Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

herbata ma więcej teiny niż kawa kofeiny( a to mniej więcej to samo) ale herbaty dużo mniej się sypie. Najgorzej to jest dodawać cytryny do herbaty bo wtedy uwalniają się glin(alumininium) który jest szkodliwy dla organizmu. Ale i tak pijam z cytryną bo lepiej smakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, kto dużo mniej sypie ten mniej sypie, ja tam lubię jak moja herbata smakuje jak herbata. ;-) Wychodzi średnio czubata łyżeczka do herbaty na kubek, parzenie ok 2 min - faktycznie mniej niż kawy, ale czy tak dużo mniej..?

"Niewiele można sobie wyobrazić zagrożeń, którym porządny młotek nie mógłby zaradzić."

Lisbeth Salander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, ech...gdyby człowiek uważał na wszystko, co szkodzi, to by musiał siedzieć w hermetycznej klatce...jak to mówią...na coś trzeba paść ;) przepadam za mocną herbatą z cytryną ;) dobrze rozgrzewa ;)

Ja bez cytryny.

Papieros z dobrego tytoniu bez filtra zapalę, kawę piję z mlekiem, bo mi taka smakuje, a panom, co chcą seksu bez gumki, grzecznie ale stanowczo pokazuję drzwi.

"Niewiele można sobie wyobrazić zagrożeń, którym porządny młotek nie mógłby zaradzić."

Lisbeth Salander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vian, a masz jakąś ulubioną kawę? Ja piję maxwell house.

Ja na co dzień też, nie wiem, w sumie dlaczego, ale właśnie maxwell mi najbardziej pasuje; ale kumpel kupuje gdzieś doskonałą arabicę w ziarnach, mieli i parzy po turecku (gotuje w tygielku) - wychodzi fantastycznie. Właśnie jadę do niego przez całe miasto na tę kawę i kilka cygaretek. ;-)

Lisbeth Salander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samara22, spróbuj koniecznie. W niektórych dobrych kawiarniach albo arabskich czy tureckich restauracjach też Ci taką zrobią, ale po mojemu to nie ma jak osobiście wypieszczona przez kogoś, kto serce wkłada w cały rytuał.

Zupełnie się to nie umywa do "wsyp dwie łyżeczki, zalej wodą, wymieszaj"... :)

Ja na tej samej zasadzie parzę bomba zieloną herbatę - ja ją kocham, ona to czuje i się rewanżuje smakiem. ^^

Lisbeth Salander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewap99, dobrze tylko zmęczona po terapii,poza tym od 3 rano na nogach,pół dnia w drodze,w sumie nie ma się czemu dziwić.

Obejrzę jeszcze "Fakty" się położę,może godz dwie prześpię.Chcę jeszcze doczekać darków :mrgreen:

pm_77, Przemuś witaj

też nic nie wiem o żołądkach dla mnie są obrzydliwe,feee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kasiątko, witaj Kasiu

faktycznie od 3 na nogach, to ja już bym padł ;)

byłem dziś na basenie, nałykałem się znowu wody ale było fajnie :yeah:

może kiedyś nauczę się tego pływania :D

witaj tahela

u mnie lęki jutro będą, szykuje się impreza w pracy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Przemuś jak impreza to moze nie będzie tak źle , pozytywnie Cię nakreci i załapiesz wręcz przeciwnie powera i bedziesz latał jak perszing hihi.

-- 08 wrz 2011, 18:04 --

kasiątko,

No jak od 3 na nogach to moze sie przemecz do północy i przynajmniej normalnie prześpisz noc w końcu Kasia.

Kto utraci raz będzie zawsze czekać

Zatrzymujesz czas i zaglądasz w przepaść

Zostaje smutek i tylko smutek

Ostry jak nagły serca głód

Wiatr co zwala z nóg

Smutek i ty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.