Skocz do zawartości
Nerwica.com

Witam potrzebuje pomocy

Vvxtoxi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich bardzo proszę o pomoc nie wiem co mi jest aktualnie jestem z babciami chłopaka sama w domu i nie mogę usiedzieć w tym domu czuję jakbym była sama dopada mnie ogromna pustka lęki przyśpieszone bicie serce ,silne poty, płacz po prostu wydaje mi się że to co mi się objawia to silne stany lękowe ale nie jestem pewna dopiero jak siedzę z przyjaciółką nie w tym pomieszczeniu jako tako ich nie odczuwam co mogę zrobić żeby normalnie wrócić do domu i czuć się dobrze sama 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszłość trudna często nie pozostaje obojętna dla naszego zdrowia i może różnie wpływać. 

Jeżeli odczuwasz różne symptomy dobrze by było zwrócić po pomoc psychologiczną albo i odwiedzić psychiatrę. 

Jeżeli objawy są mocne zawsze możesz udać się na SOR po pomoc i pewnie po wywiadzie otrzymasz coś doraźnie.

Tutaj możemy porozmawiać i wesprzeć, pomoc zrozumieć ale nie rozwiążemy Twoich problemów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkasz sama z dwiema babciami? Dla młodej osoby długie przebywanie w takim otoczeniu może być uciążliwe psychicznie, niezależnie jak bardzo kochasz te osoby. Poproś przyjaciółkę żebyś mogła z nią spędzać więcej czasu, częściej nocuj u niej lub poza domem, postaraj się o więcej aktywności poza domem. Jeśli to jest przyczyną twoich problemów, to mogłoby ci pomóc. A jak nie, to koniecznie idz po pomoc do psychologa, może potrzebna będzie terapia lub leki. Nie zostawiaj samej nerwicy sobie, bo ci się pogłębi i co z tego będziesz miała? Więcej cierpienia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi