Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mniej wizyt w miesiącu przez NFZ

johnn

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mój psycholog przekazał mi dziś żeudi ograniczyć o połowę liczbę wizyt w czerwcu z powodu nowych poleceń NFZ. Według niego to zostanie przedłużone na kolejny kwartał z powodu braku funduszy. Już szuka pracy w Warszawie prywatnie. Macie podobne informacje?

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, johnn napisał(a):

Mój psycholog przekazał mi dziś żeudi ograniczyć o połowę liczbę wizyt w czerwcu z powodu nowych poleceń NFZ.

Tzn. ile tych wizyt miałeś mieć, a ile będziesz miał? Ja mam terapie na NFZ raz w tygodniu. Jest z góry określona liczba sesji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, bei napisał(a):

Tzn. ile tych wizyt miałeś mieć, a ile będziesz miał? 

Mam jeszcze jedno umówione spotkanie w czerwcu. Nie było miejsc.  Być może z powodu tej wiadomości. Kolejne spotkania dopiero w lipcu (dwa umówione już spotkania). Zazwyczaj miałem cztery spotkania w miesiącu.

W rozmowie do mnie psycholog powiedział, że będzie musiał obciąć ok. połowę spotkań. W ostatni tydzień miesiąca nie będzie przyjeżdżał. Muszę jednak zaznaczyć iż to jego przewidywania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 godzin temu, bei napisał(a):

Ja mam terapie na NFZ raz w tygodniu. Jest z góry określona liczba sesji. 

Dzwoniłem na infolinie NFZ. Nie ma żadnych ograniczeń. Specjalista decyduje o częstości spotkań. Po czym zadzwoniłem do mojej Poradni. Pani z rejestracji przekazała mi, ze nowe ograniczenia są zawarte w umowie pomiędzy NFZ a Poradnią. Potwierdziła spadek ogólnej liczby wizyt dla pacjentów choć nie wiem czy to właściwie określam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi