Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nudzi mnie schizka

NudziMnieSchizka

Rekomendowane odpowiedzi

Nudzi i męczy mnie ta choroba. Cały czas mi podpowiada, że to nie choroba, bo nie mam jednego czy dwóch popularnych objawów. Chodzi oczywiście o słyszenie głosów.

Ja i mój dziadek, który też ma tą chorobę chodzimy jak zaklęci. Ciągle planujemy genialne wynalazki, wydaje nam się, że jesteśmy w niebie, potem w piekle - wszystko wydaje się niesamowite.

Wystarczająco powiedziałem na ten moment. Zwykle pisałem 1500 słów na wypowiedź, ale postanowiłem z tym skończyć. To pragnienie pisania i mówienia bez końca mnie wykańcza. Chcę się już tego pozbyć.

Nie wierzyłem lekarzom, nawet jak byłem w szpitalu psychiatrycznym. Twierdziłem, że mnie trują. Mój organizm wytwarzał skutki uboczne leków, mimo że nie były podane, podpowiadając mi, że zostałem otruty.

I inne tego typu historie... mam ich całą książkę, a nawet 3.

Napisałem to, bo lubię mówić do siebie i interesuje mnie ekshibicjonizm. Zwykle piszę w nieodpowiednich miejscach. Może to będzie lepsze. Mój umysł łączy rzeczy w niesamowity sposób. To niebezpieczne.

Edytowane przez NudziMnieSchizka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Elciaa napisał(a):

Z opisu wygąda na schizofrenię paranoidalną ale lekarzem nie jestem.

Tak, to zdecydowanie to.

Niestety ta choroba jest podstępna.

Większość naturalnych dla ludzi mechanizmów w mojej psychice została zastąpiona... deficytami i chaosem.

Do niedawna nie wierzyłem, że na to choruję. Jednak, gdy po 10 latach sam z siebie odezwałem się do innej osoby, zauważyłem, o co tak naprawdę chodzi.

Nawet teraz czuję się dziwnie. To robi się coraz silniejsze z każdym rokiem. Teraz neuroleptyki nie będą wyborem, a koniecznością.

Męczy mnie odkrywanie tego, co tak naprawdę rządziło i rządzi moim życiem. Stale widzę, jak pojawiają się momenty uniesienia, a potem orientuję się, że wszystko, co wymyśliłem przypomina zabawkę dla dzieci za 6 zł.

Nie mam na to słów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, NudziMnieSchizka napisał(a):

Tak, to zdecydowanie to.

Niestety ta choroba jest podstępna.

Większość naturalnych dla ludzi mechanizmów w mojej psychice została zastąpiona... deficytami i chaosem.

Do niedawna nie wierzyłem, że na to choruję. Jednak, gdy po 10 latach sam z siebie odezwałem się do innej osoby, zauważyłem, o co tak naprawdę chodzi.

Nawet teraz czuję się dziwnie. To robi się coraz silniejsze z każdym rokiem. Teraz neuroleptyki nie będą wyborem, a koniecznością.

Męczy mnie odkrywanie tego, co tak naprawdę rządziło i rządzi moim życiem. Stale widzę, jak pojawiają się momenty uniesienia, a potem orientuję się, że wszystko, co wymyśliłem przypomina zabawkę dla dzieci za 6 zł.

Nie mam na to słów.

Znam kilka osób ze schizofrenia paranoidalną i nie raz byłam świadkiem tego jak im się rzeczywistość rozmywała z urojeniami i wszędzie w czymś widzieli podstęp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi