Skocz do zawartości
Nerwica.com

FLUOKSETYNA(Andepin, Bioxetin, Fluoksetyna EGIS, Fluoxetin Polpharma, Fluoxetine Aurovitas/ Vitabalans, Fluxemed, Seronil)

shadow_no

Czy fluoksetyna pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

251 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy fluoksetyna pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      160
    • Nie
      71
    • Zaszkodziła
      40

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Piyerekpiyerek napisał(a):

Wiem że tania nie jest. I co teraz  planujesz? Myślisz wrócić do swojego psychiatry czy będziesz się za nowym rozglądać?

Z jednej strony obecny psychiatra zna historię mojego reagowania na leki a z drugiej strony jakoś nie trafił jeszcze mi na żaden lek..

jestem zapisana na styczeń do lekarza z oddziału.

prywatnie nie jestem w stanie płacić za wizyty.

Zawiesilam swoją pracę na jakiś czas aż nie trafię z lekiem i nie unormuje się 

11 minut temu, Olek5567 napisał(a):

Z jednej strony obecny psychiatra zna historię mojego reagowania na leki a z drugiej strony jakoś nie trafił jeszcze mi na żaden lek..

Więc nawet zastanawiam się czy poprosić któregoś z lekarzy żeby wypisał mi paroksetynę np. Nie brałam jej jeszcze a podobno jest dobra na fobię społeczną.

zastanawiam się nad wenlafaksyna ale czy jest sens jeśli duloksetyna się u mnie wypaliła? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Olek5567 napisał(a):

Więc nawet zastanawiam się czy poprosić któregoś z lekarzy żeby wypisał mi paroksetynę np. Nie brałam jej jeszcze a podobno jest dobra na fobię społeczną.

zastanawiam się nad wenlafaksyna ale czy jest sens jeśli duloksetyna się u mnie wypaliła? 

Ja próbowałem wielu leków i jeśli o mnie chodzi to paroksetyna na lęki jest numerem 1. Dużo osób twierdzi że zamula i meczy. Jest to prawda w porównaniu z fluo albo sertraliną ale w moim przypadku escitalopram był dużo gorszy. Na paroksetyne normalnie funkcjonowałem byłem zmęczony i senny ale dało się  żyć. Na escitalopramie nie miałem siły rano wstawać z łóżka. Był w moim przypadku okropny więc paro nie jest taka zła. I szybko się ładuje. Po 5 tygodniach już bardzo dobrze działała. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Piyerekpiyerek napisał(a):

Ja próbowałem wielu leków i jeśli o mnie chodzi to paroksetyna na lęki jest numerem 1. Dużo osób twierdzi że zamula i meczy. Jest to prawda w porównaniu z fluo albo sertraliną ale w moim przypadku escitalopram był dużo gorszy. Na paroksetyne normalnie funkcjonowałem byłem zmęczony i senny ale dało się  żyć. Na escitalopramie nie miałem siły rano wstawać z łóżka. Był w moim przypadku okropny więc paro nie jest taka zła. I szybko się ładuje. Po 5 tygodniach już bardzo dobrze działała. 

Ja nie wiem czemu mną trzęsło jak wchodziłam na sertraline albo fluoksetynę a do tego te problemy z żołądkiem przynajmniej przez miesiąc. To były katorgi. 
chociaż na sertralinie lęki były znośne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Olek5567 napisał(a):

Ja nie wiem czemu mną trzęsło jak wchodziłam na sertraline albo fluoksetynę a do tego te problemy z żołądkiem przynajmniej przez miesiąc. To były katorgi. 
chociaż na sertralinie lęki były znośne 

Widzisz ja sertraline najgorzej wspominam. Zawsze tego żałowałem bo wielu osobom pomogła i jest uznana za najlepszą spośród ssri. Niestety nie była dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Piyerekpiyerek napisał(a):

Widzisz ja sertraline najgorzej wspominam. Zawsze tego żałowałem bo wielu osobom pomogła i jest uznana za najlepszą spośród ssri. Niestety nie była dla mnie

U mnie chyba ze dwa miesiące się wkręcała.

jak już się dobrze na niej poczułam to nawet nie miałam problemu z lataniem samolotem a ogólnie mam takie lęki że ciężko mi wejść do sklepu.

Durna ja - odstawiłam dwukrotnie ją bo myślałam że już będzie dobrze a tu klops.

i od tamtej pory duloksetyna zaskoczyła w miarę ale przestała działać.

Teraz nic na dłuższą metę nie działa.

Edytowane przez Olek5567

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi