Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spam

Doktor Indor

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, RefleXia napisał(a):

Pani administrator nie godzi się. Emocje proszę kontrolować 😄

Admin też człowiek – i bardzo dobrze. Admini, którzy nie mieli cech ludzkich, już tu kiedyś byli (choć akurat mnie wtedy jeszcze nie było, ale legendy krążą do dziś) ;)

3 minuty temu, MicMic napisał(a):

Zgadzam się, że jest spoko do tworzenia szybkich skryptów i niewielkich programików.

No i do tego go używam 🙂 Do rzeczy pomocniczych, które chcę napisać szybko i mają zrobić proste, konkretne rzeczy. Np. Shigel jest napisany w Pythonie.

3 minuty temu, MicMic napisał(a):

Używanie do takich rzeczy c++ to jak używanie rakiety żeby dostać się do  sąsiedniego województwa 🙂

Tak, mam do tego tendencję :D

4 minuty temu, MicMic napisał(a):

Hmm, mnie asembler w ogóle nie uskrzydla, dobrze, że po studiach już nie musiałem używać. Za duży narzut kognitywny na szczegóły, ja się łatwo mylę, tak samo jak nie lubiłem się z algebrą na studiach. 

Mi zapewnia hyperfocus, którego nie daje mi żaden inny język. Na zasadzie – odcinam się od wszystkiego, nie czuję nawet ciała (np. po 5h orientuję się że w sumie to mi się chce sikać albo jestem głodny). Ale teraz to już tylko hobbystycznie.

5 minut temu, MicMic napisał(a):

Mnie uskrzydla F# i Haskell - szkoda, że niszowe w branży. 

Niszowe, ale dzięki temu (być może) lepiej opłacane? 🙂

4 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Tylko nie kota!

Chomika… ale za małe literki wtedy będą. A kot to i bez tego przebiegnie się po klawiaturze.

4 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Nadal nie widzisz u siebie zastosowania?

Widzę zalety i jakieś ograniczone zastosowanie, ale nie na tyle, żeby się zagłębiać.

5 minut temu, shadow_no napisał(a):

Ja na obecnym etapie modeli zaczynam się czuć przy niektórych projektach jak debil.

Na szczęście u nas takich projektów nie ma. W sensie pisanych przez AI. Wszyscy rozumiemy nasz kod, choć są eksperci od konkretnych rzeczy.

5 minut temu, shadow_no napisał(a):

A mam z tego nowy fun robiąc "vibe coding" i tylko robiąc code review. 

U mnie zabiłoby to fun całkowicie, chyba do tego stopnia, że zacząłbym się rozglądać za innym zajęciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Doktor Indor napisał(a):

Admin też człowiek – i bardzo dobrze. Admini, którzy nie mieli cech ludzkich, już tu kiedyś byli (choć akurat mnie wtedy jeszcze nie było, ale legendy krążą do dziś) ;)

Nie mieli cech ludzkich? Straszne czasy to musiały być dla forumowiczów. Kto dopuścił do takiego stanu rzeczy i aż tak nie dbał o forum ?🤔 

Myślę, że pani administrator zrozumiała poziom żartu bo jeszcze nie mam bana  co oznacza, ze panuje nad emocjami 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, RefleXia napisał(a):

Nie mieli cech ludzkich? Straszne czasy to musiały być dla forumowiczów. Kto dopuścił do takiego stanu rzeczy i aż tak nie dbał o forum ?🤔 

Reptilianie, jak nic.

No generalnie zły wybór admina doprowadził do starć, spięć, niepotrzebnych banów, odejść. Zły admin wywalony, userzy przywróceni. Tyle wiem, ale wiem tylko z opowieści…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

No generalnie zły wybór admina doprowadził do starć, spięć, niepotrzebnych banów, odejść. Zły admin wywalony, userzy przywróceni. Tyle wiem, ale wiem tylko z opowieści…

Ciekawa historia, aż się zaciekawiłam. 

Dobrze co nieco się dowiedzieć z historii forum. Nigdy nie chciałabym adminowac bo to zjebana funkcja wydaje się. Trzeba non stop być idealnym i takim na poziomie.  A zwykły użytkownik robi co chce i pilnuje się przy tym aby osty nie leciały w konto. Wolność 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, RefleXia napisał(a):

Nigdy nie chciałabym adminowac bo to zjebana funkcja wydaje się.

Funkcja jak funkcja, najważniejsze żeby były do niej wybierane odpowiednie osoby. Nawet patrząc wstecz na to, co sam pamiętam, nie zawsze tak było. No ale to już offtop tutaj 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Funkcja jak funkcja, najważniejsze żeby były do niej wybierane odpowiednie osoby. Nawet patrząc wstecz na to, co sam pamiętam, nie zawsze tak było. No ale to już offtop tutaj 🙂

Jprl offtop można posprzątać. Od czego mamy zarząd. Niech się nie nudzi tylko sprząta. Od czegoś im tam chyba płaca. 

Statystyki nie robią się same..

Edytowane przez RefleXia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi