Skocz do zawartości
Nerwica.com

Depresja drugie imię?

Psocia90

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka kochani.

Mam pytanie...

Ile czasu chorujecie  na depresję? 

Czy udało Wam się z tego w ogóle wyleczyć? 

Mam zdiagnozowana depresję od 2 lat. Jednak podejrzewam, że zaczęła się w czasach nastoletnich. 

Moja depresja jest nawracająca tzn., że raz jest dobrze a za drugim razem nie bardzo... często się zastanawiam czemu ja? Czy to dlatego, że byłam za długo zbyt silna? Czy tak życie mnie powaliło i skopało na leżąco, że są tego skutki? Mam wrażenie, że nigdy się nie uwolnię od depresji, że jest częścią mnie już na zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, zdiagnozowana depresja I dręczące myśli od 3 lat. A nie zdiagnozowana prawdopodobnie od zawsze.  Próba samobójcza, na szczęście nieudana. Też bez nadziei na wyzdrowienie a jednak w ostatnich tygodniach spokój w duszy. Ta choroba nas zciera na proch.. I tak sobie myślę, że może to ma sens, może potrzebujemy spaść na dno aby zmienić swoje życie. Ja się nie poddałem, jest lepiej, czego i Tobie z całego serca życzę 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Psocia90 napisał(a):

Ile czasu chorujecie  na depresję? 

Czy udało Wam się z tego w ogóle wyleczyć?

Cześć , ja myślę , że depresja i stany depresyjne są efektem życia które przeżyliśmy do tej pory i jeśli zaczniesz leczyć swoje „życie” ,  postrzeganie rzeczywistości, swoje myśli , oczekiwania , to i efekty będą Ci służyć . Pamięci nie da się wymazać całkowicie , można ją tylko zapisać nową treścią 🙂  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi