Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dyskusja o piecach, ogrzewaniu i emisjach CO2

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.07.2026 o 22:16, mała_mi123 napisał(a):

Byle nie przez takie poronione pomysły jak zmniejszanie emisji metanu produkowanego przez zwierzęta, które po stosowanych preparatach padają...

mzoe ty wiesz jak oni to badali ile krowy pierdza ze tyle metanu produkuja :D od zawsze mnie to ciekawi :D i uwazam ze tu tkwi blad w zalozeniu wlasnie ze to krowy odpowiadaja za wszelkie nieszczescia :DD

W dniu 29.07.2026 o 23:08, conditioner napisał(a):

Jebać te wymogi, palcie węglem w starym piecu z fejkowymi papierami i heja.  Chinczyk taki na przykład ani powieka mu nie drgnie przy wrzucaniu kolejnej opony, a ich samych jest 2 razy tyle co nas w tej śmiesznej unii

pal smialo tak wlansie se sadze w kominei produkujesz zatrujesz sie czadem bedzie spokoj 

opona chinczyka nie drazni twoich płuc jak opona sasiada zima czuc ww niektorych miejscowosciach jaki syf ludzie pala wystarczy wyjsc na zew. takich oponiarzy to za jaja i do pieca z nimi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.07.2026 o 15:21, digital extasy napisał(a):

Mam 5 generację pieca, czyli wynika z tego, że prędzej zakażą palenia węglem, dopiero później drewnem, bo polityka klimatyczna zakłada walkę z paliwami kopalnymi, do których drewno się nie zalicza? tak to zrozumiałem.

chyba zle bo juz w wielu miejscach drewnem palic nie wolno bo jego spalanie powoduje wlasnie smród i pyl tu nie chodzi o "ochrone klimatu" zeby murzynkowi w afryce nie bylo za goraco tylko zebys nie truł sasiada. ta polityka zeby murzynek mogl jezdzicna naartach to wlasnie te klimatyczne dlatego tez chca zmniejszyc liczbe pierdow krowy :D a te odnosnie wegla i drewna to smogowe 

W dniu 3.08.2026 o 13:51, shadow_no napisał(a):

W najbliższych dniach nie będzie potrzeby palić w piecu bo ma być bardzo ciepło

pompa ciepla akurat moze tez chlodzic :D te ziemne czy jak sie nazywa maja tez funkcje chlodzenia po xx metrow pod ziemia jutro bedziesz mial tem. ponizej 20 stopni

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, libed napisał(a):

przeciez wystarczy piec wymienic nie trzeba grzejnikow przerabiac

Pardon ? Ja mówiłam o wgl podłączeniu się do sieci bo na prowincji to ja nie wiem nawet jak się to organizuje i gdzie te nitki idą na pewno nie wszędzie. Grzejnikow się nie wymienia no chyba że masz te żeliwne to w sumie nie wiem czy trzeba my wyjebalismy to pewnie tak

36 minut temu, libed napisał(a):

ja mialem kiedys pozar komina w sensie sadzy w nim to nie jest fajna sprawa i ogien na kilka metrow w sumie plus jest taki ze sadze sie wypalily minus ze pękł komin :D

.___.

O kurwa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie fajna sprawa. My mieliśmy nie dawno specjalną firme co przyjechała z nie pamiętam nazwy, napiszę jak przypomni mi się, i nam ta czynność w przewodzie robili, szkoda że przy tym pękł komin XD no ale ogólnie to się okazało że u nas to w ogóle pojebane mamy z tymi przewodami jakoś nie do tego komina to idzie i dlatego bo oczywiście po co specjalistę sam się znam. I faktycznie raz jakiś swąd czy dwa czuć jak się wraca do wentylacji w łazience. To żeśmy ją zakleili nie śmierdzi i git XDDD no i jeszcze jakiś miał kupiliśmy bo taniej z jakiegoś odzysku czy czegos z kopalni i to sprzedają taki miał. Pewnie odpad i taniej. No to się chujowo palił więc przelaczylismy na prąd;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi