troche spod kontrolii i chce rozwiazac jakies takie wewnetrzne rozne problemy, poukladac sobie wszystko zeby ten lęk nei mial się z czego brac. A jesli sie np. po kilku latach znowu pojawi, to bedzie znaczylo, ze znow sobie z czyms nie radze w zyciu, nie mam czegos ogarnietego (a nie, ze mam nawót bo nerwica to choroba i daje czasem tylko jakis czas wytchneinia..)

-- 01 gru 2013, 22:08 --

przegapilam dyskusje wiec pisze dopiero teraz, jak juz wiekszosc sie zmyla :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PJT, Dzien dobry :D

-- 02 gru 2013, 08:05 --

nerwosol-men, Z tym poceniem to cos jest. Bo czasami w nocy to cała mokra byłam< tylko ja nawet w lecie pod kołdrą szczelnie opatulona> Natomiast rano czasami wstane, napije sie kawy i powódz Sorrki za szczerość.

tosia2, u mnie powodem to było skierowanie ze szpitala :roll:

Ty kreujesz swoją własną prawdę. A „prawda” to jedynie to, w co wierzysz.

A „to, w co wierzysz” to jedynie to, co myślisz”.

Jerry Hicks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PJT, Chodzą słuchy, że ponoć naszą słodką Candy chcesz za plecami Mushrooma po tajniacku przeruchać ? :D Grzyb Cię dojedzie :D Na Twoim miejscu na samą myśl o jego rychłej zemście dostałbym napadu lęku ;)

Jesli to mial byc zart to niestety nader niskich lotow , ale coz nie kazdy moze byc Philem Baker'em ... Winszuje poczucia humoru i gratuluje zlotej maliny w kategorii ------> Najgorszy komik roku 2013 .Rok wprawdzie sie jeszcze nie skonczyl ale watpie bys zostal w tej kategorii przebity :great::great::great::brawo:

I tyle w durnym temacie . Trolla nie karmimy.

Witajcie Wszyscy urhhl.jpg

Jak Wam nocka minela ?

PJT Buziaki buziak.JPGJak nocka? Mnie po vicebrolku sen zmozył.

Enii caluski Slonce :******

-- 02 gru 2013, 08:17 --

Enii, pocenie po lekach jest takie wzmozone... Bede miala kilka pytan o azjatyki hihi ale to juz nie tutaj ;)

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, platek rozy, Buziaki :**

platek rozy, ja to przed lekami miałam :roll: Juz nawet sobie roiłam chorobska

Ty kreujesz swoją własną prawdę. A „prawda” to jedynie to, w co wierzysz.

A „to, w co wierzysz” to jedynie to, co myślisz”.

Jerry Hicks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, czesc Kochana:*****

Enii, to moze mamy klimakterium ? :D

-- 02 gru 2013, 09:58 --

Enii, a tak serio przy nerwicy jest to niestety tez czesty objaw...

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.