Skocz do zawartości
Nerwica.com

Poszukiwane rodzeństwo osób z zaburzeniem psychicznym do udzielenia wywiadu do reportażu

Ania_studentka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

jestem studentką ostatniego roku psychologii. Zajmuję się również pisarstwem i aktualnie jestem w trakcie zbierania materiałów do reportażu (książka). Zamierzam w nim ukazać doświadczenia osób, które dorastały w jednym domu z rodzeństwem, któremu postawiono diagnozę zaburzeń psychicznych (dowolnych). Projekt ten jest przedłużeniem oraz rozszerzeniem działań związanych z moją pracą magisterską.

W społecznej dyskusji wciąż brakuje miejsca na historie rodzeństwa, które towarzyszy swoim braciom/siostrom w codziennych zmaganiach z zaburzeniami psychicznymi, a ja pragnę oddać głos tej grupie osób. Wierzę, że reportaż mógłby stanowić punkt wyjścia do debaty o doświadczeniach rodzeństwa osób chorujących psychicznie. Z czym się mierzą? Co niosą na swoich barkach? Czas o tym opowiedzieć.

W związku z powyższym poszukuję osób (w dowolnym wieku), które mają takie doświadczenia i chciałyby się podzielić ze mną swoją historią w ramach wywiadu (online lub na żywo) oraz czują gotowość, aby wnoszone przez nich treści ujrzały później światło dzienne w opublikowanej książce (oczywiście w wersji zanonimizowanej i zatwierdzonej przez rozmówcę).

Osoby zainteresowane uczestnictwem w wywiadzie uprzejmie proszę o komentarz lub kontakt za pośrednictwem wiadomości prywatnej. Chętnie odpowiem szerzej na wszystkie pytania, wątpliwości, podam więcej szczegółów na temat projektu oraz siebie jako jego autorki.

Z góry dziękuję za poświęcony czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi