Skocz do zawartości
Nerwica.com
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Akin

Błędy, uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Cieszę się, że w jakiś sposób mogę pomóc.

Na dole strony tak to ma wyglądać ? ;)

http://a.imageshack.us/img85/4488/forumko.jpg

 

Podczas rejestracji na beta, wyskoczyło mi takie coś ( linki, obrazy tak z grubsza, trochę tego tam było..):

http://img96.imageshack.us/img96/5575/53982113.jpg

http://img841.imageshack.us/img841/6207/41896449.jpg

http://img832.imageshack.us/img832/9376/65571262.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/4571/12775254.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Akin, to są informacje debuggingu, które są mi potrzebne podczas programowania portalu. W wersji wdrożeniowej debugger będzie wyłączony. Dzięki takim informacją widzę czasy zapytań do bazy (mogę je optymalizować) oraz zapytania jakie są wykonywane (w razie błędu widzę gdzie potencjalnie mogłem go popełnić).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Ok, dobrze wiedzieć ;)

Wyżej swój post edytowałam i nie wiem czy to ma związek z jakimikolwiek błędami. Ale się udało zarejestrować.

Jak chcę zrobić powiązanie konta z forum, to samo wyskakuje co w screenach.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Działa :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Fajna stronka, fajna. Jak na razie nie zauważyłem żadnych bugów, widać że dzieło nie jest jeszcze wykończone (nie wyświetla mi się baner, nie mogę się zalogować). A jeśli mam już się czegoś przyczepić to tego że w polityce prywatności jest wyrównanie akapitu do prawej, zaś lepiej i czytelniej było by gdyby było do lewej,albo wyśrodkowane :P

 

Wchodząc w ranking, DEPRESJA, UZALEŻNIENIA jest problem z rozdzielczością, można jechać suwakami za daleko w bok trafiając na białą pustkę, przypadłość ta pojawia się też na stronie głównej u mnie(wiem czepiam się, a pewnie na razie tak ma być).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nortt, politykę poprawiłem, natomiast intryguje mnie dlaczego nie możesz się zalogować? W bazie danych nie widzę abyś miał utworzone konto więc domyślam się, że problem pojawił się na etapie rejestracji. Pojawiły się jakieś błędy?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Już wiem czemu, otóż na nerwicy mam dwa konta, jedno założone parę lat temu i norta założonego rok temu. Maila mam innego dla norta, maila fałszywego, zaś prawdziwy mail jest przy starym koncie do którego nie pamiętam ani hasła ani nicku tylko mail z którego teraz korzystam gekon36@wp.pl. ... fail

 

Stworzyłem konto na becie ale bez adresu email,

 

Dobra, mam dwa konta, i podczas rejestracji wszystko szło jak po maśle zalogowałem się zaraz po rejestracji automatycznie. Po tym jak się wylogowałem, ani na jednym koncie ani na drugim nie mogłem się ponownie zalogować.

Nazwy kont to Nortt i proba1

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
error mi sie wyswietla

 

Właśnie o to chodzi, żeby wklejać mi te errory.:) Inaczej nie wiem gdzie jest błąd.

Rozumiem, że doszedł mail ale nie działa link w nim? Możesz podać jaki to link oraz jaki error zostaje wyświetlony?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Krwiopij, faktycznie, nie wiem jeszcze dlaczego wysłało do Ciebie link

beta.neptron.pl/user/import_ver/11/ccd74/26894

zamiast

beta.neptron.pl/user/importver/11/ccd74/26894

 

Możesz zdradzić jakiego programu pocztowego używasz? Widocznie on zamienił link i dodał kreseczkę, w logach serwera widzę, że wysłało go prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zmieniłem część zmiennych, możecie sprawdzić jak teraz wygląda mail, który aktywuje powiązanie forum?

 

W tym celu wejdź: http://www.beta.neptron.pl/user/profile

-> powiązanie z forum

-> usuń powiązanie

-> wejdź w swój profil ponownie: http://www.beta.neptron.pl/user/profile

-> powiązanie z forum

-> wypełnij dane

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Teraz logowanie nie chce mi działać. Klikam żeby się zalogowało, a nie chce mnie logować.

źle podpisałem okienka, loginem jest adres e-mail nie nick

 

weryfikacja przebiegla pomyslnie ,jest si ;]

jeden błąd mniej ;]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Teraz logowanie nie chce mi działać. Klikam żeby się zalogowało, a nie chce mnie logować.

źle podpisałem okienka, loginem jest adres e-mail nie nick

 

Mimo to nie chce mnie logować.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Teraz logowanie nie chce mi działać. Klikam żeby się zalogowało, a nie chce mnie logować.

źle podpisałem okienka, loginem jest adres e-mail nie nick

 

Mimo to nie chce mnie logować.

 

Mnie loguje bez problemów, a teraz gdy jeszcze Shadow podpisał kartoniki to już w ogóle jest miodzio ;]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sprawdziłem na trzech testowych kontach - wszędzie działa.

loginem powinno u Ciebie być: nika135@interia.pl

hasło jest zaszyfrowane w bazie więc go nie wyciągnę, ale podmieniłem hasha na:

demo

 

sprawdź na tych danych:

l: nika135@interia.pl

p: demo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Zmieniałam maila na inny. Stary zapamiętało, dziwne że weryfikacja poszła na nowy mail.

Ale zalogowałam się na stary i działa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mail podany podczas rejestracji na portalu jest zarówno loginem.

Potwierdzenie powiązania z forum zawsze wysyłane jest na e-mail, który jest na forum aby uniemożliwić niepowołanym przypisanie konta.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie logowanie przeszło pomyślnie. Powiązanie z kontem tutaj także Ok.

 

[Dodane po edycji:]

 

Mam pytanko, gdzie sie ustawia avek , bo Ty Tomaszu masz taki jak tutaj, u mnie niby w panelu sie wyświetla takie jak tu na forum ale w komentarzach jest puste okienko :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Na str głównej, jak klikam na przewijanie galerii, to przewija mi 3 zdjęcia, a 4 ucina. Nie wiem czy tak ma być.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
U mnie logowanie przeszło pomyślnie. Powiązanie z kontem tutaj także Ok.

 

[Dodane po edycji:]

 

Mam pytanko, gdzie sie ustawia avek , bo Ty Tomaszu masz taki jak tutaj, u mnie niby w panelu sie wyświetla takie jak tu na forum ale w komentarzach jest puste okienko :/

Komentarze przed połączeniem konta z forum pozostają w nienaruszonej formie. Nowe komentarze są już poprawnie. Chodzi o ustawienia prywatności. Pomyślę jeszcze jak to rozwiązać.

 

Na str głównej, jak klikam na przewijanie galerii, to przewija mi 3 zdjęcia, a 4 ucina. Nie wiem czy tak ma być.

Poprawię to.

 

Dodałem Wam teraz uprawnienia częściowego administratora.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Faktycznie, nie przepisałem funkcji usuwania we wszystkich modułach. Idę do biedronki po piwo, jak wrócę to naprawie:)

 

[Dodane po edycji:]

 

Nortt, zrobione. A pójście do biedrony tylko mi chyba zaszkodziło. :< Kaszel potworny.

 

[Dodane po edycji:]

 

aaa, Nortt, nie pogniewaj się ale rzuciłem do hasioka tę pannę. Psycholodzy też testują portal i mogą się zdziwić :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W polityce prywatności na samym dole jest odnośnik do działu obsługi użytkownika. Odpowiednio klikając wyświetla się, że nie znalazło strony i pod tym sporo kodu. Nie wiem, czy narazie tak ma być, czy coś się kopsnęło.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

×