Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądacie czasem tęczę, co ona nam mówi? Każde pasmo światła odpowiada innemu pierwiastkowi chemicznemu, toteż patrząc, jak światło rozszczepia się w kroplach wody widać, jaki jest skład chemiczny gwiazdy, która te światło wysłała. Dokładne "widmo" (rozkład poszczególnych pasm/kolorów) odpowiada dokładnemu składowi chemicznemu gwiazdy, oraz innym źródłom światła. W oparciu o zdjęcie tej planety, o ile pokaże się na tarczy gwiazdy matki, można w przybliżeniu, dzięki super-czary-mary-komputerowej analizie jej widma ustalić, z czego jest jej atmosfera. :mrgreen:

Nie oglądamy. Tęcza to symbol pedalstwa :P Precz z nachalną homopropagandą !!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reiben, Potrzeba po prostu dobrej wachy :pirate: :

Naukowcy twierdzą, że antymateria jest najdroższym materiałem zrobić. [42] W 2006 r. Gerald Smith około 250 milionów dolarów może produkować 10 miligramów pozytonów [43] (odpowiednik 25000000000 dolarów za gram), w 1999 roku, NASA dała postać 62500000000000 dolarów na gram antihydrogen. [42] To dlatego, że produkcja jest trudna (tylko kilka antyprotony są wytwarzane w reakcji w akceleratorach cząstek), i dlatego nie jest większe zapotrzebowanie na inne zastosowania akceleratorów. Według CERN, ma kosztować kilka milionów franków szwajcarskich produkować około 1 miliardowa grama (kwota wykorzystana do tej pory dla cząstek / antycząstka kolizji).

Reakcja 1 kg antymaterii z 1 kg materii będzie produkować 1,8 × 10 17 J (180 petajoules) energii (przez masy-energii równoważności wzoru E = mc 2), lub szorstki odpowiednik 43 megaton trotylu - nieco mniej niż plon 27000 kilogramów bomba cara , największa broń termojądrowa kiedykolwiek zdetonowana.

Na pierwszą przejażdżkę po okolicy antymateria powinna wystarczyć. :lol:

A co do tych 300k/s bym się nie przywiązywał specjalnie, faktycznie, jest takie ograniczenie, ale w warunkach przyjętych przez Enisteina, a może zaistnieć zapewne szereg innych, o których nie mamy pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NieznanySprawca, Ch*j, a nie prawda z tą całą antymaterią :P To tylko pierdolenia tych lobbystów od "Wielkich Zderzaczy Hadronów" :D Sytuacja nieco podobna, jak ta z tymi od "walki ze zmianami klimatycznymi" :P Cytując klasyka ("Miś" Stanisława Barei): "Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podbno w 2014 ma wyjsc A8 z napedem na antymaterie, ale tylko w automacie. Zreszta ja ja podobny temat opowiadanie napisalem.

syren-w-kosmos-opowiadanie-t46364.html

Dajcie spokój z tym ministrem. Stare dzieje...

-- 20 lis 2013, 03:59 --

A Comy dziasiaj nie było???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby ze ten gruby Nodd to gość. Cos jakoś dzisiaj spokojnie tutaj. Czytam sobie, http://www.zaburzeni.pl/mysli-lekowe-co-jak-i-dlaczego-czesc-5-t3542.html#p23221

Tamto forum zawsze daje jakas nadzieje.

-- 20 lis 2013, 04:25 --

He ?

Pytanie z trochę innej beczki:

"Co może zmienić naturę człowieka ?" :D

Pytanie bardzo otwarte otwierające temat do dyskusji. Rozumiem ze chciałeś ja wywołać zniesmaczony kompletnym marazmem

w tym wątku :).

Ludzką naturę najszybciej zmienia wódka spożyta na raz w dużej ilości...

Chyba ze chodzi o odpowiedzi jak z programu Zagadki Wszechświata z Morganem Freemanem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He ?

Pytanie z trochę innej beczki:

"Co może zmienić naturę człowieka ?" :D

Przede wszystkim zmiany społeczeństwa. To czym się karmi ludzi od dzieciństwa wpływa na ich psychikę wpędzając ich w pułapkę, czyniąc z nich po prostu zwierzęta.

Żyjemy w czasach kiedy efekty tego są największe w historii ludzkości za sprawą postępu, a jest to proces zaplanowany. Kapitalizm przyniósł ludzkości ogromny postęp technologiczny, taranując wszystkie wartości jakiekolwiek spotkał na swojej drodze a teraz nadszedł czas zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

padłam, kiedy zobaczyłam dziś w niusach dziewczynę, która na egzaminie praktycznym na prawo jazdy ruszyła bez egzaminatora, a ten za nią biegł, po czym kiedy się w końcu zatrzymała nastąpiła ciekawa wymiana zdań :D

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.