Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy można leczyć się samemu?

Sinsinati

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Wybaczcie, że nie wpisałam się w dział przeznaczonych, do przywitań, ale... jakoś ciężko mi było tam wejść.

Przeczytałam setki stron poświęconych moim problemom, mnóstwo artykułów, jednak niewiele z nich wynika. Wszędzie piszą to samo, że chory musi spotkać się z psychiatrą, musi się otworzyć. Nieziemsko to brzmi, jednak z wykonaniem jest znacznie ciężej.

Żyję w stresie, całkiem sporym od zawsze, nie znam innego życia. Mówienie, że trzeba próbować się uwolnić jest bez sensu - akurat mnie się to podoba.

Milion razy próbowałam iść do psychiatry, tysiące razy próbowałam skontaktować się mailowo z jakimś specjalistą, żeby poprowadzić terapię tak, abym nie musiała go widzieć ( terapia z kobietą nie wchodzi w grę) a płaciłabym normalnie, byle go nie widzieć.

Mam problemy depresyjne od bardzo dawna, z tego co cię orientuję myślenie projekcyjne, paranoidalne i schizoidalne, nie umiem mówić o uczuciach, chyba że o złości i irytacji czy zniecierpliwieniu.

Istnieje możliwość autoleczenia ? (tylko nie mówcie : wyżal się, porozmawiaj z bliskimi itp.)

Ps: nie jestem trollem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jaką terapię ci chodzi? o psychoterapię czy po prostu o leczenie u psychiatry? bo jeśli chodzi o to drugie to nie wiem z czym masz problem, idziesz do lekarza, mówisz mu o swoich objawach tak jak mówisz ginekologowi, okuliście, laryngologowi i dostajesz leki. A jak już będziesz na lekach to może z czasem zmieni się twoje podejście do psychoterapii jeżeli z tym masz problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak i nie.

Bez własnej pracy,mądrych książek nie ruszysz.Ale bez osoby z zewnątrz która będzie Cie obserwować,doradzac,czasem krytykować nie możliwe jest wyleczenie.

Nie wydaje mi sie że psycholog online ma sens.Chodzi o sobisty kontakt,psycholog patrzy na Ciebie i widzi czy coś ukrywasz,jak reagujesz na rozmowe.

Poza tym czy wydaje Ci się to normalne że tak bardzo nie umiesz się otworzyć?Potraktuj iście do realnego psychologa jak pierwszy krok w drodze do zdrowia.Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinsinati, Witaj!

Tak jak napisali moi przedmówcy.

Nie ma czegoś takiego jak leczeni on-line.

Wizyta u psychiatry wydaje się być priorytetowa.

Nie wiem jak z terapią w Twoim przypadku, ale o tym zadecyduje psychiatra, no i musisz odczuwać chęć zmiany i widzieć sens terapii, bez tego ani rusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostajesz leki.

Leki ? One ogłupiają, sprawią, że nie nadam się do mojego zawodu...

A jakby ktoś przyskrzynił jeszcze opakowanie... to jak bycie przyłapanym na masturbacji przez ukochaną matkę, nie mówiąc o konsekwencjach.

W sumie powinnam Was przeprosić. Padliście ofiarą depresyjnego dnia. Wiem, że powinnam się leczyć, według standardów normalnych ludzi.

Nie zabijam, nie gwałcę (jeszcze), nie kradnę i nie umiem iść do psychiatry choć jak widać czasem chcę.

W sumie możecie to usunąć---> jeszcze raz sorry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinniśmy mieć więcej współczucia dla zgwałconych mężczyzn.

No nie no po prostu nie mieści mi się to w głowie, jak gwałcicielka ładna to kto by się wzbraniał, a jak brzydka to jak ona by, tego, no, doprowadziła do usztywnienia..? Jeszcze nigdy nie słyszałem o zgwałconym facecie... Przez kobietę, znaczy się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

była taka kobieta, seryjna gwałcicielka w rosji, po zdjęciu wydaje się atrakcyjna, ale ona usypiała i dopiero wtedy gwałciła, miała swoje metody pozwalające rozwiązać problemy techniczne. :smile:

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Rosja-Kobieta-skazana-za-gwalt-na-10-mezczyznach,wid,11238027,wiadomosc.html?smgajticaid=610ab3

co do tematu, no to są różne podręczniki autoterapii, tak więc zależy od przypadku, czasem leki mogą być niezbędne, aczkolwiek myślę, że nie zawsze i samemu też można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Mężczyźni budzili się z reguły w szpitalu, a ich ostatnim wspomnieniem była uśmiechnięta, seksowna brunetka, która podawała im drinka."

Faktycznie w pewien sposób można im współczuć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi