Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Też z Czarnobyla,na bank🤣

Ja lubię z ryżem,ale z makaronem też zjem,wogole lubię gotować taka swoją pomidorówkę,na końcu z dodatkiem Maggi ostrej,lekko podkręca i wyostrza smak

No ja niestety makaron. Maggi i pieprz, to ja chyba do każdej zupy dodaję .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, KochamElciee napisał(a):

A tam na srafe ciągle kłotnie i obgadywanie, nie daje rady psychicznie już tego czytać, nic tam nie ma.

Podobno miałeś stąd odejść, bo niczego ciekawego tu nie ma, najfajniejsze użytkowniczki zostały przegonione przez precle, a admin jest stronniczy i kasuje posty. Weź już stąd sprdlj fałszywcu obgadujący pierwsze forum na drugim i drugie na pierwszym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fora to nie miejsca sacrum - każdy ma prawo pisać o nich to, co uważa za stosowne. Skoro ludzie obgadują użytkowników jednego forum na drugim i odwrotnie, tłumacząc to tym, że ktoś sam daje ku temu powody, dzieląc się zbyt szczegółowo swoim życiem, to tym bardziej nie ma powodu, by traktować same fora jako nietykalne. Można krytykować zarówno jedno, jak i drugie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Łatwo się domyślić, że jedna. Dla mnie kawa z mlekiem i cukrem to taki popołudniowy deserek.

Brałem pod uwagę opcje 0. No z mlekiem i cukrem to taki ulep. Jeśli już na takie cukrowe mnie najdzie to te chemiczne 3 w 1 z nescafe dobre.

Ale tak jak mówisz to forma deseru a nie na co dzien

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys piłam tak 3-4, teraz max 2.

troche mi obrzydła a trochę sie dowiedziałam, ze nie wpływa to dobrze na wchłanianie żelaza (rychło w czas). 
poza tym stwierdziłam ze ja w sumie nie wiem, czy ją do końca Lubie bo i tak zawsze z mlekiem, chyba ze w jakiejś włoskiej knajpie jakies dobre espresso siekiera, to wtedy mogę bez mleka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Nie wystygnie zanim zdążysz wypić taki sagan?

Zazwyczaj wlewam mleko najpierw i wrzucam kawę rozpuszczalną, mieszam dokładnie, a potem zalewam wrzącą wodą i wychodzi taki letni napój, a przy wlewaniu wody cały czas mieszam.

Nie jest to super smak, ale przyzwyczaiłem się do takich siekier mocnych ;d 5 łyżek czubatych może przesadziłem, ale z 3 to standardowo. Chociaż czasem jak mi się za dużo sypnie, to wyjdzie koło 5. :D 

Czasami sobie też dodaję kakao, albo miód do słodkości. Z cukrem pewnie lepsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, shadow_no napisał(a):

Brałem pod uwagę opcje 0. No z mlekiem i cukrem to taki ulep. Jeśli już na takie cukrowe mnie najdzie to te chemiczne 3 w 1 z nescafe dobre.

Ale tak jak mówisz to forma deseru a nie na co dzien

Zaraz tam ulep, łyżeczka cukru to smacznorozsądkowa opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi