Skocz do zawartości
Nerwica.com

Opowiadanie - ,, Parodia Obcego ; 8 pasażera Nostromo '' .

Walczący z wilkami

Rekomendowane odpowiedzi

Przy życiu zostało jeszcze dwóch członków załogi Nostromo .
Clark leży na ziemi przygnieciony do niej metalową szafką . 
Ripley siedzi kilknascie metrów dalej za plecami ma dłonie położone na podłożu i systematycznie cofa się w tył albowiem zbliża się do niej obcy . 

Clark :
- ,, Ripley uciekaj ! Nie ma sensu z nim walczyć ! On jest niezniszczalny ! ''
- ,, Wiem ale chce dać czas tobie na ucieczkę ! Jestem gotowa na śmierć ! ''
- ,, Ripley lepiej żeby on się zabrał za mnie . Ja najwyżej zginę ! A Ty ? Tobie grozi coś gorszego ! On cię może zapłodnić ! ''
- ,, Spoko wyluzuj . Jest coś czego o mnie nie wiesz . Mam podwójne obywatelstwo . Zanim przyjechałam do stanów dziecinstwo spedziłam w Polsce . Moja matka chodziła na studia z Lempart a mój stary jest politykiem platformy i posuwa Nowacką . ''

W tym momencie komputer pokładowy podaje przez megafon nastepującą inforamcje :

- ,, Uwaga , uwaga . Za chwile naśtapi dokowanie promu do statku Nostromo . Zaczynam odliczanie . 10 , 9 , 8 , 7 ..... ''

Clark : 
- ,, Ripley . Ktokolwiek to jest wsiadaj z nimi na prom i uciekajcie . Powtarzam , jego się nie da pokonać !!!!! ''

- ,, 4 , 3 , 2 , 1 . Nastąpiło dokowanie . ''

Otwiera się właz a przez niego wśród unoszącej się pary wchodzi troje ubranych w kombinezony postaci . Podchodzą na odległosci 10 metrów od Obcego i zdejmują kaski . Są to dwaj mężczyzni i kobieta .

Ripley krzyczy :
- ,, O mój Boże !!!!! ''

Jeden z mężczyn odpowiada :
- ,, Proszę Pani . Wołanie do Boga nic Pani nie pomoże . Panią też sprawdzimy . My wszystkich sprawdzimy !!!!!! Ale najpierw tego osobnika ....  ''( zbliża się na odległosc 2 metrów od Obcego i macha mu szybko przed oczami jakąś legitymacją ) .  ,, Dzien Dobry Jesteśmy kontrolerami Kosmicznego Przedsiembirstwa Komunikacynego . Komputer pokładowy tego statku dał nam informacje że na jego pokładzie znajduje się pasażer bez biletu . Bez urazy ale zgadza się Pan z opisem ....... '' 

Ksenomorf robi zdiwioną minę . Jego zdziwienie bierze się stąd iż przybysze nie odczuwają przed nim strachu . 
- ,, No to jak ma Pan bilecik ? ''
- ,, ????????????? ''
- ,, W takim razie proszę o pokazanie dowodu tożsamości . ''
- ,, ?????? ''
- ,, Janek , Janek chytaj gnoja za tamto odnóże a ja za to coś co pewnie jest głową . Nie bedziemy się z nim cackać !!! Bierzemy go na komendę . ''
- ,, Ale szefie on wierzga ! Próbuje się wyrwać ! ''
Tym razem to Ksenodorf po wyzowleniu się z uscisków kontrolerów biletów cofa się w strone sciany odpychająć się odnóżami . Ci stąpają powoli w jego kierunku . Są na niego wsciekli . On wyraznie zaczyna się ich bac . Dociera do szafki o którą zachacza , ona przewraca się na podłogę i wysypują się z niej kryształy - ładunek Nostromo . 
- ,, Janek czekaj czekaj . On chyba chce zapłacić . ''
- ,, Teraz to już za póżno . Stawiał się . Dokopiemy mu do dupy . ''
- ,, Nie , nie rozumiesz . On chyba chce negocjować .... ''
- ,, Aaaa to zmienia postać rzeczy . Szanowny Pan chce uiscić opłate bez podpisywania niczego bo nie wział Pan długopisa z domu ? '' 
- ,, Wy dwoje nie patrzeć się nie słuchać my tu mamy z Panem sprawe do załatwienia na osobnosći .... ''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi