Skocz do zawartości
Nerwica.com

Blog sailorki

sailorka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja z natury jestem uległa, nieasertywna. Dlatego teraz jestem dumna z siebie po tym, jak wdałam się w dyskusję z moją mamą. I wygrałam. Ale po kolei.

Rozmawiałyśmy sobie i jakoś tak się stało, że rozmowa zeszła na temat teorii ewolucji. Ja mówię mamie, że ewolucja tak, jak najbardziej, ale nie ewolucja człowieka, bo wciąż nie ma śladów brakującego ogniwa i jak to jest możliwe, że z małpoluda nagle stał się homo sapiens. Mama spytała, skąd mam takie informacje. Więc ja na to, że słucham podcastów i sporo czytam, na przykład Dänikena. Ona na to, że Däniken to raczej hipotetyk, a nie naukowiec. Wtedy poprosiłam, żeby powiedziała, kim jest jej zdaniem naukowiec. Ona na to, że to ktoś, kto ciągle wątpi i szuka, wciąż poszukuje nowych dowodów. Na to ja, że to jest właśnie definicja Dänikena.  Po tych słowach mama zakończyła rozmowę na ten temat. Ale miałam satysfakcję, mówię Wam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się wreszcie posprzątać łazienki. Zabierałam się za to od kilku dni i ciągle coś mi przeszkadzało. Co prawda musiałam wypić dwa małe napoje energetyczne, żeby znaleźć w sobie siłę do sprzątania. Chyba jedyne energetyki, które mi smakują, to Black Mango. W ogóle nie czuć tego charakterystycznego słodkiego smaku, zamiast tego smakuje jak soczek. Ale kopa daje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj miałam zbiegany dzień. Wykąpałam córeczkę, zrobiłam pranie, prasowałam to, co już wyschło, zmywałam i zrobiłam kurczaka na obiad. Zaraz będę biegać. Mąż miał dzisiaj pierwszą fizjoterapię. Będzie chodził dwa tygodnie. Jutro zostawiamy małą z babcią i jedziemy na zakupy. Wreszcie kupię sobie trochę nowych ciuchów, bo nie mam już w czym chodzić. Jedziemy przed południem, bo mąż ma wolne, to może nie będzie korków na drodze ani tłumów w galerii handlowej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byliśmy dzisiaj z mężem na zakupach. Takich naprawdę dużych. Kupiłam sobie 5 zwykłych, czarnych koszulek i zrobiliśmy wielkie zakupy spożywcze, bo w święta przez 3 dni sklepy będą zamknięte. Do galerii handlowej mamy kawałek. Prowadził mąż. Ja się boję jeździć, mimo że prawo jazdy mam już półtora roku. Staram się co jakiś czas siadać za kółko, żeby nie zapomnieć co i jak. Najbardziej boję się jeździć, jak nikt nie siedzi obok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, sailorka napisał(a):

Ja się boję jeździć, mimo że prawo jazdy mam już półtora roku. Staram się co jakiś czas siadać za kółko, żeby nie zapomnieć co i jak. Najbardziej boję się jeździć, jak nikt nie siedzi obok.

Ja mam prawo jazdy dwa lata i właściwie dopiero teraz mogę powiedzieć, że jestem w stanie pojechać wszędzie i się nie boję. Pamiętam swoje pierwsze jazdy, najpierw z rodzicami, bo tak się bałam samej jeździć, potem jeździłam po męża do pracy niemal codziennie, aż ta trasa wbiła mi się do głowy i nie potrzebowałam nawigacji, mogłam na trzy sposoby nią jeździć, a później w różne miejsca, żeby poznać inne drogi, natknąć się na inne sytuacje. Trzeba to robić, żeby pokonać strach. Aktualnie nie mam potrzeby nigdzie jeździć, ale żeby auto nie stało i się nie psuło, to raz w tygodniu lub dwa odpalam je i jadę po męża czy do sklepu, gdziekolwiek. Wystarczy regularnie jeździć jakąś chociaż jedną wyuczoną trasą, żebyś przestała się bać przynajmniej tej jednej trasy, a potem można próbować następną i każda kolejna będzie już mniej straszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem fantastycznym kierowcą @Grouchy Nie boję się nowych tras, myślę że nie umialabym jeździć po wielkim mieście XD bo nigdy nie jeździłam. Za dużo na głowie tam 

1 minutę temu, sailorka napisał(a):

@little angel może masz rację, ale mój strach jest ogromny

Oj każdy mniej lub bardziej miał traumatyczne sytuacje na drodze. Zobaczysz że jak się wprawisz to będziesz jeździć jedna ręka z zimnym łokciem i wyprzedzać wszystkich xd

1000000 procent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam prawko ponad 20 lat, samochód od 15, a i tak nie lubię jeździć do centrum Warszawy. To jest dżungla niestety. 

Motocyklem to już taki strach jest, ale dopiero jak się między tymi samochodami manewruje. No i też lęk że jakiś kierowca się zagapi i zmieni pas prosto w ciebie. No a to już kaplica. Zawsze jak kogoś mijam, to mam trochę stresa. 

Raz leżałem, co prawda przy małej prędkości, ale i tak było mocno nieprzyjemnie ściągać z siebie motocykl. 

Ale i tak bardzo lubię jeździć :D

Zawsze się cieszę jak mogę gdzieś pojechać. 

O wiele bardziej stresują mnie randki z kimś, na kim mi bardzo zależy. To już czasem poprzedniego dnia mam ból brzucha. @Dalila_się zaraz będzie śmiała, ale taka prawda 

Edytowane przez MicMic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, MicMic napisał(a):

Ja mam prawko ponad 20 lat, samochód od 15, a i tak nie lubię jeździć do centrum Warszawy. To jest dżungla niestety. 

Motocyklem to już taki strach jest, ale dopiero jak się między tymi samochodami manewruje. No i też lęk że jakiś kierowca się zagapi i zmieni pas prosto w ciebie. No a to już kaplica. Zawsze jak kogoś mijam, to mam trochę stresa. 

Raz leżałem, co prawda przy małej prędkości, ale i tak było mocno nieprzyjemnie ściągać z siebie motocykl. 

Ale i tak bardzo lubię jeździć :D

Zawsze się cieszę jak mogę gdzieś pojechać. 

O wiele bardziej stresują mnie randki z kimś, na kim mi bardzo zależy. To już czasem poprzedniego dnia mam ból brzucha. @Dalila_się zaraz będzie śmiała, ale taka prawda 

No tak bo ja wyśmiewam ludzi i lubię to robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi