Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nowy papież Franciszek

Ivann

Rekomendowane odpowiedzi

carlosbueno, Czasami odnoszę wrażenie, że chrześcijaństwo i katolicyzm to dwie przeciwstawne religie.

Ciekawe co by powiedział np. Św. Paweł gdyby widział co tu się dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, Czasami odnoszę wrażenie, że chrześcijaństwo i katolicyzm to dwie przeciwstawne religie.

Ciekawe co by powiedział np. Św. Paweł gdyby widział co tu się dzieje.

Pewnie by się zdziwił że ta sekta przetrwała tyle czasu :mrgreen: tylko że w całkowicie inną drogę poszła. Rzym niegdysiejsze centrum wrogich sił stało się stolicą chrześcijaństwa.

A tak w ogóle przypomniał mi się kawał

skąd wiadomo że Jezus był Żydem- A czyj biznes kręciłby się 2 tysiąc lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Papież nowym Marksem, obrońcą biednych uciśnionych i zajadły krytyk współczesnego kapitalizmu http://natemat.pl/83501,papiez-marksem-podszyty-franciszek-bierze-ostry-kurs-na-lewo-system-ekonomiczny-jest-niesprawiedliwy-u-korzeni

Co na to Korwin co na to R.Giertych i inni polscy katole liberalni gospodarczo, czy ogłoszą własny kościół popierający kapitalizm i nierówności ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reiben, Ja myślę że dojdzie do rozłamu na true, ultra konserwatywnych pokroju zwolenników Rydzyka wraz młodymi oddziałami katolo-narodowo-kibolskimi i liberalnych pozytywnych katolików w stylu Hołowni i tygodnika powszechnego. Na razie oficjalnie są jeszcze w tej samej bandzie, ale niewiele ich łączy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi