Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jakie macie plany jakby wojna się zaczęła u nas?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, KochamElcie napisał(a):

Może, ale np. facet mojej mamy mi mówił, że za 15-20 lat w UK może być też już pełno uchodźców, bo tam przecież chyba stale napływają łódkami nielegalni przybysze, a u mnie w okolicy przez ostatnie parę lat postawili od cholery domków, i tam jak kiedyś na rowerze byłem w okolicach Stratford Upon Avon, to też jakieś szyldy widziałem, że ludzie strajkują, bo chcą okolice zasypiać chyba 6000 domami czy coś koło tego.

Więc w przyszłości też tam może być ciężko i to bardzo. Na razie może jest względnie, ale za te 10-20 lat nie wiadomo, a ja osobiście nie lubię przeludnienia, i tutaj w Polsce mi teraz jest nawet dobrze, bo tutaj spokojnie jest, i może tylko samochodów dużo, ale to da się wytrzymać.

Ja tam chyba nie chciałbym umrzeć w Anglii, w Polsce też nie, chociaż tutaj na mnie już czeka nagrobek jak coś. :D  Chciałbym jeszcze gdzieś sobie polecieć, gdzie nigdy nie byłem i zobaczyć inny kawałek świata. Może mi się uda. Pewnie nie, ale pomarzyć można. 

A ta rakieta, o ile rosyjska to może być ostrzeżenie, a Polska nadal pomaga Ukraińcom, to Rosjanom się to pewnie nie podoba, i mogliby wiele, ale może celowo tak wolno im idzie. Do tego pewnie jeszcze mają Chiny i Korea Północna za sojuszników.

Nie wiem tylko czemu USA stale atakują Iran w ogóle... Ale no nie dzieje się za ciekawie... 3 wojna światowa, ciekawe czy będzie... :P 

Do tego trzeba dodać fale upałów i zmieniające się temperatury, ja najchętniej bym uderzył Szkocja albo północna Norwegia, tam może być bezpiecznie w przyszłości, ale to trzeba mieć kasę na podróż. :D 

I proszę jaki światły jesteś i rozeznany, super fifi, pozornie myślą że masz tylko gierki na uwadze a to nieprawda jak widać 

8 godzin temu, Grouchy napisał(a):

Z racji mojej niepełnosprawności zmobilizowany nie zostanę, ale jeżeli nie ze5ram się ze strachu na wieść o wybuchu wojny i myśli s mnie nie dopadną, to wstępuję z @Dalila_ do partyzantki.

Weź złóż wniosek o ponowną komisję już teraz. Po co się potem będziesz musiał o to martwić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Prince of darkness napisał(a):

Biorę gotówkę jaką mam próbuję zdobyć mundur i karabin wroga w przypadku Rosjan 3 butelki wódki starcza. Odwiedzam pobliskie kantory i próbuje się przedostać przez zielone. Łapówki powinny pomóc. Paszport przy sobie i byle jak najdalej stąd. W przypadku braku powodzenia planu kolaboracja z okupantem czekanie na wykrystalizowanie się sytuacji wybór strony i zmniejszanie ryzyka potencjalnej śmierci z tak głupiego powodu. Skończyć to ja mogę sam ze sobą na własnych warunkach, a nie przez starych leśnych dziadków, którzy zdechną za kilka lat kształtując przyszłość na kilka dziesięcioleci. 

Nie ma jednego karabinu wroga w tym przypadku. I pamiętaj żeby mundur to ubrać w dobrym momencie lepiej :D

Ogolnie dla ludzi nie jeżdżących nigdzie, pamiętajcie żeby sobie paszport odnowić bo może to będzie ważne choć w takich warunkach to by było żenujące może nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi