Skocz do zawartości
Nerwica.com

Niezmiennie zmienna ja.

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

Chorująca na ChAd kobieta, czyli ja wita Was.

Moja choroba mnie definiuje, dlatego że to od niej zależy jak się czuję danego dnia. Jestem również uzależniona od moich myśli, które często są po prostu dziwne.

Jestem dziwna. Czuję to. Ta dziwność towarzyszy mi odkąd pamiętam. Mialam i mam problemy w relacjach. Jestem inna. Trudno mi nawiązać z kimkolwiek kontakt, bo nikt nie nadaje na moich falach, ani ja nie nadaje na niczyich. Mam garstkę osób, które bardzo dobrze znam i są to osoby także delikatnie specyficzne.

Kiedyś moja inność była dla mnie pozytywną rzeczą. Teraz... Wstydzę się siebie. Tak. Jestem po kilku psychozach, maniach, hipomaniach, depresjach i pobytach w szpitalach psychiatrycznych. Moja głowa to narkotykowy stan. Faza raz jest cudownie słodka, pobudzająca a raz tragicznie dołująca i wtedy myślę o tym co nas wszystkich kiedyś czeka. Dziś jest pięknie, ale nie pytajcie jak było wczoraj. Wrak..

Ale ja się nie poddaje. To jest życie. Żyć należy i to najpiękniej jak tylko umiemy. 

Po każdej burzy wychodzi słońce.

A potem znów burza.

⛈️🌞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.07.2024 o 13:51, Dryagan napisał(a):

Hej @Verinia witam Siostrę w ChAD 🙂 Mam nadzieję, że zagościsz na naszym Forum dłużej. 

zagoszcze, bo fajnie tu

W dniu 19.07.2024 o 14:09, Jurecki napisał(a):

Witaj.

Ja nie choruje na ChAD ale u mnie też jest burza i słońce. Więcej jest tej burzy niż słońca.

Słoneczka życzę :smile:

Dziękuję. Od paru dni jest spore słoneczko 

W dniu 19.07.2024 o 19:38, InqSiJu napisał(a):

Cześć,

życzę mniej Schopenhauera 🙂

Hej, no właśnie oby mniej i tego myślenia nad wszystkim

Dziękuję 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Ja raczej nie mam CHAD ale mam pewne podobne do niej objawy - są okresy w moim życiu gdy mam "flow", lepszy humor na codzień, trochę wyższą samoocenę, chęć spotykania się z ludźmi itp. - ale zdecydowanie częściej mam tak jak teraz, czyli dół spowodowany oczekiwaniami świata/społeczeństwa wobec mnie i tym że na nic nie mam siły, najchętniej istniałbym tylko ja sam i internet (ewentualnie ładna okolica do spaceru), a reszta niech da mi święty spokój...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 30.07.2024 o 22:09, Maksym napisał(a):

Hej. W takim razie nie jesteś sama 🖐️ Miło powitać.

W dniu 31.07.2024 o 09:00, johnn napisał(a):

Część @Verinia,

Życzę Ci miłego dnia:⁠-⁠)

Pozdrawiam,

John

W dniu 5.08.2024 o 14:56, Liber8 napisał(a):

hej 🙂 

Dziękuję za powitanie i wzajemnie witam. 

W dniu 11.08.2024 o 12:51, shalafi napisał(a):

Witaj. Ja raczej nie mam CHAD ale mam pewne podobne do niej objawy - są okresy w moim życiu gdy mam "flow", lepszy humor na codzień, trochę wyższą samoocenę, chęć spotykania się z ludźmi itp. - ale zdecydowanie częściej mam tak jak teraz, czyli dół spowodowany oczekiwaniami świata/społeczeństwa wobec mnie i tym że na nic nie mam siły, najchętniej istniałbym tylko ja sam i internet (ewentualnie ładna okolica do spaceru), a reszta niech da mi święty spokój...

Tak samo. Rzadko już mam to flow. Wcześniej jakoś ludzie mnie nakręcali, albo ja ludźmi. Jestem nimi zawiedziona. I właśnie te oczekiwania. Cholerne wymagania, jakieś dązenie do tych norm i prestiżu. A ja chcę być po prostu sobą. 

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi