Skocz do zawartości
Nerwica.com

Facet z depresją.

ellwinga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien problem i nie bardzo wiem jak go rozwiązać. Mianowicie poznałam niedawno faceta, bardzo dobrze się dogadywaliśmy, była między Nami chemia, właściwie to oboje mieliśmy wrażenie, ze wygraliśmy w życiu coś cennego. Po bardzo krótkim czasie, On rozpoczął temat, którego się nie spodziewałam. Stwierdził, że chce się ze mną spotykać, że uwielbia moje towarzystwo i chodzi wyłącznie o Niego, ale nie może i nie będzie mógł zagwarantować mi niczego więcej. Ma pewne problemy, o których nie może mi powiedzieć. Gdyby nie chciał utrzymywać tej relacji, zakończyłby ją inaczej, a już napewno nie tą rozmową, którą bądź co bądź była bardzo w porządku na tym etapie. Do rzeczy. Wspominał mi nie raz, że ma nieciekawą sytuację rodzinną i depresje. Myślicie, ze depresja może mieć tu jakieś wytłumaczenie? Powinnam zawalczyć o tę znajomość? Zależy mi na Nim, ale obawiam się, że mogę naiwnie podejść do sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie jesli poczułaś do niego cos wyjątkowego to warto zawalczyć. Najgorsze jest dla osoby w depresji zostawienie jej samej sobie. Jesli facet powiedział Ci, jakie ma problemy tzn, że Ci zaufał i możliwe, że gdzieś w głębi liczy na Twoją pomoc, ale jednak jest mu głupio o nią prosić albo po prostu się boi, może boi się odrzucenia? Depresja jest chorobą i warto o tym pamiętać. Osoba chora nie panuje nad swoim zachowaniem, często nie zdaje sobie sprawy z pewnych rzeczy i dlatego potrzebna jest jej pomoc i wsparcie. Trzeba mieć dużo cierpliwości i wyrozumiałości dla takiej osoby. Możliwe, że jeśli razem przez to przejdziecie to w przyszłości będzie mogli tworzyc razem wspaniały związek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi