Skocz do zawartości
Nerwica.com

Polityka - okrągła sala sejmowa

FeStErrYnn

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jestem tu nowy i dopiero się rozglądam a to mój drugi post. 

Chciałbym z wami podyskutować o polityce - prawa czy lewa strona ? Kto komu lepiej czy kto komu. 

Jestem dość młodym człowiekiem ciężko by tu napisać bardzo młodym, a więc od pewnego czasu zacząłem śledzić programy telewizyjne, wiadomości w internecie oraz sytuacje związane z polityką. Świat działa różnie a na przykład to jak interpretuje wojnę z Iranem - facet wywołał wojnę, spółki zarobiły pieniądze, setki miliardów wpłynęły do skarbca. 

W Polsce jedni kłócą się z drugim a to kto komu lepiej, kto dla kogo i czemu na nas a nie na nich. 

Myśleliście kiedyś może dlaczego sala obrad sejmu oparta jest na podziale ? 

W mojej interpretacji z użyciem chat gpt sugeruje się iż sala obrad rządu powinna prezentować się w "okręgu" mównicy. 

Zamiast partii możesz zrozumieć, że przynależysz do segmentu/filaru rządu - odpowiadasz za funkcję państwa w formie reprezentacji danego zbioru. 

1. Bezpieczeństwo Narodowe 

2. Rozwój gospodarczy 

3. Prawo żyjących 

4. Technologia 

5. Edukacja 

To tylko przykłady ! Zamiast dzielić na prawo i lewo skupić się w formie reprezentacji narodu jako całości. 

Zostawię to dla waszej własnej interpretacji nie dodając wam więcej na temat poglądu opisującego ten wizerunek sejmu i rządu. Sami sobie odpowiedzieć na te pytania 🙂 odemnie to tyle.

IMG_20260731_201058.thumb.jpg.775b5a2852724d2f107ada6fb95e65e9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi