Skocz do zawartości
Nerwica.com

Powrót Kompleksów

Vizyo

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Mic43 napisał(a):

Bardzo się przejmowałem.

Jesteś pewny, że to pogarda, co obserwujesz u obcych ludzi? Może ewentualnie po prostu ździwienie? Dorośli ludzie rzadko kiedy mają siłę i ochotę w pracy przykładać wagę do  wyglądu kolejnej sposród miliona klientów, którą musza obsłużyć.

Pewnie też moje OCD tak działa, że wiele rzeczy wyolbrzymiam, lub zbyt podkoloryzowuje. Lecz staram się opisywać rzeczy tak jak wyglądają. Mówienie do mnie dziecko, sprawdzanie dowodu przez długi czas nie wierząc, że mam 20 lat. Nie wiem dlaczego, ale dla mnie to trochę wygląda na pogardę. Niektórzy ludzie ze względu na brak kultury nie powinni pracować w dziale obsługi. To nie moja wina, że wyglądam jak wyglądam, ale przypominanie mi tego na każdym kroku ciągle utwierdza mnie w przekonaniu, że coś jest nie tak skoro tak wielu osobom to przeszkadza. Dobrze, że jest to forum i ludzie, którzy słuchają i dają sensowne rozwiązania oraz wykazują współczucie. Dziękuję wam wszystkim za to, że jesteście. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Vizyo napisał(a):

Pewnie też moje OCD tak działa, że wiele rzeczy wyolbrzymiam, lub zbyt podkoloryzowuje. Lecz staram się opisywać rzeczy tak jak wyglądają. Mówienie do mnie dziecko, sprawdzanie dowodu przez długi czas nie wierząc, że mam 20 lat. Nie wiem dlaczego, ale dla mnie to trochę wygląda na pogardę. Niektórzy ludzie ze względu na brak kultury nie powinni pracować w dziale obsługi. To nie moja wina, że wyglądam jak wyglądam, ale przypominanie mi tego na każdym kroku ciągle utwierdza mnie w przekonaniu, że coś jest nie tak skoro tak wielu osobom to przeszkadza. Dobrze, że jest to forum i ludzie, którzy słuchają i dają sensowne rozwiązania oraz wykazują współczucie. Dziękuję wam wszystkim za to, że jesteście. 

Długie sprawdzanie dowodu to raczej sprawdzanie dokładne, kasjer może się bać konsekwencji, szczególnie jak nowy pracownik A w tej branży duża rotacja. Ja się dopiero zdziwiłam jak babka w markecie długo sprawdzała banknot, obracala pod światło, na różne pozycje. To się dopiero czułam jak cygan, a ona pewnie takie wytyczne dostała, może ktoś zapłacił falszywkami i jakoś wróciło to do sieci. 

No ale mówienie do Ciebie dziecko to już chamowa, ale często ktoś zmęczony się wyzywa na kliencie albo w złym humorze. Powinieneś zwrócić uwagę im że są chamscy, albo powiedz do nich dziękuję starcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi