Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

My tez nie 😅

Pewnie dlatego nie chce Ci się żyć. 

3 minuty temu, libed napisał(a):

mysle ze nie wiecej jak kilak procent i to zwyklle tych ktorzy cale zycie nic nie robili

ludzie po prostu nie uzalaja sie ze cos ich boli etc.

z jakiegois artykulu znajdz sobie wpiszesz fraze to ci znajdzie

odejmij od sredniej zycia 15-25 lat a pozniej wez poprawke o ile skraca nieleczona. 

Spadaj dziadu ode mnie, akysz. Zrób sobie bachora i sobie jego ustawiaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze nie wiecej jak kilak procent i to zwyklle tych ktorzy cale zycie nic nie robili

ludzie po prostu nie uzalaja sie ze cos ich boli etc.

Moze cos ich boli, ale co z tego? Mlodszych tez czesto cos boli, to nie powod by rezygnowac z zajec lub z zycia.

No, oczywiscie zalezy od bolu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Czasem to kwestia mentalu. Fizycznych nie przeskoczysz ale ile jest marud 30-letnich? Gen zety tez w kolko sobie wyszukują choroby zamiast isc na imprezę 😜

brak ruchu- 70latka która nie chce chodzić ruszać sie bo już jest ‚babcia’ w swoim mniemaniu to pewna katastrofa 

człowiek musi sie ruszać inaczej sie sypie- ci którzy to rozumieją są sprawniejsi. Wystarczy spacer. Ale nie można zalec usprawiedliwiając sie byciem babcia - wtedy to równia pochyła. Dlatego nie można robić z siebie babci zeby jak najpóźniej nią być 

na wszystko jest swoj czas wiec w wieku 70 lat pewnych rzeczy sie nie zrobi juz i tyle. 

mozna nie isc na impreze bo ktos nie lubi ale jak ktos lubi to w wieku 70 lat nie pojdzie juz z innych przyczyn

nie kazdy lubi imprezy ludzie sa coraz madrzejsi i wiedza juz w mlodym wieku ze z upicia nie ma zadnych skutkow pozytywnych i wola serial ogladac kiedys byl mniejszy wybor wszystkiego wwwiec ludzie nie mogli sie doczekac soboty zeby zobaczyc innych luidzi i wypic piwo. to chyba ty mi pisalas ze teraz mlodzi nie lubia alkoholu no to nawet wg mnie dobry progres. 

nie czlowiek od ruszania sie nie bedzie sprawniejszy bo jak ma jakies zwyrodneinia stawowo etc to sie nie bedzie ruszal to nie chodzi o checi bo mozna chciec a miec nogi jak z waty i sie przewracac.. twoje przekonanie ze choroby biora sie z barku ruchu i checi jest bledne. organim sie starzeje uklad nerwowy tez i taki 70 latek moze chcie c biegac a nie byc w stanie przejsc 100 metrow 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

se moze planowac wszystko i biegac codziennie a nagle dostanie udaru i wszystko w leb bierze.. 

jacek magiera mial 49 lat biegal codziennie i co ? umarl, bywa. przekonanie ze ktos sie bedzie ruszal do 70 to pobożne życzenie. 

14 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Kurde Kwaśniewski ma 71 lat i wyglada zajebiscie

wodka do zakonserwowala :D

13 minut temu, ironella napisał(a):

Najlepsze jest to że ona się na tę galę dotoczyła z 32 lata młodszym mężem który według ciebie pewnie powinien siedzieć w wietamie albo na filipinach.😂

no to sprawdza sie moja teoria co najlepiej odmladza :D

bierzcie z niej przyklad :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Lucy32 napisał(a):

To chyba w jakim wieku przychodza pierwsze objawy i kiedy zaczyna się leczyć Schizofrenię 
Moj znajomy z dawnych mlodzienczych lat pożył trochę dłużej,mial żonę ,dzieci a jednak ktoregos dnia poszedl w nocy i się utopił.Podejrzewam że leki mu przestaly działać,mial zjazd i juz mu zabraklo sił do walki.

Szkoda faceta.Mial 47 lat bodajże.

nie to byla srednia zycia pamietam dobrze. srednia to srednia jeden bedzie mial 60 a drugi zgine jak bedzie mial 15

ci co sie lecza chyba 10 czy 15 lat dluzej zyja to byl jakis artykul o tym ze ponad 60% ma rente bo reszta nie ma bo sie nie leczy i uwaza za zdrowych a srednio zyja 36 lat... 

nie pamietam gdzie to czytalem. 

11 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Pewnie w takim wieku to juz cos strzyka, ale to jeszcze nie powod, zeby sie wybierac na tamten swiat.

ale tez nie powod zeby biegac po imprezach w maratonach i zyc jak 40 lat wczesniej bo sie po prostu nie da.. 

starzenia nie przeskoczysz to ze nie bedziesz narzekac nie spowoduje ze bedziesz w lepszej formie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Spadaj dziadu ode mnie, akysz. Zrób sobie bachora i sobie jego ustawiaj.

a co ja za toba chodze ? napisalem ci ze twoje plany sa patykiem na wodzie pisane a dane mowia co innego i tyle.. 

chcesz to sobie dalej miej urojenia ze  koncertujesz i bedziesz zyl 100 lat z piekna modelka czy ja ci zabraniam. 

10 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Moze cos ich boli, ale co z tego? Mlodszych tez czesto cos boli, to nie powod by rezygnowac z zajec lub z zycia.

No, oczywiscie zalezy od bolu.

tak jak cie boli to automatycznie ci sie nie chce i nie sprawwia ci to przyjemnosci po prostu. to co bedzie przyjemne dla 30 latka dla 70 latka zwykle juz nie jest i tyle. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, libed napisał(a):

na wszystko jest swoj czas wiec w wieku 70 lat pewnych rzeczy sie nie zrobi juz i tyle. 

mozna nie isc na impreze bo ktos nie lubi ale jak ktos lubi to w wieku 70 lat nie pojdzie juz z innych przyczyn

nie kazdy lubi imprezy ludzie sa coraz madrzejsi i wiedza juz w mlodym wieku ze z upicia nie ma zadnych skutkow pozytywnych i wola serial ogladac kiedys byl mniejszy wybor wszystkiego wwwiec ludzie nie mogli sie doczekac soboty zeby zobaczyc innych luidzi i wypic piwo. to chyba ty mi pisalas ze teraz mlodzi nie lubia alkoholu no to nawet wg mnie dobry progres. 

nie czlowiek od ruszania sie nie bedzie sprawniejszy bo jak ma jakies zwyrodneinia stawowo etc to sie nie bedzie ruszal to nie chodzi o checi bo mozna chciec a miec nogi jak z waty i sie przewracac.. twoje przekonanie ze choroby biora sie z barku ruchu i checi jest bledne. organim sie starzeje uklad nerwowy tez i taki 70 latek moze chcie c biegac a nie byc w stanie przejsc 100 metrow 

Oczywiscie, ze nie mamy wplywu na wszystko, i chocby bysmy zyli najzdrowiej to mozemy umrzec albo byc niesprawni na starosc. Ale jednak ruch jest bardzo wazny, zwlaszcza w starszym wieku wlasnie, zeby utrzymywac sprawnosc ciala.

No i co z tego, ze nie chca isc na impreze? Zreszta niektorzy chca i chodza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

a co ja za toba chodze ? napisalem ci ze twoje plany sa patykiem na wodzie pisane a dane mowia co innego i tyle.. 

chcesz to sobie dalej miej urojenia ze  koncertujesz i bedziesz zyl 100 lat z piekna modelka czy ja ci zabraniam. 

tak jak cie boli to automatycznie ci sie nie chce i nie sprawwia ci to przyjemnosci po prostu. to co bedzie przyjemne dla 30 latka dla 70 latka zwykle juz nie jest i tyle. 

Ale co z tego? 30-latek ma swoje przyjemnosci i zajecia a 70-latek swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Moja babcia ma 73 lata, a ma więcej energii ode mnie, tylko że ona całe życie pracuje i zapitala, a nie kafeteria, internety, telefony i pisanie w internecie. 

Dożyć takiego wieku to szczęście. Mam nadzieje, że mi się uda.

A ja nie mam zamiaru dożyć takiego wieku.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Ale co z tego? 30-latek ma swoje przyjemnosci i zajecia a 70-latek swoje.

o wlasnie bingo. dokladnie o tym pisze a ty ze w wieky 70 lat nadal mozna robic to samo nie nie mozna to juz jest zycie starego dziada i przyjemnosci starego dziada :D

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

A ja nie mam zamiaru dożyć takiego wieku.

witaj w klubie ja tez nie wiec musimy cos z pieprzem zrobic bo glosy takich jak pieprz powoduja ze eutanzaja w tym kraju jest niedostepna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Moja mama ma 69 lat a tesciowie sa po 70 (nie pamietam ile dokladnie) i tez spoko wygladaja i normalnie funkcjonuja. Teraz niektorzy ludzie dlugo dobrze sie trzymaja.

Pewnie w takim wieku to juz cos strzyka, ale to jeszcze nie powod, zeby sie wybierac na tamten swiat.

Moi ponad 60 a wygladaja na 50

jeszcze jak sie kobiety zaczęły normalnie modnie ubierać a nie uniform starej baby i krotkie włosy z fioletowa płukanka to już w ogóle 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

ale ja tego nie neguje tylko ze to nie zalatwia sprawnosci do smierci co najwyzej samopoczucie poprawi

No nic nie gwarantuje zdrowia i sprawnosci do smierci, co nie zmienia faktu, ze ludzie pomimo tego potrafia czerpac przyjemnosc z zycia, nawet gdy sa chorzy. Taki Stephen Hawking to w ogole juz nie powinien zyc tylko poddac sie eutanazji, a jednak zyl i czerpal z tego przyjemnosc choc tylko umysl mu dzialal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj w klubie ja tez nie wiec musimy cos z pieprzem zrobic bo glosy takich jak pieprz powoduja ze eutanzaja w tym kraju jest niedostepna :D

A po co mi eutanazja, sam sobie poradzę. Już raz spróbowałem, choć nie wyszło ale za którymś razem wyjdzie, jeżeli będę miał odpowiednią fazę i życie się ch..owo potoczy to robię logout na 100%

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, libed napisał(a):

o wlasnie bingo. dokladnie o tym pisze a ty ze w wieky 70 lat nadal mozna robic to samo nie nie mozna to juz jest zycie starego dziada i przyjemnosci starego dziada :D

Ale co z tego? Przyjemnosci starego dziada tez moga byc przyjemne. Wlasciwie to ja juz mam takie przyjemnosci i nie czuje sie z tego powodu nieszczesliwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

No nic nie gwarantuje zdrowia i sprawnosci do smierci, co nie zmienia faktu, ze ludzie pomimo tego potrafia czerpac przyjemnosc z zycia, nawet gdy sa chorzy. Taki Stephen Hawking to w ogole juz nie powinien zyc tylko poddac sie eutanazji, a jednak zyl i czerpal z tego przyjemnosc choc tylko umysl mu dzialal.

to twoja opinia ze czerpal przyjemnosc moze czerpal a moze nie moze byl zarliwie wierzacy i zyl bo musial. ja tam nie wiem nie oceniam ja bym nie chcial zyc na jego miejscu wiec to co on czul dla mnie obojetne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Ale co z tego? Przyjemnosci starego dziada tez moga byc przyjemne. Wlasciwie to ja juz mam takie przyjemnosci i nie czuje sie z tego powodu nieszczesliwa.

Jak ktos jest pogodzony z losem to nie płacze za przyjemnościami sprzed 20 lat. Raczej jak gadam z ludzmi i wspominają czasy imprez 4x pod rząd to z rozrzewieniem raczej mówią o tym ze teraz piątki mogą spędzić w łóżeczku i sie wyspać ;)

Emeryci tez lubia swoje rytuały i wcale nie marzą o tym żeby zachowywać sie jak 2x młodszy

te płaki za minionymi czasami to raczej ludzie niespełnieni i nieszczęśliwi, z kryzysem wieku średniego czy innego, potem sie leczą takimi przeszczepami jak Rutkowski, furami, maturzystka a co kto szczęśliwszy to nawet wizytami w pewnym raju 🤭

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos ma fajne życie to stare czasy wspomina z sentymentem ale nie musi koniecznie marzyć o powrocie do nich i skupiają sie na tym co teraz a nie jakies żałosne próby odmładzania a w oczach gawiedzi i tak nie są młodzi tylko są odbierani jako pajace 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Grouchy napisał(a):

A po co mi eutanazja, sam sobie poradzę. Już raz spróbowałem, choć nie wyszło ale za którymś razem wyjdzie, jeżeli będę miał odpowiednią fazę i życie się ch..owo potoczy to robię logout na 100%

takie metody sa niehumanitarne i nie kazdy sie nadaje.

5 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

no ok ale to nie to samo i tyle. ja nie mowie ze nie mozna miec radosci majac 70 lat tylko ze nie da sie tego samego robic i tyle. jak kogos cieszy ogladanie seriali to se moze w wieku 70 lat ogladac 

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

te płaki za minionymi czasami to raczej ludzie niespełnieni i nieszczęśliwi, z kryzysem wieku średniego czy innego, potem sie leczą takimi przeszczepami jak Rutkowski, furami, maturzystka a co kto szczęśliwszy to nawet wizytami w pewnym raju 🤭

to sa wlasnie ludzie ktorym sie wydaje ze mimo wieku nadal moga zyc tak samo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Jak ktos ma fajne życie to stare czasy wspomina z sentymentem ale nie musi koniecznie marzyć o powrocie do nich i skupiają sie na tym co teraz 

a ja tam uwazam ze nikt nie chce byc stary i niedolezny i kazdy by chcial byc mlodszy. w starosci nie ma nic fajnego tak smao nie ma nic fajnego ze ktos nie ma reki czy nogi a ze ludzie nie maja i zyja i nie uzalaja sie to wiem.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to twoja opinia ze czerpal przyjemnosc moze czerpal a moze nie moze byl zarliwie wierzacy i zyl bo musial. ja tam nie wiem nie oceniam ja bym nie chcial zyc na jego miejscu wiec to co on czul dla mnie obojetne. 

On nie wierzyl w Boga, ale mowil, ze jest wdzieczny za zycie i ze kazdy dzien jest bonusem.

Teraz, libed napisał(a):

a ja tam uwazam ze nikt nie chce byc stary i niedolezny i kazdy by chcial byc mlodszy. w starosci nie ma nic fajnego tak smao nie ma nic fajnego ze ktos nie ma reki czy nogi a ze ludzie nie maja i zyja i nie uzalaja sie to wiem.. 

Oczywiscie, ze kazdy wolalby byc piekny, mlody i bogaty, co nie oznacza, ze jesli ktos nie jest to nie moze sie cieszyc zyciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

On nie wierzyl w Boga, ale mowil, ze jest wdzieczny za zycie i ze kazdy dzien jest bonusem.

no ok wiec jemu sie podobalo jego zycie mnie by sie nie podobalo moze kwestia nastawienia ale dla mnie to ze ktos cos chce nie znaczy nic. ja nie chce i tyle inni ludzie sa dla mnie niewaznie, ta suknia pokazuje ze dla kogos to wazne i innym sie podoba a dla mnie to by bylo bez znaczenia czy sie komus moj stroj podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi