Skocz do zawartości
Nerwica.com

Matcha

Grouchy

Rekomendowane odpowiedzi

Piłam matche w saszetkach z żabki z dodatkiem mleczka kokosowego o smaku Mango, ale wytrzymałam kilka dni bo nie smakuje mi tak jak i yerba.

Ale chyba wrócę do matchy z powrotem.

Edytowane przez Lusesita Dolores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Morvena napisał(a):

Ma matche w domu, ale piłam tylko raz. Jakoś mi to nie idzie. Yerba ma specyficzny, trawiasty i gorzki smak. Ale można to polubić. Właśnie ją piję. Zobaczymy jak zadziała na resztę dnia.

Dobrze jak zawsze! Pobulgota w brzuszku i jest super

A Matche piłem raz i to jeszcze z mlekiem (matcha latte). Jeszcze tak na szybko zamawiałem: "a obojętnie co pani da, byle coś zimnego i nie napoje gazowane" i nie doprecyzowałem,że jeśli na mleku to żeby nie na krowim xd bo mam zawsze po nim pryszcze. No i miałem. Ale sama matcha była całkiem spoko. Ale ja lubie niedobre rzeczy do picia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, shadow_no napisał(a):

Dobrze jak zawsze! Pobulgota w brzuszku i jest super

A Matche piłem raz i to jeszcze z mlekiem (matcha latte). Jeszcze tak na szybko zamawiałem: "a obojętnie co pani da, byle coś zimnego i nie napoje gazowane" i nie doprecyzowałem,że jeśli na mleku to żeby nie na krowim xd bo mam zawsze po nim pryszcze. No i miałem. Ale sama matcha była całkiem spoko. Ale ja lubie niedobre rzeczy do picia

No właśnie też wypiłam z mlekiem. To był błąd! Bo z reguły nie przepadam za napojami z mlekiem. Kawę też wole czarna. No ale wypiłam. Na siłę. Bleeee. No i co ta matcha na robić?.są jakieś cuda po niej? 🤔

Yerba nie zawodzi. Powinnam się przestawić na picie yerby w większej ilości i ograniczyć kawę. Kawa mi trochę się znudziła. A yerba robi fajny Vibe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Morvena napisał(a):

No i co ta matcha na robić?.są jakieś cuda po niej?

Jako zielona herbata ma duży wpływ na regulację glukozy i pomoc w zrzucaniu brzucha a ja już w sumie mam co zrzucać. Tylko zastanawiam się, czy nie jest to zbyt skomplikowane, bo matchę się przyrządza takim rytuałem z mieszadełkiem itp. Może zwyczajna zielona herbata wystarczy?

Edytowane przez Grouchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie pilam, bo boje sie, ze bedzie slodka, a ja nie cierpie slodkiej herbaty. Z mlekiem tez nie lubie. Matcha wyglada jak cos, co by mi nie smakowalo i zawsze szkoda mi stracic kase na zakup.

A herbate zielona bardzo lubie, yerba tez mi smakowala, choc sama sobie nie robie, bo za duzo zachodu, trzeba miec specjalny kubek itd. U znajomych Argentynczykow pilam i byla spoko.

Ja pije od wielu lat herbate zielona, nie widze zadnych skutkow zdrowotnych, tylko mi po prostu smakuje. Z drugiej strony zdrowie mi dopisuje, wiec moze od tego haha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

choc sama sobie nie robie, bo za duzo zachodu, trzeba miec specjalny kubek

Ja nie mam żadnego specjalnego kubka i yerbę zalewam w zwykłej szklance i później do drugiej przez sitko.

Edytowane przez Grouchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

Ja nie mam żadnego specjalnego kubka i yerbę zalewam w zwykłej szklance i później do drugiej przez sitko.

Aha, ale i tak musisz to robic w dwoch kubkach i gdzie to kupic, pewnie w specjalnym sklepie, za duzo zachodu jak dla mnie, az tak mi nie smakowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

a pije od wielu lat herbate zielona, nie widze zadnych skutkow zdrowotnych, tylko mi po prostu smakuje. Z drugiej strony zdrowie mi dopisuje, wiec moze od tego haha.

Zielona herbata oprócz lekkiego pobudzenia wpływa na lepsze skupienie, koncentrację i relaksację. Ma takie składniki, które wprowadza Cię w przyjemny stan. Można wtedy wziąć się za książkę. Ja uwielbiam pić zieloną,. mocną herbatę po południu. Właśnie skończyłam pić zimną. Bardzo lubię jej smak też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi