Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy takie połączenie leków jest bezpieczne?

powerade33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam  przez mojego lekarza mam przepisane i zalecone leki Elicea 15mg + pregabalina 350 mg + trittico xr 150 mg na noc , dodam iz słabo na tym mi się zasypiało , moja mama na noc bierze miansec i sobie chwali od 3 dni dodałem lek miansec i odziwo śpi mi się dobrze i nawet w dzień jestem bardziej wyluzowany i humor mam super , zapisałem się już do lekarza aby przepisał mi ten miansec i skonsultować z nim te dodanie tego leku ale dopiero wizytę mam za tydzień , czy nic mi się nie stanie jak ten miansec będę brał do wizyty lekarza ? Jest to bezpieczne połączenie ? 
z góry dziękuję za odpowiedzi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, hopefully.00 napisał(a):

A jak tam twoje emocje bo się skarżyłes ? Cos pomogło?

Napięcie psychiczne , no odziwo ta mianesryna czuje ze właśnie na nie też pomaga , tylko niewiem czy można to wszystko łączyć ? Trittico miansec i Escitalopram to jednak trzy przeciwdepresyjne leki , lekarza mam dopiero za tydzień 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, powerade33 napisał(a):

Elicea 15mg + pregabalina 350 mg + trittico xr 150 mg na noc

Takie połączenie leków (SSRI + pregabalina + trazodon) bywa często stosowane w praktyce klinicznej. Wiele osób na tym forum leczy się podobnymi kombinacjami. Wobec tego te połączenie można uznać za bezpieczne. 

Można wymienić trazodon na mianserynę, jeśli na trazodonie ciężko ze snem. Oczywiście pod kontrolą lekarza. 

Edytowane przez eleniq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, eleniq napisał(a):

Takie połączenie leków (SSRI + pregabalina + trazodon) bywa często stosowane w praktyce klinicznej. Wiele osób na tym forum leczy się podobnymi kombinacjami. Wobec tego te połączenie można uznać za bezpieczne. 

Można wymienić trazodon na mianserynę, jeśli na trazodonie ciężko ze snem. Oczywiście pod kontrolą lekarza. 

Tak wiem

mam

jiz umówionego lekarza na następnym czwartek , i narazie chyba nie będę brał tej mianseryny bo boję się że z trazadonem to za dużo , trazadon jest lżejszy napewno bo po mianserynie mocno chce się jeść i człowiek jest zmulony . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi