Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czytam te wątki i zastanawiam się ile osób świętuje dzisiaj narodziny Chrystusa?

miL;)

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, cynthia napisał(a):

No już się uspokój. Widzisz, ze się cicho zrobiło, bo nikt nie ma ochoty z takim błaznem rozmawiać. ;) 

Bo brak argumentów,

Łatwo jest powiedzieć cicho...

Błazen....

To odpowiedź na pytania z dziedziny kosmologii, fizyki... Brak argumentów więc mówisz do mnie błazen...

Masz takiego faceta którego nazywasz błaznem, bo ma siedzieć cicho?

Kiedyś w dupie miałem wiedzę, podrywałem dziewczyny, zdobywałem je, ale nigdy do nich nie mówiłem że są głupie lub są błaznami... Doceniałem to co piękne i bogate, albo przyznawałem że mnie wiedzą przewyższały ale widocznie dawałem im to czego pragnęły. 

Ale nigdy nie wyzywaliśmy się od błaznów, współczuję bo za tym kryje się większe cierpienie...

8 minut temu, Catriona napisał(a):

@cynthia nie karm trolla, to zdechnie z głodu. Ja już pozostawiam bez reakcji jego wpisy.

Już zawsze będę z tobą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, miL;) napisał(a):

Już to przerabialiśmy... Nie dasz rady😘

Kto był w piekle ten nie boi się już śmierci.... Ja nie boję się już niczego...

nie dam rady? ostatnio nie nasłałam przecież. to było pierwsze ostrzeżenie...

5 minut temu, cynthia napisał(a):

Ty jesteś Królową, nie wiedźmą. 👑

Dziękuję. Wiedźmą też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Królową Wiedźm. 

A może Belial...

9 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

NieKarmTrolla – akcja przeciw dezinformacji kremlowskiej w Polsce – Crazy  Nauka

Ty już się skreśliłeś... Bez jaj, bez chonoru... 

Weź się zaloguj na forum islamistów i wklej mema na temat Allacha...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Belial (lub Beliar) to potężny demon o znaczeniu wywodzącym się z hebrajskiego słowa oznaczającego „bezwartościowy” lub „nieprawy”, początkowo symbolizujący bezbożność i zło w Starym Testamencie, a następnie uosabiany w chrześcijaństwie jako upadły anioł, przeciwnik Chrystusa (Antychryst), władca demonów i uosobienie kłamstwa, zepsucia moralnego oraz buntu, często kuszący ludzi do grzechu poprzez pochlebstwo i manipulację. 

Pochodzenie i znaczenie
  • Etymologia: Hebrajskie słowo beli-ya'al (בְּלִי-יָעַל) oznacza „bez wartości”, „niegodny”.
  • Stary Testament: Określenie bezosobowego zła, nieprawych ludzi (np. „synowie Beliala”).
  • Teksty z Kumran: Uosobienie przeciwnika Jahwe. 

W demonologii i religii
  • Nowy Testament: Używany jako imię dla przeciwnika Chrystusa (np. w 2 Liście do Koryntian).
  • Chrześcijaństwo: Uważany za Szatana, wodza demonów lub Antychrysta.
  • Apokryfy i literaturA: Występuje jako książę ciemności, anioł buntu, odpowiedzialny za grzechy i nieczystość.
  • Goecja (Lemegeton😞 Wymieniany jako potężny król demonów, zajmujący wysokie miejsce w piekielnej hierarchii, bliżej Lucyfera. 

Cechy i rola
  • Manipulacja: Używa elokwencji i pochlebstwa, by zwieść ludzi.
  • Aspekty: Kojarzony z nieprawością, nieczystością, buntem, zepsuciem i kłamstwem.
  • Charakter: Posiada sarkastyczną osobowość, czerpiąc satysfakcję z zadawania cierpienia. 

Podsumowując
Belial to postać o głębokich korzeniach w wierzeniach, ewoluująca od abstrakcyjnego zła do konkretnego demona, będącego symbolem moralnego zepsucia, buntu i zwodniczej perswazji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Verinia napisał(a):
Belial (lub Beliar) to potężny demon o znaczeniu wywodzącym się z hebrajskiego słowa oznaczającego „bezwartościowy” lub „nieprawy”, początkowo symbolizujący bezbożność i zło w Starym Testamencie, a następnie uosabiany w chrześcijaństwie jako upadły anioł, przeciwnik Chrystusa (Antychryst), władca demonów i uosobienie kłamstwa, zepsucia moralnego oraz buntu, często kuszący ludzi do grzechu poprzez pochlebstwo i manipulację. 

Pochodzenie i znaczenie
  • Etymologia: Hebrajskie słowo beli-ya'al (בְּלִי-יָעַל) oznacza „bez wartości”, „niegodny”.
  • Stary Testament: Określenie bezosobowego zła, nieprawych ludzi (np. „synowie Beliala”).
  • Teksty z Kumran: Uosobienie przeciwnika Jahwe. 

W demonologii i religii
  • Nowy Testament: Używany jako imię dla przeciwnika Chrystusa (np. w 2 Liście do Koryntian).
  • Chrześcijaństwo: Uważany za Szatana, wodza demonów lub Antychrysta.
  • Apokryfy i literaturA: Występuje jako książę ciemności, anioł buntu, odpowiedzialny za grzechy i nieczystość.
  • Goecja (Lemegeton😞 Wymieniany jako potężny król demonów, zajmujący wysokie miejsce w piekielnej hierarchii, bliżej Lucyfera. 

Cechy i rola
  • Manipulacja: Używa elokwencji i pochlebstwa, by zwieść ludzi.
  • Aspekty: Kojarzony z nieprawością, nieczystością, buntem, zepsuciem i kłamstwem.
  • Charakter: Posiada sarkastyczną osobowość, czerpiąc satysfakcję z zadawania cierpienia. 

Podsumowując
Belial to postać o głębokich korzeniach w wierzeniach, ewoluująca od abstrakcyjnego zła do konkretnego demona, będącego symbolem moralnego zepsucia, buntu i zwodniczej perswazji. 

Belial jest przy nim nikim...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Verinia napisał(a):

Wypierdalaj stąd. NIkt Cię tu nie chce.

Słodka jesteś tak mówi ten który kocha te które uznają się za królowe i wiedźmy...

Mówiłem ci że ja już się nie boję demonów...

Oho, intelektualista po studiach xD nie wierzę po prostu

To jak z tym zapachem i szczęściem?

Wiem co powiesz... Spierdalaj....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, miL;) napisał(a):

Słodka jesteś tak mówi ten który kocha te które uznają się za królowe i wiedźmy...

Mówiłem ci że ja już się nie boję demonów...

ale tu chodzi o ludzi, którzy uważają cię za chama. Wczoraj mnie zmaniupulowałeś, jak widzę. A inni się tu nie dają jak widzę. Jesteś fałszywy. Jesteś smutnym człowiekiem. Po co tu przyłazisz? Idź tam gdzie Cię chcą, no chyba, że masz tylko wybór wypluwać swoją frustrację na forum. Dużo takich w necie, a inni sie z nich smieją, bo to widać, że zniszczeni ludzie. Takie robale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Verinia napisał(a):

ale tu chodzi o ludzi, którzy uważają cię za chama. Wczoraj mnie zmaniupulowałeś, jak widzę. A inni się tu nie dają jak widzę. Jesteś fałszywy. Jesteś smutnym człowiekiem. Po co tu przyłazisz? Idź tam gdzie Cię chcą, no chyba, że masz tylko wybór wypluwać swoją frustrację na forum. Dużo takich w necie, a inni sie z nich smieją, bo to widać, że zniszczeni ludzie. Takie robale...

Najpierw każesz zapierdalać i mówisz że jesteś królową wiedźm a potem idź z tąd, itp...

Skoro jesteś wiedźmą to chyba znasz cenę... Buźka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Verinia napisał(a):

analfabeta

co za przyglup, ide stąd, jeśli on nie wychodzi.

Łatwo jest obrażać innych od przygłupów, życzę dobrych snów..

9 minut temu, cynthia napisał(a):

stąd*

Ale powiedz mi jak to jest z tym zapachem... 

Bo to stare jak świat,

Ludzie najczęściej się na to łapią

A potem już leci z górki, wzajemne oskarżenia, itp.

Wiem wstrętny jestem... Bo mówię prawdę, 

6 minut temu, miL;) napisał(a):

Łatwo jest obrażać innych od przygłupów, życzę dobrych snów..

Ale powiedz mi jak to jest z tym zapachem... 

Bo to stare jak świat,

Ludzie najczęściej się na to łapią

A potem już leci z górki, wzajemne oskarżenia, itp.

Wiem wstrętny jestem... Bo mówię prawdę, 

Lilith ... Jesteś?

Pierwsza i jedyna Lilith...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi