Skocz do zawartości
Nerwica.com

Upływ czasu, a choroba. Czy faktycznie cierpimy względem innych?

mateus

Rekomendowane odpowiedzi

Choroba i bezrefleksyjność sprawia, że czas ucieka. A wieczność czeka. Nie ma się czym przejmować jeżeli chodzi o zmiany w czasie i sam czas.

Kiedyś wszystko się wyda. Czy będzie koniec świata czy nie będzie. Czy te tragedie dzieją się naprawdę czy to tylko TV, nikt nie wie. Powodzie, pożary, huragany, to wszystko nas dotyka, ale tego nie odczuwamy.

Wydaje się nam że cierpimy, bo mamy gorszy nastrój, gorsze samopoczucie. Wydaje nam się, rzeczywiście. Codzienna rutyna. Kiedy jest nam dobrze, tylko tego nie doceniamy.

Wystarczy włączyć YT i popatrzeć na problem głodu, nałogów, bezdomności.

Czy naprawdę jest nam źle?

Ja wiem, że nie mogę trafić do szpitala, bo inaczej trafie z niego prosto do DPS. Obecnie chodze do ŚDS i  jest OK. Wygrałem nawet konkurs szachowy W powiecie. Nie żebym się chwalił, ale w szachy nie gram. Chciałem wygrać prezent dla BABCI, która nie żyje. Ale ja mam z nią kontakt.

Pisze to tutaj, bo rzekomo jestem anonimowy a KTOŚ znajomy np. rodzice to czytają i mam ulge, bo normalnie nie mógłbym im tego powiedzieć.

ELDO.

Edytowane przez mateus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, mateus napisał(a):

Pisze to tutaj, bo rzekomo jestem anonimowy a KTOŚ znajomy np. rodzice to czytają i mam ulge, bo normalnie nie mógłbym im tego powiedzieć.

A nie jesteś anonimowy? Patrz wiele lat człowiek myślał że jest anonimowy w necie.

Mówisz że jesteś hakowany 😆 to zrób coś z tym. Idź na policje.. powiatowa policję np.

Skąd u ciebie takie zamiłowanie do DPS, śds?

Twoja stara tam pracuje? Czy w powiecie.

47 minut temu, mateus napisał(a):

Kiedyś wszystko się wyda

🥳

48 minut temu, mateus napisał(a):

Ja wiem, że nie mogę trafić do szpitala, bo inaczej trafie z niego prosto do DPS

Współczujemy ci że nie masz nikogo kto by się tobą zaopiekował skoro DPS to twoja jedyna alternatywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, mateus napisał(a):

To dotyczy każdego schizofrenika.

Nie podajesz na takiego.

Znajdź sobie kobietę, może ta się tobą zaopiekuje na stare lata. Nikt nikogo siła do DPS nie wsadza, chyba że się czeka na jego majątek. W razie braku spadkobierców to chyba gminna dziedziczy.

Zastosuj odwrócona hipoteke a dzierlatka się znajdzie. Masz zapewne jakiś majątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Nie podajesz na takiego.

Znajdź sobie kobietę, może ta się tobą zaopiekuje na stare lata. Nikt nikogo siła do DPS nie wsadza, chyba że się czeka na jego majątek. W razie braku spadkobierców to chyba gminna dziedziczy.

Zastosuj odwrócona hipoteke a dzierlatka się znajdzie. Masz zapewne jakiś majątek.

Jestem zakonnikiem. Dziękuje  za rade. Byłem w ZOL. Co tam się działo, chcesz wiedzieć? 

Nie pisze tego dla siebie, ani dla kogoś.

Napewne czytają nas osoby, które nie są chore a są leczone. Psychiatria represyjna to nie przeszłość.

Nie wiem. 

Też jesteś z tych którzy spowiadają się lekarzowi i psychiatrze?

Edytowane przez mateus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi