Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemnikami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.10.2025 o 17:08, babba napisał(a):

Jako były moderator i admin tu i tam,  rozumiem pewne kwestie.

Jako użytkownik, jestem otwarta na rozmowy o wszystkim i niczym z każdym, kto tego chce.  Wystarczy odrobina chęci po obu stronach.

Kilka osób stąd poznałam na innych forach ogólnotematycznych, gdzie nikt nie wiedział o ich chorobie. 

Można? Można 😉

🤣 pasuje do niego 😜

🤣🤣🤣🤣 

To sobie pogadałyśmy 😜 

Bywa że szybciej mówię niż myślę, to niezwykła rzadkość ale się zdarza🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

@Krejzi1 dobrze mieć podlotka zapisanego do biblioteki. Kazałam sobie przynieść nowego dla mnie "Feblika" Musierowicz. 

Ooo. Ja jakies 5 lat temu przeczytałam wszystkie od poczatku. Ale te najnowsze już słabe 🫤 te mcdusie itd. Najbardziej lubie te początkowe, maja klimat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Muchos potatos napisał(a):

Cześć

przyszedłem się pochwalić że se kupiłem nowy obiektyw filmowy

i nowy aparat 

oczekuję atencji

Cześć muchos właśnie widziałam ze sie wdałeś w jakies inby bez nas na wątki o marudach:)

Gratuluje ja sie niestety na tym nie znam ale będziesz więcej focil?:) 

Ps jakie masz do polecenia miejscowki fajne w trojmiescie ?:) glownie Gdańsk. Ogolnie jakies fajne rzeczy + żarcie / kluby/bary? 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Cześć muchos właśnie widziałam ze sie wdałeś w jakies inby bez nas na wątki o marudach:)

Gratuluje ja sie niestety na tym nie znam ale będziesz więcej focil?:) 

Ps jakie masz do polecenia miejscowki fajne w trojmiescie ?:) glownie Gdańsk. Ogolnie jakies fajne rzeczy + żarcie / kluby/bary? 😃

ale tera czy na lato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Tera 😃

Nie wiem czy to najlepsze miejsca, bo się nie znam na tych okolicach, ale byłam w Montowni koło stoczni i w Słonym Spichlerzu koło Żurawia i oba miejsca były spoko choć w Montowni jadłam tylko śniadanie. To są takie miejsca gdzie są różne kuchnie. Jeszcze dobre było jedzenie w jakiejś włoskiej knajpie nad rzeką, ale niestety nie pamiętam nazwy, jedynie pamiętam, że naprzeciwko był statek wycieczkowy Małgosia 😅

Małgorzata chyba a nie Małgosia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

Ooo. Ja jakies 5 lat temu przeczytałam wszystkie od poczatku. Ale te najnowsze już słabe 🫤 te mcdusie itd. Najbardziej lubie te początkowe, maja klimat 

Właśnie skończyłam o wpół do pierwszej 😄 Teraz jeszcze Ciotkę Zgryzotkę muszę upolować 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie wiem czy to najlepsze miejsca, bo się nie znam na tych okolicach, ale byłam w Montowni koło stoczni i w Słonym Spichlerzu koło Żurawia i oba miejsca były spoko choć w Montowni jadłam tylko śniadanie. To są takie miejsca gdzie są różne kuchnie. Jeszcze dobre było jedzenie w jakiejś włoskiej knajpie nad rzeką, ale niestety nie pamiętam nazwy, jedynie pamiętam, że naprzeciwko był statek wycieczkowy Małgosia 😅

Małgorzata chyba a nie Małgosia.

Hej zaba dzieki:)

co słuchać?

42 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Właśnie skończyłam o wpół do pierwszej 😄 Teraz jeszcze Ciotkę Zgryzotkę muszę upolować 🙂

Haha to szybka jesteś. Ale ja tez te serie jakos pochłonęłam szybko. Ta feblik to taka cienka, ja chyba to mam wogle

A muchos ty sie już ostatecznie na srafe obraziłeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tera to nei ma połowy ciekawych miejsc np 100cznia zamknięta i nie ma kina letniego ani teatru na plaży

co do jedzenia to Rybakówka Mandu ( w Oliwie lepsze pierogi w Gdyni lepszy wystrój jak lubicie kicz polecam ) Manekin

kiedyś testowałem tam knajpy ale w sumie nie wiem co wam polecić

może pizzę z dzikiem w La Kabanie w Gdyni
Kebsa lubię w Sopocie koło deptaka a wgl polecajo w Gdyni na Pawiej ale tam nigdy nie byłem bo od niedawna jest

zabawa Maneż i Sopot Gorzko Gorzko Trzy Siostry Sassy Parlament Klubokawiarnia

ciekawe Ministerstwo Józef K a w Gdyni Klaps koncerty w weekendy na żywo chyba Stara Szafa w Gdyni ciekawy wystrój

filmowe klimaty Kino Kameralne Cafe i w Starym Kadrze

Pizza - Ostro Sempre w Gdyni podobno Czerwony piec ale jest kupa miejsc

dziwne : Oria Magic House Sashimi Grill & Tacos Zafishowani

poza tym Browar Gdański i wszystkie knajpy z widokiem z wyższych pięter na Motławę

lubię stocznię Ogród Oliwski i Oruński

romantyczny spacer plaża Stogi

molo w Brzeźnie

rezerwat Ptasi Raj

jak macie starą Ciotkę to ECS

knajpy sprawdźcie czy jeszcze istniejo xD

Wgl tak się zastanawiam tera że byłem w sumie w zaj3bistej restauracji meksykańskiej a jak co do czego to te pierogi i ryba xD uwielbiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Muchos potatos napisał(a):

Tera to nei ma połowy ciekawych miejsc np 100cznia zamknięta i nie ma kina letniego ani teatru na plaży

co do jedzenia to Rybakówka Mandu ( w Oliwie lepsze pierogi w Gdyni lepszy wystrój jak lubicie kicz polecam ) Manekin

kiedyś testowałem tam knajpy ale w sumie nie wiem co wam polecić

może pizzę z dzikiem w La Kabanie w Gdyni
Kebsa lubię w Sopocie koło deptaka a wgl polecajo w Gdyni na Pawiej ale tam nigdy nie byłem bo od niedawna jest

zabawa Maneż i Sopot Gorzko Gorzko Trzy Siostry Sassy Parlament Klubokawiarnia

ciekawe Ministerstwo Józef K a w Gdyni Klaps koncerty w weekendy na żywo chyba Stara Szafa w Gdyni ciekawy wystrój

filmowe klimaty Kino Kameralne Cafe i w Starym Kadrze

Pizza - Ostro Sempre w Gdyni podobno Czerwony piec ale jest kupa miejsc

dziwne : Oria Magic House Sashimi Grill & Tacos Zafishowani

poza tym Browar Gdański i wszystkie knajpy z widokiem z wyższych pięter na Motławę

lubię stocznię Ogród Oliwski i Oruński

romantyczny spacer plaża Stogi

molo w Brzeźnie

rezerwat Ptasi Raj

jak macie starą Ciotkę to ECS

knajpy sprawdźcie czy jeszcze istniejo xD

Wgl tak się zastanawiam tera że byłem w sumie w zaj3bistej restauracji meksykańskiej a jak co do czego to te pierogi i ryba xD uwielbiam

🩷🩷🩷

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

Hej zaba dzieki:)

co słuchać?

Haha to szybka jesteś. Ale ja tez te serie jakos pochłonęłam szybko. Ta feblik to taka cienka, ja chyba to mam wogle

A muchos ty sie już ostatecznie na srafe obraziłeś ?

U mnie dobrze, dziękuję, mam dużo pracy, bo się dokształcam i muszę ślęczeć nad różnymi projektami, które mi zajmują więcej czasu niż powinny. Ale tak poza tym ok, same nudy.

Fajnie masz, że jedziesz do Trójmiasta, byłam tylko w Gdańsku niedawno i bardzo mi się podobało. A jedzenie było wszędzie super i na przykład curry gotował Hindus, byłam pod wrażeniem jacy się staliśmy światowi 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

51 minut temu, marra napisał(a):

Hej, nawet spoko tu macie... : )

Pozdrawiam 

Hej:)

4 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

U mnie dobrze, dziękuję, mam dużo pracy, bo się dokształcam i muszę ślęczeć nad różnymi projektami, które mi zajmują więcej czasu niż powinny. Ale tak poza tym ok, same nudy.

Fajnie masz, że jedziesz do Trójmiasta, byłam tylko w Gdańsku niedawno i bardzo mi się podobało. A jedzenie było wszędzie super i na przykład curry gotował Hindus, byłam pod wrażeniem jacy się staliśmy światowi 😁

Ja tez mam masę roboty nie wiem w co ręce włożyć a jak nie wiadomo w co to najlepiej w forum:)

tez sie ciesze lubie morze nawet jesienią/zima;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Żaba Monika napisał(a):

curry gotował Hindus

nie pisz gdzie bo jeszcze prawvaki urzadza pod tym lokalem demonstracje i ruch ochrony granic przyjedzie :D

14 godzin temu, Muchos potatos napisał(a):

a co to za meksykanska knajpa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi