Skocz do zawartości
Nerwica.com

amelia27

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, od kilku dni boli mnie głowa. Jest to taki napięciowy ból? Zmienia położenie, czasami znika. Po większej dla mnie ilości alkoholu przez pół godziny nie bolało, bardzo stresuje się tym że boli mnie głowa bo mam jakiegoś guza tętniaka czy inne tego typu. Nie boli kiedy śpię i krótko po śnie też mam spokój dopóki nie obudzę się całkowicie. Bardzo chciałabym aby to uczucie zniknęło , naprawdę boję się że to jakaś inna choroba, jestem hipochondrykiem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@amelia27 przyczyn takiego bólu jak wiesz może być wiele. Gdybyś przeczytała podobny post ale kogoś innego to jak byś do tego podeszła?

Najpierw trzeba wykluczyć wszelkie potencjalne fizyczne przyczyny. Także wg mnie wizyta u lekarza będzie najlepszym wyborem. 

Tutaj warto szukać porad gdy okaże się, że fizycznie jesteś zdrowa a główka boli "nie wiadomo czemu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Traktuj to jak urojenia nawet jak coś fizycznie boli. Ja też mam bóle w oczodole i w kościach twarzy boli jak cholera ale jestem zdrowa 

Ale w pierwszej kolejności trzeba wykluczyć fizyczną przyczynę. Ty już wiesz ale nasza nowa koleżanka nie może w ciemno przyjąć, że to na pewno nerwoból 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, shadow_no napisał(a):

Ale w pierwszej kolejności trzeba wykluczyć fizyczną przyczynę. Ty już wiesz ale nasza nowa koleżanka nie może w ciemno przyjąć, że to na pewno nerwoból 

Tak jest. Ale skoro ma urojenia hipochondralne to chodziło mi o to żeby pamiętała że to są tylko urojenia. Wiem że to trudne no bo jak to inaczej ugryźć człowiek musiałby sprawdzać wszystkie swoje objawy na badaniach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi