Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spam

skakunna

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, DEPERS napisał(a):

Mam coś lepszego od wapna, ług sodowy, będzie z Ciebie zupa, do konewki i pyk pod borówkę, bo ona kwaśne lubi:) 

Najśmieszniejsze, że w mediach zwłoki rozpuszczone w ługu często nazywa się rozpuszczonymi w kwasie. xD Ja wiem, że chemia nie jest zbyt ciekawym i przyjemnym przedmiotem, no ale...

Jeśli borówka lubi kwaśne, to akurat cokolwiek rozpuszczone w ługu jej się nie przysłuży.

Edytowane przez skakunna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, skakunna napisał(a):

Najśmieszniejsze, że w mediach zwłoki rozpuszczone w ługu często nazywa się rozpuszczonymi w kwasie. xD Ja wiem, że chemia nie jest zbyt ciekawym i przyjemnym przedmiotem, no ale...

Jeśli borówka lubi kwaśne, to akurat cokolwiek rozpuszczone w ługu jej się nie przysłuży.

Ty weź mu nie podpowiadaj 😅

Najgorszy jest lęk przed czymś, czego nie można nazwać. 

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, skakunna napisał(a):

A może tkanka ludzka zrobi z ługu odczyn kwaśny i co wtedy będziesz szukał w internecie czy tak się stanie?:) 

"LUDŹMI WŁADA CHEMIA, TEN KTO ZAWŁADNIE CHEMIĄ, ZAWŁADNIE LUDŹMI" P. A.:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, DEPERS napisał(a):

A może tkanka ludzka zrobi z ługu odczyn kwaśny i co wtedy będziesz szukał w internecie czy tak się stanie?:) 

Nie sądzę, żeby miała aż tak silny odczyn kwaśny, żeby zrównoważyć zasadę sodową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Szczebiotka napisał(a):

Ty weź mu nie podpowiadaj 😅

Ja już testowałem działanie ługu, rok pracowałem na mieszalni w benciserze więc mi nikt nie musi podpowiadać:) zresztą tu jest ironia, a ktoś nie potrafi do tej sytuacji dobrać poczucia- humoru i w wątku pocieszającym staje się chemikiem prawilnym😱

"LUDŹMI WŁADA CHEMIA, TEN KTO ZAWŁADNIE CHEMIĄ, ZAWŁADNIE LUDŹMI" P. A.:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, DEPERS napisał(a):

Ja już testowałem działanie ługu, rok pracowałem na mieszalni w benciserze więc mi nikt nie musi podpowiadać:) zresztą tu jest ironia, a ktoś nie potrafi do tej sytuacji dobrać poczucia- humoru i w wątku pocieszającym staje się chemikiem prawilnym😱

Sorry, zboczenie zawodowe. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi