Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, to ja dalej pojęcze... Nie mogę zasnąć, obok mnie mąż już dawno śpi. A ja się zamęczam niepozytywnymi myślami, leżę i patrzę w ściany...

Odstawiam wenflę, brałam 225 mg i nic, jestem w punkcie wyjścia :( Ciekawe jakie leki zalecą mi na oddziale dziennym (już o tym myślę, zadręczam się czy oby po nich nie przytyję :? ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora92,

współczuję, wyobrażam sobie jak to jest nie mieć na kim polegać... Ja mam tylko jedną, albo aż jedną osobę-męża. Polegać na nim mogę ZAWSZE, co prawda mówi mi szczerze, że nie rozumie mnie, ale się stara i to bardzo. A zrozumieć to ciężko osobie, która nie miała styczności z depresją, osobę, która na nią choruję... :( Ja zmieniłam się pod względem zachowania o 99% podczas depresji... :why: Cały czas myślę, czy wrócę tamta ja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QAbled,

ja cały czas mam wyrzuty sumienia względem męża i córki, ze muszę ze mną wytrzymywać a ja jestem nieznośna i nie umiem tego zmienić :( Mój mąż to i tak ma anielską cierpliwość do mnie teraz...i jest dla mnie naprawdę dobry, gdyby nie on to nie wiem co by ze mną było...

A powiedz mi ile czasu się leczysz i czy widzisz jakąś poprawę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SmutnaTęcza

Pie*dolę, nie uczę się, niech mnie obleją i wyrzucą. Zresztą i tak tylko skończone głąby i nieudacznicy życiowi idą na taki kierunek, jaki "studiuję". :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto ci takich rzeczy nagadał? :) Można iść na magisterke, przeprowadza sie rozmowę z rekrutantem. No chyba że chciałabyś iśc na kierunek medyczny. Lub całkiem niezwiązany z twoimi studiami. Ludzie nawet z uniwersytetów przechodzą na politechnikę i odwrotnie, nie nadrabiając róznicy programowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakie masz zamiary, ale nie na każdej uczelni jest rekrutacja w języku angielskim.

Powinnaś sie skupic by skonczyć ten licencjat. Potem są różne drogi mozliwosci. Można iść na zaoczne, pójść do pracy itd... Wszystko dla ludzi.

U mnie ludzi uczyli sie i płakali. Zdali licencjat i poszli w innym dla nich kierunku. Może nie wymarzonym ale nie narzekają. Nie można sie poddawać :)

Miałam na roku kolesia który co roku poprawiał maturę, by sie dostać na medycynę. W sumie 3 razy. Nienawidził tej uczelni, ale nie tracił pogody ducha, i miał zbóje, poprawki ale licencjat obronił. Poszedł na płatną medycyne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pie*dolę, nie uczę się, niech mnie obleją i wyrzucą. Zresztą i tak tylko skończone głąby i nieudacznicy życiowi idą na taki kierunek, jaki "studiuję". :evil:
'

Jak pamiętam to studiujesz filologie polską nie...?Dziewczyna o którą tak bęczę,ta z kursu tańca też to studiuje na 4 roku i na pewno nie jest głąbem ani nieudacznikiem życiowym.....wiec nie gadaj tak :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SmutnaTęcza

izaa, a kto powiedział, że chcę iść na anglistykę? ysz.gif Innej uczelni też nie chcę, nie leżę na pieniądzach i nie stać mnie na wyjazd do innego miasta. Zaocznych też nie chcę, poza tym mojego wymarzonego kierunku nie ma w trybie zaocznym NIGDZIE w kraju.

PS Uważam, że nie powinno być czegoś takiego jak medycyna zaoczna (czy tam płatna)...

-- 26 sty 2014, 10:42 --

( Dean )^2, zobaczymy, jak będzie szukała pracy. ;) U mnie może z 3 osoby ze wszystkich absolwentów pracują w zawodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mówie że na anglistykę, ale na cześci kierunkach przy rekrutacji na mgr liczy sie rozmowa kwalifikacyjna w języku angielskim.

Nie trzeba leżeć na pieniądzach by wyjechać do innego miasta. Ale trzeba być odważnym i ryzykować. Np jechać w wakacje za granice i zarobic na ten start. Nie każdego stać na ten krok i ja to rozumiem.

Ale skończ ten kierunek, nie zamartwiaj sie przyszłością, bo nic z tego nie wyniknie :). Odraczaj tą ruminację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jest sie poddać przy mecie. Najlepiej. Bo stres zjada. Ja rozumiem gdyby była na I czy II roku. To można rezygnować. Jak zda licencjat to sobie udowodni, że potrafi mimo trudności dojść do celu.

Jak sie teraz podda, to zapewniam- wcale nie poczuje sie lepiej. Każdy psychoterapeuta kazałby jej walczyć. Dla udowodnienia że potrafi. Po pierwsze udowodni sobie że umie skończyć to co zaczęła, po drugie otrzyma jakis papier i będzie mogła zastanowić sie co dalej. A tak? Zmarnowane 2,5 roku.

Różni są ludzie i widze z perspektywy innych ludzi, że takie poddanie sie nie wyszło im na dobre. NIKOMU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi