Skocz do zawartości
Nerwica.com

złośliwość

ANONIMeek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zauważyłem u siebie dziwne zachowania i nie umiem nad tym zapanować. Czym bardziej próbuje tym gorsze są wyniki. Krótko mówiąc "jestem dla siebie złośliwy". Co przez to rozumiem? Jednym z wielu przykładów jest na przykład próba przypomnienia sobie byle jakiej sytuacji bez znaczenia kiedy ona miała zajście. Przy próbie zawsze działa to wręcz przeciwnie od razu mi się zamazuje obraz oczywiście zdarzają się wyjątki. Kolejnym z przykładów jest moje zachowanie: "mówię sobie nie rób tego, a ja co? Z chęci zobaczenia jakie będą konsekwencje czy z resztą nawet nie wiem z jakiego powodu ja na przekór sobie". Chciałbym nad zapanować ponieważ męczy mnie ta "złośliwość". Nawet nie wiem czego to są objawy... nie jestem pewny czy ma to nazwę. Oczekuje, że ktoś będzie w stanie mi to wyjaśnić, a jeśli to moja paranoja jakaś także bym prosił bym o takową odpowiedź. Z góry dziękuje...

P.S mam 17 lat, mieszkam w mieście, nie mam problemów z nauką (tzw nie miałbym gdyby mnie się chciało), leń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam to samo! zabraniam sobie uczyc sie, chodzic do szkoly byc madra zadwowolona zabraniam sobie kochac przezywac emocji, sama siebie blokuje wbrew sobie i przez to marnuje sobie zycie podobno to nerwica natrectw myslowych ale czy ja wiem.. jakas blokade mam w srodku ostatnio zabrnonila mi isc do szkoly i przez caly dzien walcze z tym i sama nie wiem juz czy to nerwica czy co ale moje zycie po prostu jest bez sensu budze sie rano z mysla ze znow caly dzien bede swie meczyla. zabraniam sobie dobrych rzeczy tylko...Boze to jakis horror

-- 09 lut 2011, 20:12 --

dla innych moze sie to wydac smieszne ale to naprawde jest cholerna meczarnia... uwolnic sie z niej moge jedynie poprzez sen...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi