Skocz do zawartości
Nerwica.com

Neuroleptyki?

Dominik999

Rekomendowane odpowiedzi

arypiprazol u mnie. U mnie akurat aktywizacja to był zły efekt (źle reaguje na leki aktywizujące). Aktywizacje już czułem na najniższej dawcę, ale arypiprazol jest dosyć drogi, bo to neuroleptyk nowej generacji, który jest obarczony najmniejsza ilością działań niepożądanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że @Dominik999 wciąż szukasz. Dalej brana duloksetyna, tianeptyna i buspiron?

Zawsze dziwiło mnie działanie przeciwdepresyjne neuroleptyków, o ile takie istnieje. Do mnie na oddział przywieźli w ostatnich dniach pacjenta nafaszerowanego lekami p-psychotycznymi do tego stopnia, że wiedział co chce powiedzieć, ale nie był stanie skleić żadnego słowa ani zdania z sensem, mimo usilnych prób. Później przyznał, że na codzień bierze 400 mg Ketrelu SR, jest po roku na farmacji oraz, że jest "koneserem leków". To trochę niebezpieczne połączenie.

Byłoby miło gdybyś sprecyzował, co rozumiesz przez słowo "aktywizacja". Czego dokładnie oczekujesz od leczenia?

Czasami, gdy ktoś ma zaburzenia lękowe, wystarczy dobrać odpowiedni anksjolityk, wtedy hamulce w głowie puszczają i uzyskuje się aktywizację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi