Skocz do zawartości
Nerwica.com

Święta i prezenty

sailorka

Rekomendowane odpowiedzi

Nienawidzę dawać prezentów ani je dostawać. Nie chce mi się zastanawiać z czego by się ucieszyła siostra a jak ja nie naprowadze mojego męża z czego bym była zadowolona to prawdopodobnie kupił by coś takiego jak ten sweter od siostry który wyrzucę.

Po cholerę ten barszcz, można go jeść każdego dnia a prezenty można sobie dawać w rocznicę śmierci Stalina.

Hołk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dość dużo dzieci w bliższej rodzinie i z zasady nie kupuję kosmetyków- żadnych, nawet jeśli są to nastolatki.
Jedno to, że dziewczyny i tak się specjalnie u mnie nie malują, dwa, ze akurat część z nich to są alergicy i nie uważam kosmetyków za trafione prezenty. Zresztą sama nigdy takowych nie dostawałam będąc dzieckiem/nastolatką.
Kuzynce, która jeździ konno (17-letnia) dałam voucher do sklepu jeździeckiego, bo wiedziałam od jej mamy, że musi coś tam sobie nowego już i tak kupić (mówiła co ale nie znam się na jeździectwie) to ma praktycznie w większości w prezencie, musi sobie tylko wybrać odpowiedni rozmiar.

Jej młodszy brat dostał puzzle 13500 elementów (sam chciał 😱) -jego mama stwierdziła, że podłogę w największym pokoju ma pewnie co najmniej na miesiąc z głowy bo będzie puzzle układał 🤣 a trochę mu to zajmie zanim ułoży

Inny kuzyn (13 lat) dostał nowy telefon ode mnie - ja przy przedłużaniu swojej umowy dostałam telefon, którego nawet nie rozpakowałam dobrze, bo akurat telefonu nie zmieniałam, a jego rodzice i tak chcieli mu kupić, to umówiłam się z nimi, że mają nie wydawać pieniędzy na telefon i zaproponowałam ten który ja miałam nowy, stwierdzili, że spoko dla niego i problem solved. Młody zadowolony, a ja pozbyłam się telefonu, który i tak by u mnie leżał nieużywany, a jest normalnie na gwarancji.

Największy problem miałam z bliźniakami (chłopiec i dziewczynka) - dostali zestawy ciastoliny play-doh z dużym zapasem ciastoliny - miałam to już wcześniej wypróbowane na dzieciach z innej części rodziny w podobnym wieku i wiem że się bardzo sprawdziło przez długi czas, zobaczymy jak będzie w tym przypadku.

Plus każde dostało jakieś tam dodatki w postaci słodyczy: kinderki itp. (te co mogły dostać normalne słodycze), te co nie mogły ze względu na alergię lizaki i jakieś tam pierdoły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Lusesita Dolores napisał(a):

a prezenty można sobie dawać w rocznicę śmierci Stalina.

Na pogrzebie Putina poziom radości populacji na świecie skoczy do góry 😃

Lubię dostawać prezenty i dawać. Staram się aby każdy prezent nie był czymś oczywistym. Nie zawsze się udaje ale ważne aby był zgodny z zainteresowaniami bądź przydatny danej osobie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi