Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

Subforum poświęcone nerwicy lękowej.

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

Avatar użytkownika
przez Valeria 16 lut 2011, 21:18
Hej.Pojawiam sie i znikam:)
chce Wam napisac drodzy moi ze po 4 latach bycia jak zombie latania od lekarza do lekarza z pełna tecuszka wyników..po 4 miesiecznym pobycie na dziennym.znalazłam przyczyne...niedoczynnosc tarczycy-Hashimoto.Zaczęłam brac hormon..po 3 dniach zaczęłam zyc:P a wiem ze bedzie lepiej.Tak wiec nie dawajcie sie zbywac,róbcie badania!!
Avatar użytkownika
Offline
Posty
455
Dołączył(a)
03 sie 2010, 19:13
Lokalizacja
Cymeria

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

przez dogomaniaczka 16 lut 2011, 21:42
Valeria, kurde u mnie to jest bardzo prawdopodobne...motywujesz :mrgreen:
dogomaniaczka
Offline

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

przez dogomaniaczka 16 lut 2011, 22:15
Panna_Modliszka, nie świadczy ale często jest przyczyną..
dogomaniaczka
Offline

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

Avatar użytkownika
przez Valeria 16 lut 2011, 22:41
dokładnie Dominika:)
przy tarczycy wszystko siada...kazdy z nas jest inny ktos ma stany lękowe a ktos nie

-- 16 lut 2011, 22:46 --

http://forum.gazeta.pl/forum/f,24776,Hashimoto.html
Avatar użytkownika
Offline
Posty
455
Dołączył(a)
03 sie 2010, 19:13
Lokalizacja
Cymeria

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

przez dogomaniaczka 16 lut 2011, 22:54
muszę to zbadać..ale się boję..samego badania.
dogomaniaczka
Offline

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

przez dogomaniaczka 16 lut 2011, 23:07
tak, ale bardziej samego lekarza i przychodni. to jest paniczny lęk i chyba nie jestem w stanie go przełamać.
dogomaniaczka
Offline

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

Avatar użytkownika
przez Valeria 16 lut 2011, 23:22
Dominika92
wiem co czujesz..ja tez bałam sie głupawych usmiechów lekarzy,znaczących pomrukiwan,odmawiania tego co mi sie nalezy!!!Prawa do zdrowia i zycia!!!!! czułam ze to nie tylko bulimia i zaburzenia lękowe ze to cos więcej..i dobrze czułam.:P
Wspieram CIe i wysyłam pozytywne fluidki :lol:
koniec z ciaćkaniem!!!! koniec z niekometentnymi lekarzami,ktorzy maja nas w d...bo co im zalezy....nie znaja nas nie wiedza co przechodzimy
Avatar użytkownika
Offline
Posty
455
Dołączył(a)
03 sie 2010, 19:13
Lokalizacja
Cymeria

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

Avatar użytkownika
przez Kn24 16 lut 2011, 23:23
witam w gronie hashimotek :D ja tez to mam po tym jak kazdy mi wmawial nerwice depresje itd a ta choroba wlasnie powoduje takie samopoczucie ja mam swoja wykryta od 1,5 roku ale jak na razie to chwilowo byla tylko poprawa bo oprocz tego mam tez wysokie przeciwciala tarczycy ktore dopiero jak spadna to poczuje sie lepiej. Niestety ta choroba bardzo daje popalic :( przynajmniej mi i ja tez zawsze czulam ze to cos wiecej niz tylko nerwica czy hipochondria i jak widac dobrze wiedzialam tymbardziej ze lekarze nie dali mi skierowania na przeciwciala sama sobie je zrobilam bo podejrzewalam wlasnie ta chorobe i niestety sie sprawdzilo :(:( ale w sumie w koncu cos wyszlo teraz tylko zeby bylo lepiej...
Ostatnio edytowano 16 lut 2011, 23:27 przez Kn24, łącznie edytowano 1 raz
Nie ważne, ile razy się upadnie.
Ważne jest, ile razy się podniesiemy.
:)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
555
Dołączył(a)
09 lis 2009, 16:32

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

Avatar użytkownika
przez Valeria 16 lut 2011, 23:26
Kn24
witaj..mam pytanie o Twoja objętosc tarczycy,zaczełam brac euthyrox 12,5..po 5 tygodniach endo kazała mi zbadac tyllko tsh.Ale ja mysle o badanicha typu ferrytyna,B12,anty oba ,FT$ FT3..Czy jest sens abym je robiła teraz???
moja obj to 7 ml :(
Avatar użytkownika
Offline
Posty
455
Dołączył(a)
03 sie 2010, 19:13
Lokalizacja
Cymeria

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

Avatar użytkownika
przez Kn24 16 lut 2011, 23:32
ja jak zaczelam podejrzewac ze to tarczyca to zrobilam usg to jeszcze wtedy byla w normie ( norma to chyba do 18ml)potem bylam w ciazy bylo ok ale po ciazy zrobilam znow usg i wyszlo mi wtedy 23,7 ml i teraz niedawno robilam usg i wyszlo mi 13 ml i powiem Ci ze to dosyc duza roznica w niecaly rok taka ...
Valeria ogolnie jest tak ze ft3 i ft4 powinnas tez robic i przeciwciala koniecznie bo to tez wazne jest a jesli chodzi o ferrytyne i wit b 12 to ja to robilam bo czesto w hashimoto sa wlasnie niedobory tego i one tez powoduja wiele objawow niestety...niestety ja to robilam wszystko na wlasna kieszen :(
Przy hashimoto czesto wlasnie jest duzo niedoborow witamin
Valeria a na jakiej podstawie lekarz rozpoznal Ci ze to hashimoto? co Ci wyszlo na usg ???
Nie ważne, ile razy się upadnie.
Ważne jest, ile razy się podniesiemy.
:)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
555
Dołączył(a)
09 lis 2009, 16:32

Hashimoto-przyczyną stanów lękowych

Avatar użytkownika
przez Valeria 16 lut 2011, 23:39
Kobiety 13 - 18ml = (cm)
Mezczyzni - 15 - 25ml
Dzieci:
Do 4 lat <3ml
Do 6 lat <4ml
Do 10 lat <6ml
Do 12 lat <10ml
objętosci z forum.Kurde .................
:cry:
ja jutro po pracy ide sie kłocic o skierowanie na nfz-jest poczatek roku....przygotuje sie odpowiednio pod katem prawnym w razie odmowy..niech mi dadza na pismie dlaczego ..wezme moja kopertke z wynikami.i sru.....

-- 16 lut 2011, 23:40 --

22.06.2009 TSH 2,74mIU/l 24.06.2009 TSH 2,69 mIU/l08.01.2010 HGB 11,5g/dl,HTC 36,8%,glukoza 87mg/dl,cholesterol204mg/dl ,3glicerydy102mg/dl

02.03.2010 cholestcałkowity 236HDL.3glicerydy101.TSH 1,85 FT4 1,50 FT3 3,92(nie podali norm ani jdnostek na wypisie)
11.05.2010 TSH 1,26uIU/ml ,FT4 22,8pmol/l;FT3 5,2pmol/l,HGB 12,9g/dl HTC 39,8%
Usg tarczycy z 11.05.2010 opis:
cieśń. 3mm.Prawy płat 34x14x14mm.Lewy płat 36x15x14mm.zmian ogniskowych nie uwidacznia sie,pola zamostkowe wolne.wezły chłonne okoliczne wolne.
03.08.2010 FT4 1,16ng/dl (norma0,8-1,9) ,FT3 3,78pg/ml (norma 1,8-4,4) p.ciałaTPO 24,7U/ml <60,0
prolaktyna prze obcviazeniem 8,6 ng/ml po obciazeniu 115,9ng/ml
FT4 32,73%
FT3 76,15%tylko te wyniki moge przeliczyc bo mam zakresy.
Podaje jeszcze pojemnosc tarczycy (mam nadzieje,ze dobrze obliczyłam korzystajac z Waszego kalkulatora)
p.płat 34mmx14mmX14mm
l.płat 36mmx15mmx14mm
To daje mi:
p.płat 3,4x1,4x1,4x0,5= 3,33ml
l.płat 3,6x1,5x1,4x0,5=3,78ml
Avatar użytkownika
Offline
Posty
455
Dołączył(a)
03 sie 2010, 19:13
Lokalizacja
Cymeria

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

Przeskocz do