Skocz do zawartości
Nerwica.com

Bycie psychicznym a miłość

Gość zappa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy psychiczny choć, wcale się nim nie czuję ma szanse na miłość? Około 90% schizo nie ma partnerów - trochę mnie to przeraża.

Pozostał mi chorobowy afekt i nie wiem czy każda będzie się domyślała, że leczę się psychiatrycznie.

Na dodatek objawy negatywne nie znikają i trochę się boję, że grozi mi s rezydualna.

No i jeszcze lubię odstawiać leki ale psychoz i tak po mnie nie widać bo nie wypowiadam urojeń, jedynie omamy ale to rzadko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę , że jakieś szanse są zawsze , ale trzeba walczyć i znaleźć odpowiednią osobę ( trudne , lecz chyba wykonalne ) !

Rexetin+Trittico+Oxazepam+Miansec // i czasem C2H5-OH ..."idę" -powoli chyba ..? w stronę prostej ,byle bym szybko nie dotarł do jej kresu."NFZ" - Nichilistyczna Filozofia ZBRODNI - Poszargana/poszarpana wielowątkowość wewnętrzna powoli dobija/zabija.. qrv. 104 kg :( /67"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tutaj nie wiadomo kiedy 'chwalić' się chorobą. Będę mówić o tym na pierwszym spotkaniu to może tylko 1% szans na sukces będzie. Powiem po jakimś czasie znajomości to też są duże szanse na odrzucenie. Powiem po ślubie to na pewno będzie rozwód i ile straty czasu by było...

Nie mówienie o chorobie odpadnie bo baba na pewno się dowie na co biorę leki.

Najlepiej to przydałby się jakiś mezalians z psychologiem, psychiatrą czy psychoterapeutą tylko kto się godzi na mezaliansy...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi