Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, shadow_no napisał(a):

Zapodasz temat to się zacznie zabawa

Ja dzisiaj na wyczerpanej energii i w nastroju nieprzysiadalnym 😬 wiec ja nie poanimuje 😛

51 minut temu, Elciaa napisał(a):

Bo to nie kafe. 😁

A na Kafe akurat chujnia z grzybnia;)

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych czatow,

to one mi sie kojarzą ze zbokami piszącymi w kolko o ‚sex’, a nie fajnymi ludzmi 😀 a tez wchodziłam chyba na jakies onetowe czy interiowe, chodziłam do kolezanki ‚na internet’ i sie bawiłyśmy mając te 12 lat 😀 mysle, ze ecpu miałoby wtedy co robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Co do tych czatow,

to one mi sie kojarzą ze zbokami piszącymi w kolko o ‚sex’, a nie fajnymi ludzmi 😀 a tez wchodziłam chyba na jakies onetowe czy interiowe, chodziłam do kolezanki ‚na internet’ i sie bawiłyśmy mając te 12 lat 😀 mysle, ze ecpu miałoby wtedy co robić.

A to na niektórych forach przecież podobnie chyba. Nawet tutaj dużo takich tematów. Trochę dużo rzeczy się koło tego kręci.

Ale że zima taka będzie, to się nie spodziewałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

A to na niektórych forach przecież podobnie chyba. Nawet tutaj dużo takich tematów. Trochę dużo rzeczy się koło tego kręci.

Ale że zima taka będzie, to się nie spodziewałem

A ze w ogóle ;) no nikt by sie nie spodziewał zimy w styczniu 😛

zartuje, wiem, dawno nie było.

osobiscie sie na nią bardzo cieszyłam, ale mogłaby już isc. 
co do forow / czatów - tak, ale tam chyba nie było za wiele innych temtow

😛 i była dość krótka piłka a nie dywagacje 😛

Ale faktycznie bylam kiedys na bardziej kameralnym czacie/forum, które polecil

mi sąsiad (pierwsza rzecz; o która poprosiłam go to było - dej czat) i tam rzeczywiscie było spoko, miło, ci ludzie sie znali i nawet mieli jakies zloty. Ja aż tak nie uczestniczyłam w tym bo ja miałam wtedy 13 lat a oni 18-20, ale gadaliśmy normalnie i nie było żadnym pedo vibe tam 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

A ze w ogóle ;) no nikt by sie nie spodziewał zimy w styczniu 😛

zartuje, wiem, dawno nie było.

osobiscie sie na nią bardzo cieszyłam, ale mogłaby już isc. 
co do forow / czatów - tak, ale tam chyba nie było za wiele innych temtow

😛 i była dość krótka piłka a nie dywagacje 😛

Ale faktycznie bylam kiedys na bardziej kameralnym czacie/forum, które polecil

mi sąsiad (pierwsza rzecz; o która poprosiłam go to było - dej czat) i tam rzeczywiscie było spoko, miło, ci ludzie sie znali i nawet mieli jakies zloty. Ja aż tak nie uczestniczyłam w tym bo ja miałam wtedy 13 lat a oni 18-20, ale gadaliśmy normalnie i nie było żadnym pedo vibe tam 😛

Teraz ten świat trochę się przekręcił w drugą mańkę. Bo dawniej nam się marzyło mieć kontakt z całym światem i non stop szukać nowych znajomości itp. A teraz mam wrażenie, że tak się tym już wszyscy otoczyli, że najtrudniej jest się właśnie odciąć od tego. Trochę współczuję młodemu pokoleniu, które nie przechodziło przez tę transformację i znają tylko ten obecny, głównie cyfrowy świat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Teraz ten świat trochę się przekręcił w drugą mańkę. Bo dawniej nam się marzyło mieć kontakt z całym światem i non stop szukać nowych znajomości itp. A teraz mam wrażenie, że tak się tym już wszyscy otoczyli, że najtrudniej jest się właśnie odciąć od tego. Trochę współczuję młodemu pokoleniu, które nie przechodziło przez tę transformację i znają tylko ten obecny, głównie cyfrowy świat

W pierwszej chwili myslalam, ze piszesz o efekcie cieplarnianym. 😛

no tak jest, tez wspolczuje tym, którzy sie wychowywali już bez tego podwórka.  Wiadomo, ze to jest trochę takie gadanie typu kiedys to było a teraz to ni ma, no ale tak trochę jest. Net netem, ale te wszystkie deep fejki, ej aje, ja wspolczuje dzieciom,‚które teraz chodza do szkoły.
Tez ostatnio sobie myslalam (to odnosnie mojego uzależnienia od netu), ze fajnie jak ten internet był na tym komputerze w domu, ale można sie było w naturalny sposób odciąć typu jedziesz na wakacje; zostawiasz na2 tyg kolegow na gg i forum i po powrocie odpisywanie . Tak to bardziej smakowało 😛 a tera nie ma czasu napisać pa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Nesia napisał(a):

Moje pokolenie Z w domu ostatnio stwierdził, że ma dość ekranu i chce wyjść z domu :105:

A tak w ogóle jest szansa, że ekrany wyjdą z mody a ludzie zaczną doceniać analogowe czasy :D

Gen Z znalazła sposób na "brain rot". W 2026 roku wszyscy noszą analogową torbę

Coraz czesciej sie slyszy, ze mlodzi ludzie maja dosyc socialow, choc z drugiej strony bez internetu trudno juz funkcjonowac. Mam tylko nadzieje, ze lepiej go rozumieja niz starsi ludzie, jednak kreca te rolki, wiedza jak dzialaja algorytm i zdobywanie followersow wiec moze przynajmniej nie beda sie dali tak latwo oszukiwac. Pozyjemy, zobaczymy, moim zdaniem kazde czasy sa naturalne dla mlodych ludzi, ktorzy w nich zyja, chocby dlatego, ze nie znaja innych. A potem zostaje nostalgia z mlodosci, bo wszystko sie zmienia, a czlowiek nie lubi zmian i wydaje mu sie, ze kiedys to bylo lepiej. Z tym, ze kiedys to sa zwykle czasy jego mlodosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Nesia napisał(a):

Moje pokolenie Z w domu ostatnio stwierdził, że ma dość ekranu i chce wyjść z domu :105:

A tak w ogóle jest szansa, że ekrany wyjdą z mody a ludzie zaczną doceniać analogowe czasy :D

Brain roty to jakaś porażka jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Nesia napisał(a):

Możliwe bo te wszystkie funkcje uśpienia na instagramie czy tam wyciszenia to chyba pod zetki właśnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi