Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zmiana wyglądu twarzy od zaburzeń i leków.

MiśDuży

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego u mnie wszelkie zmiany w samopoczuciu są widoczne na twarzy? Dlaczego inni mogą mieć dosyć ciężkie depresje czy nerwice i po nich nic nie widać?

U mnie byle pogorszenie samopoczucia i od razu to widać. Jednym razem mam smutne oczy, innym razem wręcz przećpane. Innym razem mam spojrzenie jakby coś mnie bolało.

Nie służą mi też leki, które większość zmienia mi rysy twarzy. Bez leków mam dojrzalsze i bardziej męskie rysy twarzy, a jak tylko właduję się w nie, to rysy twarzy wyraźnie łagodnieją, stają się chłopięce. Bez leków dużo bardziej sobie podobam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jest zasadnicze - czy te zmiany widzisz Ty czy te zmiany widzą inni ? 

Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, linka napisał(a):

Pytanie jest zasadnicze - czy te zmiany widzisz Ty czy te zmiany widzą inni ? 

Czasami zwracają mi uwagę ludzie, że niezbyt zdrowo wyglądam, choć wcale nie czuję się jakoś tragicznie. Wystarczy, że mam trochę gorsze samopoczucie, choć nastrój jest całkiem ok. 

No i dosyć często robię sobie zdjęcia i tam najbardziej widoczne są moje zmiany na twarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi