Skocz do zawartości
Nerwica.com

Lek na niespanie

sailorka

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn nie rozumiem Twojego pytania. Jeśli są leki na bezsenność, to są leki na niespanie, jak rozumiem. Jeśli chodzi o łatwe wstawanie i poczucie senności również po kawie to już kwestia leków jakich bierzesz prawdopodobnie. I tutaj musisz znaleźć odpowiedź jakie są skutki uboczne Twoich leków. I tutaj nie ma jednej recepty, żeby wstawać z łatwością. Mogę tylko zasugerować, że ja lubię spać określoną ilość godzin, tj. 7/7.5 ja na dobę czasem 8. Zdarzają się takie dni, gdy śpię 12 godzin. Może jest to nadrabianie "zaległości" lub wyczerpanie emocjonalne też i/lub fizyczne. Np. jakiś intensywny dzień... Tydzień. No i wtedy potrzebuję snu i wstaję z trudnością i czuję się i tak zmęczona.

Masz dziecko. Tutaj może być to dla Ciebie wyczerpujące, więc jeśli o to chodzi, to jest to zrozumiałe, choć zapewne trudne.

Czasem kawa nie pomaga. Może pomoże coś innego? Inny lek bądź jakiś suplement powiedzmy. Nie wiem jakie leki bierzesz. Nie mówię, że coś wiem

Tak tylko piszę, co mi się wydaje. Nie mam wiedzy o Twoim trybie. I jeśli chodzi o leki... Bo pytasz o to. Może porozmawiaj z lekarzem o tym. Nie jestem specjalistą i nie mogę udzielać takich rad czy sugerować, co pomoże.

Pozdrawiam 🩷

Edytowane przez Niewkopomonowana

I can read your mind better than you.

I don't run from my demons. I learn their names.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, sailorka napisał(a):

Czemu są leki na bezsenność, a nie ma czegoś na niespanie i łatwe wstawanie? Kawa nie działa.

Powiedziałabym, ze sa substancje takie. Nawet leki... jednak nie polecam. 

Twoje własne oczekiwania ranią cię bardziej niż cokolwiek innego. 

Dbanie o siebie jest największym wyrazem dbania o najbliższych.

Czasami ciało pamięta strach, którego głowa nie potrafi przypisać do żadnego wspomnienia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi