Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dlaczego media bronią wyrodną matkę z Sosnowca ??

Gość intel

Rekomendowane odpowiedzi

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11148799,Sad__Matka_Madzi_wychodzi_na_wolnosc.html?lokale=gliwice

...........a nie mówiłem ?????

Dobrze , że w polskim prawie nie ma czegoś takiego jak precedens .

Wówczas KAŻDY ,kto znudził by się swoim dzieckiem ,mógłby "nieopacznie" zrzucić je na główkę ze schodów na przykład, a następnie powołać się na precedens suki z sosnowca.

Nie chce mi się gadać...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dominika92, czy ja mówię po rosyjsku?

jeszcze jeden post nie na temat i się dorobisz.

JASNO Ci napisałam że na takie tematy dyskutuje się w innym wątku i żebyś nie ciągnęła tutaj dalej tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najciekawsze jest pytanie- dlaczego tą sprawe tak nagłośniono-podobnych tragedii na codzień w samej Polsce dzieje się bardzo wiele,ta jednak stała się z jakiś powodów medialnym show-czy ktoś chciał by Rutkowski się w mediach wypromował ,a moze chodziło o sztucznie wypromowaną sensacje przez same media by było o czym pisać i mówić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QueenForever, raz, że Rutkowski się za to wziął (a on lubi rozgłos), dwa - matka sama pojawiła się w mediach wymyślając porwanie i proszenie o oddanie dziecka... po tym apelu cała Polska zaczęła szukać dziecka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W świetle prawa:

.

3)Podejżany/a ma PRAWO mataczyć, kłamać itd... Jest to linia obrony.

Amen.

Ma prawo.........a Sąd w takim przypadku ma prawo, a NAWET OBOWIĄZEK ( jak napisano w uzasadnieniu mojego aresztowania ) stosować izolację w areszcie celem zabezpieczenia prawidłowego toku postępowania.

Dzisiaj ekstrawagancka fryzurka w todze ( czytaj sędzina ) stwierdziła, że

"dotychczasowa postawa oskarżonej wskazuje na to ,że nie ma obawy matactwa czy też ucieczki "

Czasami już sam nie wiem kto jest psychicznie chory-Ja ,czy świat........

Dodam tylko, że ja odmówiłem składania wyjaśnień ( co nie jest mataczeniem), bo MAM TAKIE PRAWO i w nagrodę przesiedziałem pół roku w areszcie z powodu "obawy matactwa"-tak stoi w uzasadnieniach kolejnych orzeczeń o zastosowaniu i przedłużaniu aresztu.

Dodam jeszcze że ja jestem oskarżony o kradzieże w trakcie których nikt nie ucierpiał ( z prostego powodu-nigdy nie było żadnego świadka ), co w porównaniu z dzieciobójstwem jest komedią , a zostałem potraktowany jak ostateczny sku.rwysyn przez milicję i sąd.

Cała ta szopka utwierdza mnie w przekonaniu , że jest prawo ale nie ma sprawiedliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest kilka "ale " w tej sprawie:po pierwsze-dlaczego matka której wypadło dziecko z rąk na podłogę zamiast ratować je za wszelką cene (zadzwonić po pogotowie,poprosić kogokolwiek o wsparcie) postanowiła je (być może jeszcze żywe) porzucić na mrozie w ustronnym miejscu;po drugie dlaczego nie wskazała precyzyjnie gdzie porzuciła dziecko ;po trzecie reakcja męża na smierc dziecka nie była normalna;po czwarte dlaczego Rutkowski przerywał wypowiedzi ojca dziecka podczas telewizyjnego wywiadu gdy te wydawały się zachaczać o kluczowe w sprawie zagadnienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje , że nie dacie sie nabrać na kolejną oskarową rolę tej wywłoki.........

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11098388,Matka_Madzi_probowala_popelnic_samobojstwo.html

Kto łyka płyn do naczyń , aby popelnić samobójstwo?

Kto jak kto, ale my chyba najlepiej wiemy że to kolejne zagranie pod publiczkę.

Jak juz wielokrotnie udowodniła zrobi WSZYSTKO aby przekręcić frajerów.

Nawet największy kretyn wie ( a skoro prewencyjnie odwiedzała strony instruujące jak oszukać wariograf to aż taką kretynką nie jest ) , że wypicie płynów do naczyń spowoduje tylko sraczkę.

Chyba każdy wie że można się na prześcieradle wyhuśtać?

Zresztą moim zdaniem to nie byl żaden detergent do naczyń ( takowego nie dają) tylko proszek do prania (najgorszej jakości )

Widziałem jak jeden osobnik pił taki miks-ten proszek, pasta do zębów i taki proszek do mycia sracza.

Gdy ktoś nie przestrzega odpowiedniego słownictwa to sobie "przestrzeli" usta-aby znów móc rozmawiać musi się odkazić.

Rzyganie i mega sraczka.

Wiem-kompletny kretynizm.Ale tak jest własnie w puszkach.

24 godziny na dobę przebywasz w towarzystwie debili , dla ktorych takie kretynizmy są esencją życia...........

-- 06 lut 2012, 22:56 --

22-letnia Katarzyna W. przebywa w monitorowanej celi, więc kamery zarejestrowały, jak łyka detergent. Jednak według naszych informacji, potwierdzonych w kilku źródłach, kiedy do środka wkroczyli strażnicy, przy Katarzynie W. znaleźli list. Do aresztu wezwano pogotowie, jednak lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby płukania żołądka, bo kobiecie nic nie będzie. Nie wiadomo, co się stało z listem napisanym przez matkę Madzi.

źródło

gazeta.pl

..........a nie mówiłem??

O ile wcześniej zagrała" oskarowo", o tyle teraz już tylko na polskiego "orła"

czy ten mix z proszku do prania i pasty do zębów to solonez?i każą go pić świeżakowi który pije lub je kiedy ktoś sra w kiblu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to widzę tak:

1. Nie używam nigdy wyrazów brutalny/wyrodny, bo to pojęcie względne i używanie tego mnie wkurza, ale nie o tym piszę.

2. Nikt jej nie udowodni, że zrobiła to celowo albo niechcący, dopóki sama się nie przyzna. Nagrań chyba nie ma.

3. Jej mąż tylko na tym cierpi, moim zdaniem wygląda, jakby nie wiedział o co chodzi.

4. Co do wyszukiwania hasła o koszcie trumienki - sama szukam takich rzeczy, począwszy od jak popełniać/nie popełniać samobójstwa, po instrukcje jak będąc kobietą zgwałcić martwego mężczyznę. I jakoś nie chcę się zabić ani nie jestem nekrofilem. Gdyby myśleli w ten sposób, mogliby uznać, że przymierzam się do próby samobójczej.

5. Jeżeli zrobiła to niechcący - to po co wynosiła Magdę?

6. Dzieciom dzieję się gorze rzeczy, wystarczy wejść na hcfor pl i pooglądać trochę zdjęć. Rozumiem, że dla ludzi to tragedia, ale przy obdarciu i poszatkowaniu dziewczynki i wrzuceniu do kanału [+ zdjęcia :3] uderzenie głową to jest mało. Te znicze jeszcze zrozumiem, układanie zabawek nie, ale po ch...j propozycje z pomnikiem?

7. Jeżeli zrobiła to specjalnie, kijowo to zaplanowała.

8. Niepotrzebnie tyle to roztrząsają. Serial się z tego robi, ale teraz jest EURO, to trochę przystopowali.

9. Ja tam nie uważam, że ją bronią, wręcz przeciwnie. A media powinny być bezstronne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi