Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Malowany_ napisał(a):

A podobno kilka fajnych osób przyszło tutaj z kafe 😉 Teraz kafe wygląda, jak wygląda, ale wcześniej było tam dużo naprawdę fajnych ludzi i normalnych dyskusji. 

Mnie tam od dawna denerwują znikające tematy albo że wyślę komus posta, to za chwilę go może nie być, i odbiorca nie zdąży go odczytać. To jest stresujące dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Daliyah napisał(a):

I pewnie dopóki nie skończysz się zwracać do mnie czy też niebezpośrednio pic to Ci będę odpisywać. Sobie sama wybierz czy już dyskusje kończyny i czy dalej wałkujemy drame w końcu ja je tak lubię 

To się dopiero zaczyna 😆

9 godzin temu, Elciaa napisał(a):

Zapierdzielaj w podskokach xd

Tak do mnie mów😄

2 godziny temu, KochamElciee napisał(a):

Mnie tam od dawna denerwują znikające tematy albo że wyślę komus posta, to za chwilę go może nie być, i odbiorca nie zdąży go odczytać. To jest stresujące dla mnie.

Ja wczoraj czekałem na odpowiedź, ale doszło do mnie, że przecież mogę sobie później przyjsc i przeczytać 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Melodiaa napisał(a):

U nas przynajmniej panują jakieś standardy poza tym ludzie tutaj się leczą ale bywają też pozytywnie zakręceni 

No właśnie to mi się tu podoba najbardziej,że istnieją pewne standardy, choć tu na Preclach to trochę mniejsze,jak Krejzi pisała,strefa no-go ale wszyscy to chyba wiedzą,i to taki temat gdzie ,się pisze wprost co się myśli,bez ą..ę..

Ale uważam że wałkowanie wkólko czyichś życiorysów ,np Elci i przeżywanie jakichś kafeteryjnych wpadek,czy też kamienicznych przygód jest już lekkim przegięciem. Ciągnąca się za kims historia z kafeteri,nie  jest na dłuższą metę zbyt zabawna.Przynajmniej nie dla Elci.Moglibyscie już przestać ja dręczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Daliyah napisał(a):

@lily was here

Specjalnie dla Ciebie przeczytałam 3 ostatnie strony całe. Libed pisze różne rzeczy o różnych osobach ale przynajmniej daje uśmieszek, u mnie o nie wywołuje nieprzyjemnych emocji. Dlatego właśnie jemu uwagi nie zwróciłam. A teksty typu "czego się spodziewałas że ludzie nie będą beki kręcić" na wyraźną niechęć elci żebyś te beke kręciła, i żebyście o niej coś wypisywali oboje, to u mnie to wywołuje nieprzyjemne emocje. Druga kobieta, i to co dotąd obserwowałam kosy z nią nie mieliscie, dlatego "kręcenie beki" i pisanie w takim tonie, urąga. Takie moje zdanie i masz wyjaśnienie. 

Aż tak ci przeszkadza teatralne odejście z tematu które chce uczynić? Taki manifest, po prostu się zniechęciłam do was i tyle. Ale jak ono aż takie teatralne dla Ciebie i przeszkadzające w czymś możesz podbijać je dalej :D i dalej do mnie coś tu pisac. A mogło być z Bogiem 

A co to za order z ziemniaka? Chcesz mi pojechać pisząc że staram się o order ziemniaka tak, to właśnie to znaczy?

Aha czyli libed może bo używa w bece emotikon, a maki może wyzywac od wariatek i wiesniar, o ile robi to w 4-tym z kolei poście a nie 1.

makes sense! 😝miłego manifestu. Co do ‚a mogłaś nie pisać’ to wybacz, ale to ty sie pare godzin wcześniej odzegnujesz, żeby cie przypadkiem nie cytować, bo i tak nie przyjdziesz, to nie był mój manifest tylko twoj. Ja będę nadal pisać co mi sie podoba.

27 minut temu, Malowany_ napisał(a):

To się dopiero zaczyna 😆

Nie ‚spokojnie, uszanuję ten piękny manifest 😛

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Lucy32 napisał(a):

No właśnie to mi się tu podoba najbardziej,że istnieją pewne standardy, choć tu na Preclach to trochę mniejsze,jak Krejzi pisała,strefa no-go ale wszyscy to chyba wiedzą,i to taki temat gdzie ,się pisze wprost co się myśli,bez ą..ę..

Ale uważam że wałkowanie wkólko czyichś życiorysów ,np Elci i przeżywanie jakichś kafeteryjnych wpadek,czy też kamienicznych przygód jest już lekkim przegięciem. Ciągnąca się za kims historia z kafeteri,nie  jest na dłuższą metę zbyt zabawna.Przynajmniej nie dla Elci.Moglibyscie już przestać ja dręczyć.

Jakby stosować taka taktykę to nie mogłabyś np napisać ze libed jest chamem i uważa sie za bog wie co. Napisałaś, twoje zdanie, jakby to odwrócić to tez można by probowac go bronic ze przecież to nieprawda itd i ciagnac temat, ale luz, możesz mieć takie odczucie. Nikt sie z tym nie wykłóca ani nie obraza sie za to. Nie wiem po co takie podejscie świętych krów zwłaszcza ze nikt jej nie wyzywa ani obraza. Krzywda jej sie nie dzieje, Elcia lubi atencję.

Kumam za to, ze to w ogóle nie pasuje do klimatu nerwicy, dlatego ja ze swojej strony wątek koncze ale tupać nóżka nie będę ani zarzekać sie, ze nie wpisze już nigdy w zyciu do tematu czy wolicie krakowska sucha czy jałowcowa 😃

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, shadow_no napisał(a):

To przypomnij, bo ja musiałem zwolnić miejsce na dysku i średnio zapamiętuje 2-3 ostatnie strony 

W dniu 26.01.2026 o 15:02, shadow_no napisał(a):

Nieee, Twój nick jest fajny. Nawet obcokrajowiec może go łatwo wymówić i w ogóle. Są nicki mniej eleganckie, zrozumiałe i przyjemne w odbiorze.

Prawda @Pieprz w moździerzu?

W dniu 26.01.2026 o 15:05, Elciaa napisał(a):

W innym miejscu miała nick pieprz w dupie. 😂

W dniu 26.01.2026 o 15:07, shadow_no napisał(a):

Z tego będzie jakaś historia, że najpierw w dupie a teraz w moździerzu?

W dniu 26.01.2026 o 15:09, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Im bardziej coś zgrzyta lub aliteruje (o ile tak można powiedzieć) tym bardziej mi się podoba 😊 

Moje nazwisko rodowe to jest kwintesencja polszczyzny zgrzytająco-szeleszczącej 😁

W dniu 26.01.2026 o 15:12, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Był Miód w uchu, Gil w nosie, Woda w kolanie. Z awatarami słoika, ptaszka i rury pod zlewem. Lubię słowne zabawy.

W dniu 26.01.2026 o 15:14, shadow_no napisał(a):

To już wiem jaką formę zabawy lubisz zamiast chodzenia po klubach.

Tu nie oceniamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Lucy32 napisał(a):

to nieprawda akurat elcia byla dumna z tej kamienicy i przeciez sama to pisala. skad my mozemy widziec co elka robi za kamienica jak nie od niej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli o mnie chodzi to mozna pisac co sie myslic i nawet mnie wyzywac. prosze nie banowac userów jak cos pisza o mnie w niewybrednych slowach :D niech se piszą. slowa anonimow z internetow mnie nie moga obrazac. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi