Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

To nie źródła internetowe. I nie ja tak uważam, tylko są to wyniki badań nad rozwojem człowieka. Niektórzy mają większy ten pierwiastek, niektórzy tak mały, że pozostaje nieuświadomiony do końca życia. Podczas dojrzewania ok połowa chłopców ma zainteresowanie tą samą płcią.

Żeś dojebał. :mrgreen:

Zastanawiam się też skąd u ortodoxów takie zainteresowanie sprawami życia osobistego innych. Mnie Twoje kompletnie nie interesuje - z kim, ile, kiedy.

Aż dziwne bo miałem kiedyś laske co się bujała z gejuchami i opowiadali jej komu i ile raz pod stołem obciągali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mojej klasyfikacji są cioty (przegięte z parad) i ludzie homo, których na co dzień poznajesz, ale nawet o tym nie wiesz.

Zazwyczaj cioty mają psiapsiółki i tworzą historyjki. Żal.pl, no ale co poradzisz,

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kogo? ;p

Dla nieudaczników.

Zeby nie robić offtopa

Mnie Escitalopram nie przyprawil o jakąś mega anhedonię. Na pewno zmniejszył lęk (dodanie Trittico było dobrym wyborem, GAD ustąpił). Jestem wyciszony, mogę iść na zakupy, pogadać z ludźmi, spadło mi zazwyczaj podniesione ciśnienie krwi. Dlatego faktem jest, że na każdego lek działa inaczej. Zaczynam myśleć o aktywnościach, seksie, czego wcześniej nie miałem. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałem dobry seks z moim parterem. Smutne.

Esci na lęki średnio u mnie działało a przy dawce 25+ miałem wszystko w dupie. Z seksem (z partnerką a nie z partnerem ale mniejsza z tym bo chodzi o seks) nie było problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem w swoim życiu seks z dwoma facetami hetero. Właściwie obaj zostali przekupieni kasa i upici. Potem, jak już się przekonali, ze to nic strasznego, sami chętnie przychodzili. Seks mieli ze mną jedynie po wódce i nie dotykali mnie - zamykali oczy, mysleli tam o swoich panienkach i pozwalali, aby pedał im obciągnął. Nie uważam, by mieli jakiekolwiek skłonności homo - po prostu traktowali mnie jak jakiś otwór, nic więcej. Psychiatra tez mi kiedyś mówiła, ze to ze facet ma seks z facetem, nie oznacza zaraz, ze ma skłonności homo. Jedno jednak wiem na pewno - seks z takim heterykiem jest beznadziejny - nie dotyka mnie, nie przejmuje inicjatywy, wykorzystuje po prostu. Z drugiej strony wole czasem heteryka, bo nie jestem o niego zazdrosny, wiem, ze nie spodoba mu się żaden pedał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caly swiat to jeden wielki burdel. Wiem, bo w klubie gejowskim lizalem sie z dziewczyna, wlozylem jej palec w majtki i grzebalem w cipce. Po wodce. I oczywiscie mi stanal, a przeciez jestem 100% gejem.

-- 03 paź 2015, 15:17 --

PS. In a randomized, double-blind, placebo-controlled trial, the anxiolytic efficacy of trazodone was comparable to that of diazepam in weeks 3–8 of treatment for generalized anxiety disorder.

Jeśli ktoś ma problem z lękiem - polecam spróbować.

Nawróciłeś się na Trittico? Ja biore od chyba 10 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Achino i reszta. Co to ma być? Towarzystwo wzajemnej adoracji? Przenieście się na forum o gejach itd. To jest inne forum, delikatnie mówiąc wypierd.... stąd bo zgłosze do moderatora.

Nie popłacz się tylko. ;)

Popłacze się i utopię cie w swoich łzach ty cio...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3, jestem. Choć określenie pedał uważam za pejoratywne i go nie lubię.

Zastanawiam się też skąd u ortodoxów takie zainteresowanie sprawami życia osobistego innych.

dzięki Lu za odpowiedż . To tylko moja czysta ludzka ciekawość , nie łącz tego z religią itd.

To czy nie ma faceta w 100% hetero to już Twoje zdanie ( żadne naukowe ) .

Mnie osobiście seks z faceta z facetem obrzydza aż do wymiotów ( co nie znaczy ,że mogę szanować geya jeśli jest uczciwym i prawym człowiekiem ).Tyle w temacie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi