Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nie mogę się pogodzić z przeszłością seksualną partnera

Malina9

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Dryagan napisał(a):

jasne – prostytucja to najstarszy zawód świata, ale to nie znaczy, że każdy facet ma obowiązek być stałym klientem burdelu

Przede wszystkim nie każdego prostytutki interesują. Mnie na przykład nie (choć może ten pierwszy raz temu przeczy – ale to naprawdę nie był mój pomysł).

2 godziny temu, Malina9 napisał(a):

Facet to nie zwierze, żeby nie potrafił powstrzymać się od seksu

Z tym akurat różnie bywa. Może „nie potrafił się powstrzymać” to za mocne określenie, ale czasem wręcz cię rozsadza i nie możesz myśleć o niczym innym. Nie sądzę, że tylko ja tak mam.

Natomiast znam facetów (to akurat nie o mnie), którzy mają duże problemy z kontrolą impulsów. Dodaj do tego uzależnienie seksualne i masz mieszankę wybuchową, która może skończyć się różnie.

2 godziny temu, Dalja napisał(a):

obecny związek spełnia oba założenia? :D wybacz ciekawość

Wybacz, że nie odpowiem 🙂 I nie dlatego, że nie spełnia (lub nie dlatego, że spełnia) tylko dlatego, że nasze życie seksualne to jest osobista sprawa między mną i partnerką.

2 godziny temu, Dalja napisał(a):

Tak sobie myślę, prawda że takie osoby mogą kochać. Ale kochają na swój sposób.

Uwaga, niepopularna opinia: myślę, że monogamia nie jest dla nas stanem naturalnym. Przez wieki ludzie żyli w plemionach i to tam trzeba szukać źródeł wszystkich tego typu potrzeb i zachowań, które są dziś uważane za niemoralne. Moim zdaniem życie w plemieniu jest bardziej naturalne dla gatunku ludzkiego niż życie we dwójkę, które pojawiło się dopiero później.

To, że ja bym tak nie umiał (bo nie lubię się dzielić :P), to inna kwestia. Pewnie to w jakimś stopniu kwestia socjalizacji w społeczeństwie, które promuje monogamię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Przede wszystkim nie każdego prostytutki interesują. Mnie na przykład nie (choć może ten pierwszy raz temu przeczy – ale to naprawdę nie był mój pomysł).

Z tym akurat różnie bywa. Może „nie potrafił się powstrzymać” to za mocne określenie, ale czasem wręcz cię rozsadza i nie możesz myśleć o niczym innym. Nie sądzę, że tylko ja tak mam.

Natomiast znam facetów (to akurat nie o mnie), którzy mają duże problemy z kontrolą impulsów. Dodaj do tego uzależnienie seksualne i masz mieszankę wybuchową, która może skończyć się różnie.

Wybacz, że nie odpowiem 🙂 I nie dlatego, że nie spełnia (lub nie dlatego, że spełnia) tylko dlatego, że nasze życie seksualne to jest osobista sprawa między mną i partnerką.

Uwaga, niepopularna opinia: myślę, że monogamia nie jest dla nas stanem naturalnym. Przez wieki ludzie żyli w plemionach i to tam trzeba szukać źródeł wszystkich tego typu potrzeb i zachowań, które są dziś uważane za niemoralne. Moim zdaniem życie w plemieniu jest bardziej naturalne dla gatunku ludzkiego niż życie we dwójkę, które pojawiło się dopiero później.

To, że ja bym tak nie umiał (bo nie lubię się dzielić :P), to inna kwestia. Pewnie to w jakimś stopniu kwestia socjalizacji w społeczeństwie, które promuje monogamię.

Upssss zapomniałam co ostatnio pisałeś o zaufauniu. Wybacz mam pamięć ryby. Wiesz, z tym plemieniem to nie głupie, to jest oczywiste że tak jest dla nas naturalniej. A co do tego że nie każdemu puszczają hamulce, to myślę że każdemu w końcu puszczają, zależy w jakiej sytuacji i z kim 🙂Dlatego człowiek musi nienaturalne takie bariery na siebie nakładać jeśli chce by nie puscily

Edytowane przez Dalja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prostytutki to ogólnie fajne dziewczyny, nie jak Wam się wydaje..normalne, niektóre jeszcze do liceum chodzą, cZy studiują urody mają niewinne,nawet nikt by nie rozpoznał a jednak w taki sposób zarabia na życie i też maja swoje zasady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to o tym kochaniu w głębokim sensie, nie wiem czy się na to składa niedzielenie, honor, moralność, niechęć krzywdy. Myślę że to jakiś mix, o może zbyt głębokie przeżywanie, emocje. Ale no tamci ludzie tak nie umieją, i to jest ciekawe z punktu widzenia psychologicznego. 

8 minut temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Prostytutki to ogólnie fajne dziewczyny, nie jak Wam się wydaje..normalne, niektóre jeszcze do liceum chodzą, cZy studiują urody mają niewinne,nawet nikt by nie rozpoznał a jednak w taki sposób zarabia na życie i też maja swoje zasady.

Tak, wiemy, i są sterylne jak nikt z reguły. Generalnie bycie dziwką jest super bardziej moralne niż np. robienie Jelenia ze swojego kasiastego chlopa

Edytowane przez Dalja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi